Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφές


Η φετινή αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Παναθηναϊκό αφού το τριφύλλι κατέκτησε το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Οι φίλοι του συλλόγου γιόρτασαν αυτές τις σημαντικές επιτυχίες, αλλά μόλις έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της Α- 1 εθνικής κατηγορίας αρχίσαν τα αγωνιώδη ερωτήματα που συσχετίζονται με την μελλοντική ενίσχυση του Παναθηναϊκού.
Όπου σταθώ και όπου βρεθώ γίνομαι αποδέκτης του ιδίου ερωτήματος. Όλοι οι φίλοι του τριφυλλιού μου ζητούν να τους αποκαλύψω την πληροφόρηση που έχω και η οποία φυσικά αφορά τους παίκτες οι οποίοι θα αποκτηθούν από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ματαίως προσπαθώ να τους πείσω πως για το συγκεκριμένο θέμα, οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Όλοι οι άλλοι ότι και να υποστηρίξουν, ότι και να ισχυριστούν, στην απάντηση τους θα εμπεριέχονται ασάφειες.
Για να μην νομίζετε πως υπεκφεύγω η πως προσπαθώ να κρατήσω μυστικά, θα ήθελα να σας εξηγήσω πως λειτουργεί ο Παναθηναϊκός στον τομέα των μεταγραφών. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αξιολογεί αγωνιστικά κάποιους παίκτες, προσπαθώντας παράλληλα να μάθει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα τους και για τις εξωγηπεδικές συνήθειες τους. Όταν ολοκληρωθεί ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία εννοείτε πως θα συνάδουν με την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, τότε ο "Ζότς" εισηγείται την απόκτηση του στον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατά πάγια τακτική δεν χαλάει χατίρι στον προπονητή του τριφυλλιού.
Δίνει την έγκριση του και μόνο τότε κατατίθεται με κάθε επισημότητα η προσφορά του Παναθηναϊκού. Από αυτή την σύντομη περιγραφή που έκανα, γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαρροών. Για αυτό σήμερα δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα των φίλων του τριφυλλιού και δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη, η οποία θα αφορά την ενίσχυση των πρωταθλητών Ευρώπης. Για παράδειγμα εγώ θα ήθελα να αποκτηθούν ο Γιάν Βέσελι και ο Νίκος Ζήσης. Όμως τα ονόματα των αθλητών που προανέφερα είναι προσωπικές μου επιλογές και τίποτα παραπάνω. Πιθανολογώ πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν θα συμμερίζεται τις απόψεις μου και ενδεχομένως να έχει βάλει στο μάτι κάποιους άλλους παίκτες.
Όμως επειδή στον Παναθηναϊκό όλα λειτουργούν με συγκεκριμένες διαδικασίες, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε ποια συμβόλαια δεν θα ανανεωθούν και σε ποιες θέσεις, για να μπορέσουμε να κάνουμε νεότερες εκτιμήσεις, οι οποίες θα είναι πιο σοβαρές και πιο ακριβείς. Μέχρι τότε πρέπει να κάνουμε υπομονή και να εμπιστευτούμε αυτούς τους δύο ανθρώπους οι οποίοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή τουΕυρωπαϊκού μπάσκετ.
Κώστας Μπατής από Sportaction.gr