Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιουνίου 2011

Ο Παουλάο μάλιστα!

Ο Παναθηναϊκός έχει μία γκίνια με τους δανεικούς και δη τους εκ Πορτογαλίας ερχόμενους. Μία δυστοκία, εάν δεν προτιμάτε τη λέξη «γκίνια» και δεν σας αρέσουν οι προλήψεις. 


Ο Παουλάο μάλιστα!Ο Σάντος έφερε στον Παναθηναϊκό τον Σαϊνιο (απορρίπτοντας τότε τον Στολτίδη), ενώ, αργότερα, στην ΑΕΚ πήρε μαζί του τον Ασουνσάο και τον Μπρούνο Αλβες και στον ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια!


Ο Πεσέιρο έφερε στον Παναθηναϊκό τον Πόστιγκα και ο Βέλιτς τον Εν Ντόι που στο «τριφύλλι» δεν αναδείχθηκαν και λίγο καιρό αφότου έφυγαν, έκαναν «παπάδες». Ο πρώτος είναι πλέον στέλεχος της Εθνικής Πορτογαλίας και ο δεύτερος έβγαλε «μάτια» στο Τσάμπιονς Λιγκ και ερίζουν σημαντικές ομάδες για την απόκτησή του.
Αυτό κάτι δείχνει, βέβαια... Αλλά εν πάση περιπτώσει. Η ουσία είναι ότι ο Φερέιρα γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, προκειμένου με λίγα χρήματα να μη χάσει την ανταγωνιστικότητά του και φυσικά ξέρει καλά την πορτογαλική αγορά. Προσωπικά, απ' όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί και έχοντας σχετικά καλή εικόνα -λόγω στοιχήματος κυρίως- για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, έχω επιφυλάξεις για ορισμένους που ακούγονται.
Απ' όλους ωστόσο τον Παουλάο τον θεωρώ εξαιρετική περίπτωση που μπορεί αναδειχθεί εύκολα σε ηγετική μορφή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απ' τους άλλους ο Μπρούνο Γκάμα είναι περίπτωση που έχει σαφώς τις προδιαγραφές, αλλά δεν παύει υπολείπεται σε εμπειρίες και τα περί Μαδρίδ και λοιπά, τα ακούω βερεσέ.
Ο Μαδρίδ ήταν πολύ καλός παίκτης, πριν 3-4 χρόνια, αλλά πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, είναι στα 30 του και έχει πτωτική πορεία. Μακριά, θα έλεγα εγώ. Κρατήστε ωστόσο μικρό καλάθι, διότι απ' όλους αυτούς που έχουν ακουστεί και γραφτεί, ο μοναδικός που παίζει δυνατά είναι ο Παουλάο. Και δικαίως...
OnSports.gr