Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Ιουλίου 2011

Ομάδα χωρίς... επίθεση!

Ο Παναθηναϊκός στο πιο δύσκολο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Κολωνία, ηττήθηκε με 2-1 σε έναν αγώνα αρκετά κουραστικό που βγήκε ίσως το πιο κύριο συμπέρασμα. Πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει επίθεση.


Ο Κλέιτον από τη μία δεν μπορεί να παίξει στην κορυφή και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και ο Πετρόπουλος από την άλλη δείχνει και αυτός πως δεν... μπορεί να σκοράρει εύκολα, ίσως και γιατί δεν πήρε τις κατάλληλες πάσες. Με γενικό μάτι, ο Παναθηναϊκός ανασταλτικά δεν είχε πολλά προβλήματα με εξαίρεση κάποια διαστήματα, αλλά επιθετικά... απλά ΔΕΝ υπάρχει επίθεση γι'αυτό και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περιμένει πως και πως τους Τοτσέ και Οβούσου.


Η εικόνα του αγώνα


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, με την Κολωνία να πιέζει αρκετά το "τριφύλλι" και να μην το αφήνει να βγάζει φάσεις. Ο Φερέιρα ζητούσε συνεχώς πρέσινγκ κάτι που δεν έγινε και έτσι ο Λούκας Ποντόλσκι, το μεγάλο αστέρι της γερμανικής ομάδας, να βρεθεί ελεύθερος και να εκτελέσει από αρκετά μέτρα στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Τζόρβα ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. 


Ο Παναθηναϊκός δεν αιφνιδιάστηκε καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει 2 μόλις λεπτά μετά με πέναλτι που κέρδισε ο Μαρινός και εκτέλεσε ο Λέτο


Μετά το 25ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι κλείνοντας τους χώρους της Κολωνίας και παίζοντας αρκετά από την δεξιά πτέρυγα με τον Μαρίνο.


Τον Λέτο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το 30' τον έβαλε σε ελεύθερο ρόλο μην μπορώντας όμως  ο Αργεντινός να απειλήσει. Φάσεις το παιχνίδι δεν είχε πολλές, παρά την κατοχή και την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό.


Ο Νίνης φαινόταν εκτός κλίματος, όπως και ο Κλέιτον ο οποίος ακόμα δεν έχει συνηθίσει να παίζει στην... κορυφή της επίθεσης. Όσο για τον Μπιάρσμιρ... με διαφορά ο πιο... εκτός κλίματος παίκτης του Παναθηναϊκού στην προετοιμασία και δείχνει μια... ελαφρά αδιαφορία.


Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε πολλά αξιοσημείωτα, και οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά κουρασμένες. Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε όλη την ενδεκάδα του όπως συνήθιζε Καραγκούνης, Σιμάο και Πετρόπουλος ήταν οι αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μπιάρσμιρ να περνάει δίπλα στον Σαριέγκι ως στόπερ με τον Σιμάο να μπαίνει ως αμυντικό χαφ, τον Καραγκούνη αριστερά, δίπλα στον Σιμάο. Ο Νίνης πέρασε στην θέση του Μαρίνου στην δεξιά πτέρυγα των χαφ με τον Πετρόπουλο κορυφή.


Στο 60-65' ο Παναθηναϊκός πήγε να απειλήσει, κυρίως με τον Πετρόπουλο έχοντας ένα πολύ καλό σουτ. Η Κολωνία πίεζε περισσότερο από το πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να περιορίσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Κλέμενς από την γερμανική ομάδα ήταν ο μόνος που προσπαθούσε με τον Καραγκούνη από τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κάνει κάτι.


Καλή κυκλοφορία δεν υπήρχε από καμία ομάδα γι'αυτό και για διαστήματα αυτό που έπαιζαν οι δύο ομάδες μόνο ποδόσφαιρο δεν έμοιαζε με τους παίκτες τους μεν και τους δε να τρέχουν συνεχώς πάνω κάτω.


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητούσε συνεχώς καλύτερη κυκλοφορία ωστόσο δεν το έβλεπε σε καμία περίπτωση από τους παίκτες του.


Στο 69' πέρασε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στην θέση του κακού Λουκά Βύντρα ο οποίος έκανε συνεχώς σέντρες-γιόμες στην περιοχή, κάτι που δεν άρεσε στον Φερέιρα.


Ο Παναθηναϊκός από το 65' και μετά έκανε καλό πρέσινγκ κάτι που άρεσε τον Πορτογάλο τεχνικό, δίνοντας αρκετές φορές συγχαρητήρια στους παίκτες του. Στο 75' πέρασε και ο Νταμιέν Πλεσί αντί του Κατσουράνη και στο 79' ο Ελίνι Δημούτσος στην θέση του Σωτήρη Νίνη.


Η Κολωνία έδειχνε καλύτερη και αυτό την δικαίωσε σκοράροντας σε κομπίνα από στημένη φάση στο 81' και διαμόρφωσε το τελικό... 2-1.


Ο Πετρόπουλος βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση 3 (!) φορές, ωστόσο δεν αξιοποίησε καμία έχοντας πολύ κακά τελειώματα.


Παναθηναϊκός: Τζόρβας (46' Καρνέζης), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (46'Σιμάο), Βύντρα (69' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Νίνης (77' Λέτο), Κατσουράνης (74' Κατσουράνης), Μαρίνος (46' Καραγκούνης), Λέτο, Κλέιτον (46' Πετρόπουλος).
Κολωνία: Ρένσιγκ, Μπρέτσκο, Μοχαμάντ, Πετζόνι, Ποντόλσκι, Ρίτερ, Νοβάκοβιτς, Αντρεζίνιο, Πέτσκο, Γιάγιαλο, Ζερομέλ.

Επιμέλεια: Newspao.gr team


Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!