Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στο Newspao.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πανόραμα του Σαββάτοκύριακου απο τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στο Newspao.gr



SERIE A - Το σήκωσε η Μίλαν, 18 τα σκουντέτο! 





Μετά από μακρά αναμονή επτά ετών, η Μίλαν είναι και πάλι πρωταθλήτρια Ιταλίας! Οι «ροσονέρι» πήραν αυτό που χρειάζονταν, τον ένα βαθμό από τη Ρόμα με το «λευκό» 0-0 και κατέκτησαν και μαθηματικά το σκουντέτο, φτάνοντας τον αριθμό 18. Από την πλευρά της η Ρόμα έπιασε τη Λάτσιο στους 60 πόντους και την τέταρτη θέση, εν αναμονή του αυριανού Ουντινέζε – Λάτσιο που θα κρίνει τα... πάντα!

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα ήταν πιο επιθετική και επικίνδυνη, με τη Μίλαν να περιμένει οργανωμένα στο δικό της μισό. Στο 10’ ο Ταντέι πλησίασε στο 1-0 ενώ στο 14’ ο Αμπιάτι έκανε την απόκρουση του ματς στο κοντινό σουτ του Βούτσινιτς, ο οποίος προσπάθησε να «σκοτώσει» τον τερματοφύλακα από το ένα μέτρο. Καλός ρυθμός με τη μπάλα πάνω κάτω, τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το σουτ του Ρόζι στο 37’, σε δύο χρόνους ο Αμπιάτι εξουδετέρωσε.

Με το καλημέρα στην επανάληψη (46’), ελιγμός του Ρομπίνιο και σουτ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ντόνι, που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν ο Βραζιλιάνος σημάδευε εστία. Η Μίλαν διάβασε καλύτερα το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και στο 60’ ο Μπόατενγκ έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Ντόνι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 63’ ο τερματοφύλακας της Ρόμα με δυσκολία εξουδετέρωσε το φάουλ-οβίδα του Ιμπραΐμοβιτς.

Ο ρυθμός έπεσε και πήγαμε σε σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να βρουν την καλή τελική προσπάθεια. Ο Μοντέλα έριξε στο ματς ελλείψει άλλων λύσεων στα χαφ και τον 18χρονο Καπράρι, στη θέση του τραυματία Ρόζι, ενώ ως το φινάλε δεν συνέβη το παραμικρό. Και οι περίπου 10.000 οπαδοί της Μίλαν ξεκίνησαν τη γιορτή για την κατάκτηση του 19ου σκουντέτο της ομάδας τους, πρώτο μετά από επτά χρόνια!

Νίκη για Παλέρμο πριν το ματς της χρονιάς

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 36ης αγωνιστικής, η Παλέρμο επικράτησε με 2-1 της Μπάρι, σε μια ουσιαστικά αδιάφορη αναμέτρηση. Οι Σικελοί παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αφού το μυαλό τους είναι στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με την Μίλαν, την προσεχή Τρίτη, ενώ οι υποβιβασμένοι «πουλιέζι» έκαναν ένα ανοιχτό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7’ με τον Σιμόνε Μπεντιβόλιο, ύστερα από ασίστ του Χούσεκλεπ και λίγο πριν βγει το ημίχρονο η Παλέρμο ισοφάρισε με τον Φαμπρίτσιο Μίκολι.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 53’ ο Τσέζαρε Μπόβο με προβολή, ενώ στο 65’ είχαμε την πιο αστεία φάση στο ματς. Ο Μίκολι εκτέλεσε πέναλτι, προσπάθησε με στιλ Τότι να «σκάψει» τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα στο κέντρο της εστίας, όμως ο Παντέλι της Μπάρι έμεινε ακίνητος στη θέση του και μπλόκαρε την μπάλα, σαν σε προπόνηση.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Ρόμα – Μίλαν 0-0
Ρόμα: Ντόνι, Κασέτι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Πιζάρο, Μπρίγκι (17’ Ρόζι, 83’ Καπράρι), Ταντέι, Σιμπλίσιο, Βούτσινιτς (54’ Μποριέλο), Τότι.
Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Γκατούζο (46’ Αμπροζίνι), Φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ, Μπόατενγκ, Ρομπίνιο (74’ Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς.

Παλέρμο – Μπάρι 2-1
39’ Μίκολι, 53’ Μπόβο / 7’ Μπεντιβόλιο
Παλέρμο: Σίριγκου, Ντάρμιαν, Μουνιός, Μπόβο, Γκαρσία (72’ Καροτσέρι), Μπατσίνοβιτς, Νοτσερίνο, Ακουα, Κασάμι (46’ Ιλιτσιτς), Πινίγια (46’ Ερνάντες), Μίκολι.
Μπάρι: Παντέλι, Μασιέλο, Ρόσι, Μπελμόντε, Παρίζι, Κόπουνεκ, Ντονάτι (69’ Γκετσάλ), Γκάτσι, Μπεντιβόλιο, Χούσεκλεπ (81’ Γκραντόλφο), Ρομέρο (75’ Ρίβας).

Το πρόγραμμα


Κυριακή 8/5/2011

16:00 Μπρέσια – Κατάνια
16:00 Κάλιαρι – Τσεζένα
16:00 Ουντινέζε – Λάτσιο
16:00 Μπολόνια – Πάρμα
16:00 Ίντερ – Φιορεντίνα
16:00 Λέτσε – Νάπολι
21:45 Τζένοα – Σαμπντόρια

Δευτέρα 9/5/2011


21:45 Γιουβέντους – Κιέβο

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από το "Ολίμπικο":



Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη νίκη της Παλέρμο:


CHAMPIONNAT – Ντέρμπι επιβίωσης στο «Ζερλάν»


Παραδοσιακά τα παιχνίδια της Λυών με τη Μαρσέιγ συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, αυτή τη φορά όμως είναι και... κάτι παραπάνω. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο κατόπι της πρωτοπόρου Λιλ, η οποία το Σάββατο δοκιμάζεται στην έδρα της Νανσί και στη μεταξύ τους αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής στο «Ζερλάν», για την 34η αγωνιστική του Championnat, θέλουν μόνο τη νίκη για μείνουν ζωντανές στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ειδικά, για τους γηπεδούχους «λυωνέ», το «τρίποντο» αποτελεί μονόδρομο, αφού απέχουν επτά βαθμούς από την κορυφή, έναντι μόλις ενός των Μασσαλών, οι οποίοι προέρχονται από το «στραβοπάτημα» με τη Μονπελιέ, που τους «γκρέμισε» από την πρώτη θέση.

Στο «κόλπο» θεωρητικά βρίσκεται και η Παρί Σεν Ζερμέν, που ισοβαθμεί με τη Λυών στην 3η θέση και το Σάββατο φιλοξενείται από τη Μονακό στο «Λουί ΙΙ», ενώ εκτός έδρας αποστολή έχει και η... παραπαίουσα το τελευταίο διάστημα Ρεν, η οποία φιλοξενείται από τη Βαλανσιέν στο «Νινζεσέρ».

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 7/5/2011

20:00 Αρλ – Σεντ Ετιέν
20:00 Οσέρ – Μονπελιέ
20:00 Μπορντό – Σοσό
20:00 Μπρεστ – Νις
20:00 Καέν – Λανς
20:00 Λοριάν – Τουλούζ
20:00 Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Νανσί – Λιλ

Κυριακή 8/5/2011

18:00 Βαλανσιέν – Ρεν
22:00 Λυών – Μαρσέιγ

BUNDESLIGA - Με... οκτάρα στο Champions League


Η εκστασιασμένη Μπάγερν Μονάχου ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga. Οι Βαυαροί, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάριο Γκόμεζ, Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί... φιλοδώρησαν με οκτώ γκολ την ουραγό Ζανκτ Πάουλι στο «Μίλερντορ» και καπάρωσαν την 3η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν, χάρη στα γκολ των Γκόμεζ (χατ τρικ), Φαν Μπούιτεν, Ρόμπεν (δύο) και Ριμπερί (δύο) έφυγε με το «τρίποντο» από το γήπεδο της Ζανκτ Πάουλι (έχει υποβιβαστεί ήδη) και έφτασε τους 62 βαθμούς. Έτσι, αύξησε την διαφορά της από το τέταρτο Αννόβερο, το οποίο με την ήττα του από τη Στουτγάρδη στη «Μερσέντες Μπεντς Αρίνα» (2-1) έχασε το... τρένο για την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έστω και μέσω της προκριματικής φάσης.

Οι Σουηβοί από τη μεριά τους εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Bundesliga και τη νέα σεζόν, όπως και η Βέρντερ Βρέμης, που επικράτησε με 2-0 της πρωταθλήτριας, Ντόρτμουντ στο «Βέζερ». Οι «πράσινοι», που κατέκτησαν το πρώτο «τρίποντο» στο γήπεδο τους μετά από επτά παιχνίδια, έφτασαν τους 42 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα της Άϊντραχτ από την Κολωνία παρέμειναν στα μεγάλα σαλόνια.

Τα πράγματα, έτσι, έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα της Φρανκφούρτης, αφού μετά τη νίκη της Γκλάντμπαχ σε βάρος της Φράιμπουργκ στο «Μπορούσια Παρκ» με 2-0, η ομάδα του Φάνη Γκέκα βρέθηκε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό. Η Γκλάντμπαχ από τη μεριά της, με έναν βαθμό περισσότερο, ανέβηκε στη θέση των διπλών αγώνων διαβάθμισης. Η Κολωνία χάρη στα γκολ των Τσιχί (24’) και Ποντόλσκι (πέναλτι στις καθυστερήσεις) έμεινε και αυτή από τη μεριά της στη μεγάλη κατηγορία.

H ομάδα του Κριστόφ Ντάουμ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Ντόρτμουντ, όπου θα απονεμηθεί η «σαλατιέρα» στην Μπορούσια για τον 7ο τίτλο της ιστορίας και ταυτόχρονα "γκέλες" της Γκλάντμπαχ στο Αμβούργο και της Βόλφσμπουργκ για να σωθεί απευθείας και δίχως μπαράζ.

Αν τώρα καμία από τις δυο δεν γκελάρει, τότε η Αϊντραχτ πέφτει, αν μία από τις δυο χάσει βαθμούς, τότε η ομάδα της Φρανκφούρτης θα παίξει μπαράζ με τον 3ο της Τσβάιτε Λίγκα για την παραμονή. Οι "λύκοι" (Βόλφσμπουργκ) από τη μεριά τους ττηθηκαν εντός έδρας με 2-1 από την αδιάφορη Κάιζερσλαουτερν και παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Ζανκτ Πάουλι – Μπάγερν 1-8

78’ Έγκερ – 10’, 52’ και 86’ Γκόμεζ, 32’ Βαν Μπούιτεν, 54’ και 84’ Ρόμπεν, 74’ και 88’ Ριμπερί

Βέρντερ – Ντόρτμουντ 2-0
6’ Σιλβέστρ, 64’ Πισάρο

Λεβερκούζεν – Αμβούργο 1-1
54’ Κίσλινγκ – 2’ Βέστερμαν

Σάλκε – Μάιντς 1-3
47’ Χούντελαρ – 52’ Σίρλε, 81’ Χόλτμπι, 85’ Νόβεσκι

Νυρεμβέργη – Χόφενχαϊμ 1-2
16’ Βόλσαϊντ – 40’ Φιρμίνο, 86’ Σίγκουρντσον

Άιντραχτ – Κολωνία 0-2
24’ Τσιχί, 94’ πέν. Ποντόλσκι

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 2-0
80’ Χάνκε, 82’ Ρόις

Στουτγάρδη – Ανόβερο 2-1
58’ Χάιναλ, 61’ Οκαζάκι – 65’ Στουντλ

Βόλφσμπουργκ – Καϊζερσλάουτερν 1-2
6’ Μάντζουκιτς – 25’ Λάκιτς, 44’ Άμεντικ

PREMIER LEAGUE - Στο... χείλος του γκρεμού η Γουέστ Χαμ!


Πολύ κοντά στον υποβιβασμό στη Championship βρίσκεται πλέον η Γουέστ Χαμ. Τα “σφυριά”, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Premier League, παραχώρησαν οδυνηρή ισοπαλία με 1-1 στη Μπλάκμπερν μέσα στο “Άπτον Παρκ”, αποτέλεσμα που τους διατηρεί στο -3 από τις θέσεις της παραμονής, μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο Ρόμπερτς στο 12' “πάγωσε” το γήπεδο για το 0-1, με τους Λονδρέζους απλά να ισοφαρίζουν στο 78' με μακρινό σουτ του Χίτσλσμπεργκερ. 

Την ευκαιρία να “κλειδώσει” την 4η θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League έχασε η Μάντσεστερ Σίτι που ηττήθηκε με 1-2 στο “Ίγουντ Παρκ” από την παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά Έβερτον. Ο Γιάγια Τουρέ στο 28' έβαλε μπροστά στο σκορ τους “πολίτες”, όμως ο Ντιστέν στο 65' και ο Όσμαν στο 72' γύρισαν το ματς για τα “ζαχαρωτά”. Πλέον, η προσεχής εξαναβολής αναμέτρηση με την Τότεναμ στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ” αποκτάει μεγάλη βαρύτητα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ένα πολύτιμο βαθμό πήρε στο “Βίλα Παρκ” η Γουίγκαν, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 από την Άστον Βίλα. Το γκολ του Ν'Ζόγκμπια στο 12' έδωσε το προβάδισμα στους “λάτικς”, για να έρθει η απάντηση από τον Άσλεϊ Γιανγκ στο 17' για τους “χωριάτες”. Σώθηκε και μαθηματικά η Βίλα, ενώ η Γουίγκαν προσωρινά βρίσκεται πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Δεν χαρίστηκε στη Μπέρμιγχαμ η Νιούκαστλ και με το 2-1 του “Σεντ Τζέιμς Παρκ” σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στο 36', όταν ο Ρίτζγουελ σταμάτησε με το χέρι σουτ του Νόλαν εντός της μεγάλης περιοχής. Πέναλτι, αποβολή και 1-0 από τον Αμεόμπι. Στο 43' ο Τέιλορ έγραψε το 2-0, με τον Μπόιερ να μειώνει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά μέχρι εκεί. Πάντα σε κίνδυνο η Μπέρμιγχαμ, αλλά τα υπόλοιπα αποτελέσματα την ευνόησαν.

Τέλος, στο πλέον αδιάφορο βαθμολογικά ματς της ημέρας, η πληγωμένη από πολλές και σημαντικές απουσίες Σάντερλαντ πέρασε από το “Ρίμποκ”, επικρατώντας με 2-1 της Μπόλτον. Ο Ζέντεν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Νάιτ με αυτογκόλ στο 93' έδωσαν τη νίκη στις “μαύρες γάτες”, με το γκολ του Κλάσνιτς στο 87' να μην είναι αρκετό για τους γηπεδούχους.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Αστον Βίλα – Γουίγκαν 1-1
17' Α. Γιανγκ - 10' Ν'Ζόγκμπια

Μπόλτον – Σάντερλαντ 1-2
87' Κλάσνιτς - 45' Ζέντεν, 93' αυτ. Νάιτ

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 2-1
66' Ντιστέν,72' Όσμαν - 28' Γιάγια Τουρέ

Νιούκαστλ – Μπέρμιγχαμ 2-1 

36' πεν. Αμεόμπι, 43' Τέιλορ – 45' Μπόιερ

Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 1-1
78' Χίτσλσμπεργκερ - 12' Ρόμπερτς

Τότεναμ – Μπλάκπουλ 1-1

Το πρόγραμμα:


Κυριακή 8/5/2011


14:00 Γουλβς – Γουέστ Μπρόμιτς
16:05 Στόουκ – Αρσεναλ
18:10 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

Δευτέρα 9/5/2011


22:00 Φούλαμ – Λίβερπουλ 

SPL - Πλησιάζει τον τίτλο η Ρέιντζερς


Η προ ημερών «γκέλα» της Σέλτικ (σ.σ. ήττα με 3-2 από την Ινβερνές) από ότι φαίνεται θα της κοστίσει τον τίτλο. Και αυτό γιατί μετά τη σημερινή άνετη νίκη της Ρέιντζερς με 4-0 επί της Χαρτς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Scottish Premier League, η διαφορά για την ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ εκτοξεύθηκε στους τέσσερις βαθμούς και με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, το σκηνικό… δύσκολα ανατρέπεται.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Τρίτη εντός έδρας τη Νταντί Γ., ενώ την επόμενη Κυριακή ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην έδρα της Κιλμάρνοκ. Η Σέλτικ από τη μεριά της, αύριο θα κληθεί να περάσει από την έδρα της Κιλμάρνοκ προκειμένου να μειώσει και πάλι στον πόντο τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια παίζει κατά σειρά με Χαρτς (εκτός) και Μάδεργουελ (εντός).

Στα υπόλοιπα ματς της σημερινής ημέρας, η Σεντ Τζόνστον πέρασε από την έδρα της Αμπερντίν, νικώντας με 2-0, ενώ «καταιγιστική» ήταν η Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Μάδεργουελ, με το ευρύ 4-0.

Τέλος, η Χάμιλτον επιβλήθηκε με 1-0 της Χιμπέρνιαν, ενώ τέλος, με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Ινβερνές της Σεντ Μίρεν.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής (3η πλέι-οφ):

Ρέιντζερς – Χαρτς 4-0
23’ Γιέλαβιτς, 40’ Λάφερτι, 43’ Ντέιβις, 83’ Στίβενσον

Αμπερντίν – Σεντ Τζόνστον 0-2
8’ Σμιθ, 60’ Άνταμς

Νταντί Γ. – Μάδεργουελ 4-0 
36’, 43’ και 49’ Ντέιλι, 84’ Γουάτσον

Χάμιλτον – Χιμπέρνιαν 1-0 
38’ Χάσελμπαϊν

Ινβερνές – Σεντ Μίρεν 1-0
85’ Ρούνεϊ

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 8/5/2011

14:45 Κιλμάρνοκ – Σέλτικ

PRIMERA DIVISION – «Βασιλικό»... πάρτι στην Ανδαλουσία! 


Τα... σπασμένα για τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την ήττα από τη Σαραγόσα την προηγούμενη εβδομάδα, πλήρωσε η Σεβίλλη. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συνέτριψε τους Ανδαλουσιάνους μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με το εμφατικό 6-2, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Primera Division, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και να φτάνει τα 34 στο πρωτάθλημα, έναντι 31 του Μέσι.

Οι «μερένγκες» έπαιξαν πιο επιθετικά και πιο απελευθερωμένα σε σχέση με τα clasico, με αποτέλεσμα να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα, απέναντι στην παραπαίουσα Σεβίλλη, που... εμφανίστηκε στο ματς μόνο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης.

Ο Σέρχιο Ράμος άνοιξε το σκορ στο 21’, με «καρφωτή» κεφαλιά σε κόρνερ του Οζίλ, δέκα λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Βάρας, με εξ επαφής πλασέ, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μπενζεμά, ενώ στο 42’ ήρθε η σειρά του Κακά να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με ωραίο «φαλτσαριστό» σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στην επανάληψη οι Μαδριλένοι κατέβασαν ταχύτητα και οι Ανδαλουσιάνοι βρήκαν την ευκαιρία να ανέβουν λίγο στον αγωνιστικό χώρο, μειώνοντας μάλιστα με τον Αλβαρο Νεγρέδο στο 61’. Αυτό, όμως, ενεργοποίησε ξανά τη μαδριλένικη «μηχανή» και με τρία γκολ του ασταμάτητου Ρονάλντο μέσα σε διάστημα 12 λεπτών (64’-76’) έφτασαν στο εντυπωσιακό 6-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 82’ ο Νεγρέδο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Εύκολα η Βαλένθια, «αφεντικό» για το «σεντόνι»



Τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εξακολουθεί να έχει η Βαλένθια, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες, κάμπτοντας εύκολα την αντίσταση της Σοσιεδάδ στο «Μεστάγια» με 3-0.

Δύο γκολ σημείωσε ο ανεβασμένος Σολδάδο (16’ και 37’), ενώ άλλο ένα πρόσθεσε ο Ζονάς (25’) για τις «νυχτερίδες», που αύξησαν προσωρινά στους έξι βαθμούς τη διαφορά τους από την 4η Βιγιαρεάλ, η οποία την Κυριακή δοκιμάζεται στη Μαγιόρκα.

Σοκ για Ατλέτικο, ξανά 5η η Μπιλμπάο



Στην πρώτη της ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές υποχρεώθηκε η Ατλέτικο, χάνοντας μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» από τη Μάλαγα με 0-3. Οι Ανδαλουσιανοί, απ’ την πλευρά τους, συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους, φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς αποσπάστηκαν τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Κακή εμφάνιση για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι δεν είχαν σε καλή βραδιά και τον Κουν Αγουέρο, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 2-0, χάρη σε ισάριθμες κεφαλιές των Ρονδόν (29’) και Μπαπτίστα (35’). Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Εντσο Μαρέσκα, παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Ντε Χέα σε προσπάθεια του Μπαπτίστα.

Τις ήττες των Ατλέτικο και Σεβίλλης εκμεταλλεύτηκε η Μπιλμπάο, που επικράτησε 3-2 της Λεβάντε στο «Σαν Μαμές» και επέστρεψε στην 5η θέση. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 3-0 στο 62’, δείχνοντας να ελέγχουν απόλυτα το ματς, στο φινάλε όμως ανησύχησαν, καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών (77’-85’) και λίγο έλειψε να «κλέψουν» το βαθμό στο φινάλε.

«Σφαγή» στην «ουρά», «βυθίζεται» η Έρκουλες



Στη «μάχη» της σωτηρίας, εκτός της Μάλαγα, κερδισμένη ήταν και η Χετάφε, που επιβλήθηκε εύκολα 2-0 της Αλμερία στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» και «ξεκόλλησε» από την τελευταία τριάδα, ενώ καταδικαστική εντός έδρας ήττα γνώρισε η προτελευταία Έρκουλες, 2-3 από τη Σανταντέρ, η οποία, απ’ τη μεριά της, ξέφυγε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος, την ευκαιρία να φύγει με ένα πολύτιμο «τρίποντο» από την Αστούρια έχασε η Λα Κορούνια, μένοντας στο 2-2 με τη Χιχόν. Η «Ντεπόρ», που κινδυνεύει πλέον να βρεθεί κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, προηγήθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, με ισάριθμα γκολ του Αντριάν (8’ και 40’), όμως η γηπεδούχος Σπόρτινγκ, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με εύστοχο πέναλτι του Αγιόθε στο 35’, κατάφερε να γλιτώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, επίσης από τα 11 βήματα, με σκόρερ τον Νταβίδ Μπαράλ.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Χετάφε – Αλμερία 2-0
5’ Κολούνγκα, 53’ Πέδρο Ρίος

Βαλένθια – Σοσιεδάδ 3-0
16’ και 37’ Σολδάδο, 25’ Ζονάς

Μπιλμπάο – Λεβάντε 3-2
30’ Τοκέρο, 47’ πέν. Νταβίδ Λόπεθ, 62’ Γιορέντε – 77’ Στουάνι, 85’ Νάνο

Χιχόν – Λα Κορούνια 2-2
35’ πέν. Αγιόθε, 96’ πέν. Μπαράλ – 8’ και 40’ Αντριάν

Έρκουλες – Σανταντέρ 2-3
39’ Σεντόα, 42’ Τιάγκο – 13’ και 40’ Ζιοβάνι, 45’+1’ Ενρίκε

Ατλέτικο – Μάλαγα 0-3
29’ Ρονδόν, 35’ Μπαπτίστα, 84’ Μαρέσκα

Σεβίλλη – Ρεάλ 2-6
61’ και 84’ Νεγρέδο – 21’ Σέρχιο Ράμος, 31’, 64’, 70’ και 76’ Ρονάλντο, 42’ Κακά

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 8/5/2011

13:00 Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ
20:00 Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ
22:00 Σαραγόσα – Οσασούνα

Δείτε τα γκολ από τη νίκη της Ρεάλ:



Δείτε τε γκολ της Μάλαγα:



Δείτε τα γκολ της Βαλένθια:

sportnet.gr