Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Πρωταθλητές ξανά! (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην νίκη και κατάκτηση του πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague λίγα λεπτά μετά την λήξη και απονομή του συγκλονιστικού, όπως το χαρακτηρίζει, παιχνίδι.
Αναφέρεται στον τραυματισμό του MVP της χρονιάς αλλά και στον Αντώνη Φώτση με 6/6 τρίποντα, στον Μπατίστ αλλά και στον Νικ Καλάθη.
Αναλυτικά το δημοσίευμα της Turkish Airlines Eurolegue:
Ο πρωταθλητής της Ευρωλίγκα (Turkish Airlines) Παναθηναϊκός, έφτασε στο υψηλότατο σημείο σε μια αστρική σεζόν γι' αυτόν μετά και την κατάκτηση του 9ου συνεχόμενου Ελληνικού πρωταθλήματος.Ύστερα απο ένα συναρπαστικό 101 - 94 στην έδρα του και στην παράταση, απέναντι στον αιώνιο εχθρό του ,τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Οι «Πράσινοι» πήραν το τρόπαιο με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών. Η καθαρή νίκη ήρθε πάρα το ότι ο μεγάλος MVP Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε μόλις στο 1ο λεπτό και δεν επέστρεψε ποτέ. 
Η πρωτοπορία στο προβάδισμα εναλλάσσονταν για 40 λεπτά ως που ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης του Ολυμπιακού έστειλε το παιχνίδι στη παράταση με 1/2  βολές και διαμόρφωσε το 83-83 στην κανονική περίοδο. Στα τελευταία 2 λεπτά της παράτασης οι «Πράσινοι» έσπασαν το ισόπαλο αποτέλεσμα που ήταν 88-88 με 9 αναπάντητους πόντους και έτσι οι οπαδοί στο ΟΑΚΑ γιόρτασαν ακόμη ένα πρωτάθλημα. 
Ο Αντώνης Φώτσης "χτύπησε" με 6 στα 6 τρίποντα και οδήγησε τον Παναθηναϊκό με 22 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπατίστ είχε 20 πόντους και ο Νικ Καλάθης 16. Ο Μπατίστ πρόσθεσε και 11 ριμπάουντ. Με τους «Πράσινους» να έχουν υπεροχή στα ριμπάουντ 42 έναντι 25 του Ολυμπιακού. Ο Καλάθης είχε και 11 ασσίστ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 18 πόντους από τον Βασίλη Σπανούλη, 16 από τον Γιάννη Μπουρούση και 12 από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά υπέφεραν από κάποιες χαμένες βολές σε σημεία κλειδιά του τέταρτου δεκαλέπτου.
Ο Ίαν Βουγιούκας έδωσε στον Παναθηναϊκό ένα γρήγορο 7-2 πρίν ο Μαυροκεφαλίδης αρχίσει την αντεπίθεση του Ολυμπιακού με επιμέρους σκόρ 0-8. Το προβάδισμα άλλαξε 7 φορές μέχρι το καλάθι του Ζόραν Έρτσεκ που έγραψε το 17-18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνέχεια μέχρι τα τρίποντα του Μιχάλη Πελεκάνου και Γιώργου Πρίντεζη βάλουν μπροστά τον Ολυμπιακό με 23 - 30. 


Στη συνέχεια, όμως, οι Πράσινοι πήραν μπροστά με τους Ντρου Νίκολας και Μπατίστ και έτρεξαν ένα σερί 18-9 και να γραφτεί το σκόρ του ημιχρόνου, 41-39. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το σκόρ σε  44-39 πρίν ο Μαυροκεφαλίδης οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην ανατροπή του σκόρ με 49-53 με την πολύτιμη βοήθεια των Σπανούλη και Παπαλουκά. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 60-61 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου και 62-66 στις αρχές του τέταρτου. 
Ο Μπατίστ απάντησε με 4 συνεχόμενες βολές για να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά με 72-71. Ένα έμμεσο τρίποντο του Μπουρούση έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό αλλά το ίδιο έκανε από μακρινή απόσταση με σούτ τριών πόντων ο Αντώνης Φώτσης. Δύο εύστοχες βολές από τον Μπατίστ και δύο από τον Φώτση έδωσαν προβάδισμα στον Παναθηναικό με 79-75 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. 


Ο Μπουρούσης όμως με ακόμη ένα έμμεσο τρίποντο και ο Σπανούλης με εύστοχο σούτ τριών πόντων έφεραν τον Ολυμπιακό κοντά με 83-82 και ο Μαυροκεφαλίδης με μια εύστοχη βολή από τις δύο έκανε το τελικό 83-83 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ρομέιν Σάτο έσπασε το ισόπαλο αποτέλεσμα που υπήρχε μετά απο 3 λεπτά παράτασης, 88-88, με δυο εύστοχες βολές. Στη συνέχεια ο Καλάθης με διαδοχικά  εύστοχα layup και ο Φώτσης με το έκτο τρίποντο του (6/6) έδωσαν το σύνθημα για να αρχίσει το πάρτυ στο ΟΑΚΑ.

Δείτε και το αντίστοιχο βίντεο:



Επιμέλεια: Νίκος Λιαχούδης