Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιουλίου 2011

Μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας

Η παραμονή του Κώστα Τσαρτσαρή είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τον Παναθηναϊκό. Σπεύδω να προλάβω τις όποιες αντιδράσεις σας και να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι όπου ο έμπειρος φόργουορντ, αν και βρίσκεται πια στη δύση της καριέρας του, είναι ένας παίκτης ο οποίος με τον τρόπο που αγωνίζεται και στην καλή του βραδιά αλλάζει άρδην τις ισορροπίες σ’ έναν αγώνα.

 Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν «βαρόμετρο» και πιθανότατα είναι ένας χαρακτηρισμός που του ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό.

Κυρίως όμως ο Τσαρτσαρής είναι ένα παιδί το οποίο έχει... μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό όπου και μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε θα συμπληρώσει δεκαετία. Στην δική του σωστή νοοτροπία προστέθηκαν (μετά την πρώτη... γνωριμία στη Νήαρ Ηστ) τρία σούπερ παραγωγικά χρόνια στο «σχολείο» του Περιστερίου και στην εξαιρετική παραγωγική διαδικασία του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο «Άρτζι» διαθέτει τη μοναδικότητα να παράγει σταρ κι αυτό δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς και ήταν εκείνος που έδωσε το κάτι παραπάνω στον Τσαρτσαρή και τον έκανε ολοκληρωμένο παίκτη, έτοιμο να παίξει ΑΜΕΣΑ σε μεγάλη ομάδα.

Ο Τσαρτσαρής βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από τον Οκτώβριο του 2002. Γνωρίζει πια καλύτερα από τον καθένα τα... μυστικά, τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Η δουλειά που κάνει στα αποδυτήρια είναι ανεκτίμητη και οι υπηρεσίες που προσφέρει στο να ενταχθεί ένα νέο μέλος στην ομάδα είναι τεράστιες. Πολλές φορές ίσως το... παρακάνει με τις δηλώσεις αλλά αυτό αποτελεί υποκειμενική κρίση κι αφορά στη δική μου αισθητική και όχι στον Παναθηναϊκό με δεδομένο ότι για την ομάδα του ο 32χρονος φόργουορντ αποτελεί σημαντικό κομμάτι στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Άλλωστε αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά δεν θα έμενε στους πράσινους για μια δεκαετία! Δεν είναι και τόσο εύκολο να μείνεις 10 χρόνια σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Με δεδομένο ότι περνάμε σε μια νέα εποχή, η παρουσία του Τσαρτσαρή είναι υπεραπαραίτητη προκειμένου να γίνει η μετάβαση στην επόμενη μέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δέχθηκα αρκετές αντιδράσεις από φίλους κυρίως, σχετικά με τη θέση που ανέπτυξα πρόσφατα για τον «θόρυβο» του διαδικτύου. Πιστεύω ότι ανέλυσα επαρκώς την άποψή μου και ήμουν ξεκάθαρος και συγκεκριμένος. Είναι πολλά πράγματα που βγαίνουν μέσα από το διαδίκτυο τα οποία ΔΕΝ εμπιστεύομαι. Θέλετε να πούμε και μια ιστορία; Παλαιότερα τα ξένα Μέσα λειτουργούσαν ως «ασφάλεια» για τους Έλληνες δημοσιογράφους που δεσμεύονταν με κάποια off the record. Η συνταγή του να δίνεις το θέμα σ’ ένα ξένο Μέσο για να καλύπτεσαι λειτούργησε για χρόνια και κάποια στιγμή παραποιήθηκε η συγκεκριμένη τακτική και χρησιμοποιήθηκε ακόμα και προπαγανδιστικά. Δηλαδή, δίνουμε κάτι σ’ ένα ξένο site, δημοσιεύεται και στη συνέχεια «αναπαράγεται» στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό- αν και οι σοβαροί δεν λειτουργούν έτσι- δεν συνηθίζω να εμπιστεύομαι «τυφλά» τις ξένες ιστοσελίδες. Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρω... Τις χρησιμοποιώ πληροφοριακά, ενημερωτικά αλλά δεν τις θεωρώ... ευαγγέλιο! Για το λόγο αυτό δεν συνηθίζω την αναπαραγωγή εκτός κι αν βεβαιωθώ μέσα από το ρεπορτάζ ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σοβαρό.


Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!