Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιουνίου 2011

Ο σχεδιασμός τού «ό,τι κάτσει»

Ο σχεδιασμός τού «ό,τι κάτσει»

Για τη δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας, δυο δρόμοι υπάρχουν. Ο σύντομος και ο μακρύς...
Η Γαλατασαράι επέλεξε τον σύντομο. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον μακρύ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει τον σύντομο. Κι ελπίζει να τραβήξει τον μακρύ…
Ο σύντομος δρόμος προϋποθέτει λεφτά και τέτοια, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν πλέον στον Παναθηναϊκό καθώς τα κεφάλαια, που μπήκαν στην ΠΑΕ με την πολυμετοχικότητα, εξαντλήθηκαν μέσα σε τρία χρόνια…
Αντίθετα στη Γαλατασαράι υπάρχουν λεφτά. Πολλά λεφτά. Τα οποία η ομάδα της Πόλης είναι έτοιμη να ρίξει στις μεταγραφές προκειμένου να ξαναγίνει ισχυρή και να επανακτήσει τα σκήπτρα στο τουρκικό ποδόσφαιρο…
Η 8η θέση στο πρωτάθλημα, που τελείωσε δεν χωνεύεται εύκολα. Ούτε αντέχεται, το γεγονός ότι η μισητή Φενέρμπαχτσε  κάθεται στο θρόνο της πρωταθλήτριας. Με σύνθημα τις ανατροπές ο Ουνιάλ Ουϊσάλ πήρε περίπατο της προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα.
Τώρα, και να ήθελε, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Πρέπει να ξοδέψει. Και είναι διατεθειμένος να το κάνει. Γι αυτό πήρε το αεροπλάνο και πετάχτηκε στη Μαδρίτη για να ζητήσει πακέτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης τους Ντιέγκο Φορλάν, Αντόνιο Ρέγες και Τόμας Ουϊφαλούσι.
«Τόσα δίνω, πόσα θες» δεν υπάρχει στην περίπτωση του 70χρονου μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος, λένε ότι πρόσφερε στην Ατλέτικο, 40 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τους τρεις παίκτες. Και να μην τα καταφέρει θα «χτυπήσει» άλλους.
Ήδη έχει αποκτήσει  τους Γιόχαν Ελμάντερ (Μπόλτον), Σελτσούκ Ινάν (Τράμπζονσπορ), Τσεϊχούν Γκιουλσελάμ (Τράμπζονσπορ), Μουσλέρα (Λάτσιο) και… συνεχίζει μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς και τις αθλητικές στήλες…
Αντίθετα, η Ντόρτμουντ, τραβάει τον αντίθετο δρόμο. Αυτόν που έχει πάρει τα τελευταία 3-4 χρόνια  και της έχει βγει σε καλό. Χωρίς δαπανηρές μεταγραφές αλλά  επενδύοντας σε παίκτες από τα σπλάχνα της, κατάφερε να αναδειχθεί φέτος πρωταθλήτρια Γερμανίας.
Η ομάδα της Βεστφαλίας, αν και θα παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει παρεκλίνει ούτε τρεις δρασκελιές από τον δρόμο της. Κι αυτή έκανε μεταγραφές φέτος. Ξόδεψε. Αλλά καμιά σχέση με αυτά που ξοδεύει η Γαλατασαράι.
Η ακριβότερη μεταγραφή της ήταν ο Ιβάν Πέρισιτς από την Μπριζ. Μόλις 22 χρονών με 22 γκολ πέρσι στο βελγικό πρωτάθλημα. Δεν γινόταν να δώσει λιγότερα από 5 εκ. ευρώ για την απόκτησή του. Άλλα 4 εκ ευρώ της στοίχισε ο 20χρονος Ιλκάι Γκουντογάν, που ήρθε από τη Νυρεμβέργη.
Τα υπόλοιπα μειράκια, που πήρε, ο 18χρονος Μόριτς Λάιτνερ (από την Μόναχο 1860), ο 22χρονος Κρις Λέβε (από την Τσέμνιτσερ) και ο 18χρονος Αυστραλός, Μουσταφά Αμίνι, όλα μαζί δεν κόστισαν πάνω από 1 εκ ευρώ. Σύνολο 10…
Όσα δηλαδή εισέπραξε η Ντόρτμουντ από την πώληση του Νουρί Σαχίν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τούρκος ήταν βασικό στέλεχος της 11αδας αλλά ο προπονητής, Γιούγκεν Κλοπ θεωρεί πως έχει λύσεις για τη θέση του. Το φυτώριο της ομάδας να είναι καλά…
Από εκεί βγήκε ο Σαχίν, από εκεί θα βγουν και οι επόμενοι Σαχίν. Άλλωστε οι μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας είναι γεμάτες από παίκτες της Ντόρτμουντ.
Στον Παναθηναϊκό, καταρτίστηκε ένα πλάνο για την απόκτηση παικτών ηλικίας 21-24 χρονών. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, αλλά… Αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται προεργασία και η ύπαρξη κάποιας… μαγιάς για το «ζύμωμα».
«Μαγιά» η οποία απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει και πρέπει να σχηματιστεί. Η επιχείρηση χρειάζεται χρόνο και χρόνος στον Παναθηναϊκό, όπως είναι γνωστό, δεν περισσεύει. Οπότε, όλα θα γίνουν βιαστικά και «ό,τι κάτσει». Όπως, δηλαδή, συμβαίνει με όλες τις δραστηριότητες του Έλληνα…
OnSports.gr