Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Και τι έγινε; «Μία μ... ία παραπάνω»!

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα ξεκατινιάσματα του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού και κάνει λόγο για..."Καφενείο των Φιλάθλων".

Δεν πρέπει να προκαλούν απορίες ή έκπληξη όσα ακούστηκαν μεταξύ Δομάζου και Μήτσου στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Λέξεις, γεγονότα, φράσεις που αδικούν τον Γόντικα, ο οποίος θεωρητικά ήταν ο επικεφαλής του Δ.Σ., καταστάσεις που κηλιδώνουν την ιστορία, το μέγεθος, την αξία του συλλόγου, που υποτιμούν την προσφορά και των δύο πρωταγωνιστών του επεισοδίου στην ομάδα, οι οποίες, όμως, είναι αναμενόμενες. Οταν έχουν βγάλει απωθημένα οι «μεγάλοι» μέτοχοι σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (τα ξεχάσαμε κιόλας, κι όμως δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος) δεν συνιστά έκπληξη ούτε το ξεκατίνιασμα, ούτε το καφενειακό επίπεδο, ακόμη και από έναν διακεκριμένο επιστήμονα όπως ο Μήτσου.

Ισως, μάλιστα (άντε, για να υποδυθώ πάλι τον «αντισυμαβτικό), αυτός ο καυγάς, ο αυθόρμητος, ο «χύμα» σαν κι΄αυτούς που έχουμε κάνει όλοι μας κάποια στιγμή, να είναι προτιμότερος από τα... άλλα. Από τις ειρωνειούλες και τις greeklish μπηχτές, από το υφάκι καρδινάλιου, από τις καλοσχεδιασμένες, προμελετημένες ανακατωσούρες που κάποιοι άλλοι επιφέρουν στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. Ολα αυτά, όμως, είναι αναμενόμενα. Από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο Δ.Σ. ο μοναδικός που κουβαλά ευθύνη είναι ο Δημήτρης Γόντικας (μερική η ευθύνη των Νίκα, Πολέμη) και όλοι οι υπόλοιποι πάνε στο Δ.Σ. για να εκφράσουν τις απόψεις τους και απλώς να σχολιάσουν τα... παναθηναϊκά τεκταινόμενα, (φυσιο)λογική είναι η εξέλιξη σε «Καφενείο των Φιλάθλων» (χωρίς τον Γιώργο Γεωργίου).

Οχι, ασφαλώς δεν πρόκειται να ξανασυμβεί αυτό. Το κράξιμο ήταν βαρύ και πανταχόθεν. Απο δω και πέρα θα μιλούν πολιτισμένα στο Δ.Σ. Αλλά το «Καφενείο των Φιλάθλων» θα συνεχιστεί. Πιο ήπια. Πιο «σικάτα». Με... στυλ. Και δεν ευθύνεται βεβαίως ο Γόντικας που έχει χίλια ζόρια στο κεφάλι του και από πάνω τον Mr. Manos με ξυπνητζίδικο υφάκι να ανασύρει από το χρονοντούλαπο του 2000 (μα, 11 χρόνια μετά, δεν βρήκε κάτι άλλο να πει, στέρεψε η φαντασία του, ξέμεινε από λεξιπαίγνια;) τα περί... «νεαρών κυρίων» και να μιλά γενικόλογα περί ενότητας. Την οποία, παρεμπιπτόντως, φροντίζει να υποδαυλίζει (την όποια ενότητα τέλος πάντων) σε κάθε ευκαιρία.

«Εμένα έκατσε δεξιά μου ο Δομάζος. Σε κάποια φάση ήταν παραπονεμένος. Τον είχε ενοχλήσει κάτι που είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τον είδα ότι είχε ξανάψει, είχε γίνει κατακόκκινος. Και τότε έγινε μία έκρηξη με τον Αργύρη Μήτσου. Για να τελειώσει το θέμα εδώ, τους Δομάζους σε άλλες χώρες τούς έχουν κάνει υπουργούς των σπορ. Ο κ. Μήτσου είναι ένας πολύ διακεκριμένος γιατρός και προσωπικός μου φίλος. Ο Μίμης παραπονέθηκε και είπε μία μ….. α παραπάνω. Ήταν λάθος ώρα. Μία έκρηξη μην αδικεί όλο το σύστημα» ήταν οι δηλώσεις του Μαυροκουκουλάκη στον "Νοvasport FM». Μα δεν φταίει εκείνος. Αλλά εκείνοι που έχουν βάλει στο Δ.Σ. ανθρώπους άνω των 60, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ασχολούνται μόνο με τις εορταστικές, τιμητικές, φιλανθρωπικές διοργανώσεις, τα ματς παλαιμάχων και τα events με τους παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους τους. Για να μην θυμίζουν muppet show. Για να (προσπαθήσουν έστω) να μοιάσουν σε έναν Ελευθεράκη και σε έναν Φυλακούρη.

Πηγή: leoforos.gr