Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Ψάχνει για άμυνα και κέντρο

Οι Σιμόν Βούκσεβιτς και Αντερσον Πόλγκα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Μαριάνο Γκονζάλες της Πόρτο είναι περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. 

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στρέφει το βλέμμα στην αγορά της Πορτογαλίας, θέλοντας να αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του, και οι περιπτώσεις του Μαυροβούνιου μέσου και του Βραζιλιάνου αμυντικού της Σπόρτινγκ Λισαβόνας φαίνεται πως βρίσκονται στις προτεραιότητες του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, ο τεχνικός διευθυντής των «Λιονταριών», Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος έχει θητεύσει και στον Παναθηναϊκό, προσανατολίζεται προς την εκκαθάριση του ρόστερ, με τους Βούκσεβιτς και Πόλγκα να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παικτών που θεωρούνται κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Ο Σιμόν Βούκσεβιτς αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, και είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο 25χρονος μέσος «έφτιαξε» το όνομα του με τη φανέλα της Παρτιζάν, και αγωνίζεται στην Σπόρτινγκ την τελευταία τετραετία, χάνοντας ωστόσο τη θέση στο αρχικό σχήμα την περασμένη σεζόν. Όσον για τον Αντερσον Πόλγκα, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί έναν εκ των παλαιότερων παικτών των «Λιονταριών», έχοντας κλείσει 8 χρόνια παραμονής στην Λισαβόνα, ωστόσο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κύκλος του στην Σπόρτινγκ έχει κλείσει.

Όσον αφορά στον Γκονζάλες, ο 30χρονος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος, έκανε «όνομα» αγωνιζόμενος στα γήπεδα της πατρίδας του με τη φανέλα της Ρασίνγκ, και το 2004 επιχείρησε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Παλέρμο. 


Ύστερα από μια τετραετία παραμονής στη Σικελία, του δόθηκε η ευκαιρία για το «άλμα» στην καριέρα του, καθώς παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ίντερ, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους ιθύνοντες των «νερατζούρι» να δαπανήσουν τα χρήματα που ζητούσε η Παλέρμο για την εξαγορά των δικαιωμάτων του. 

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Πόρτο, και πάλι με την μορφή δανεισμού, ωστόσο με τα χρώματα των «Δράκων» έκανε καλή σεζόν, και ο πορτογαλικός σύλλογος κατέβαλε το 2008 περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. 

Ο Γκονζάλες, ο οποίος έχει χριστεί διεθνής με την «Αλμπισελέστε», έχοντας κερδίσει και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2004, μένει ελεύθερος από την Πόρτο, καθώς το συμβόλαιο του εκπνέει στις 30 Ιουνίου, και δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ανανέωσης, ύστερα από την κακή σεζόν που πραγματοποίησε, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα τραυματισμών.