Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Μαΐου 2011

Φερέιρα: "Στους τελικούς παίζεις για τη νίκη"

Το χαμόγελο στα χείλη του Ζεσουάλδο Φερέιρα μαρτυρούσε την ικανοποίηση του αμέσως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγω για μια ομάδα που ήθελε και έπαιξε για τη νίκη, τον Παναθηναϊκό, και μια ομάδα που ήθελε την ισοπαλία, τον ΠΑΟΚ.

Ο 65χρονος τεχνικός έκανε λόγω πως στους "τελικούς" σαν και αυτόν σε νοιάζει μόνο η νίκη ενώ ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές του για όσα έχουν δώσει στην ομάδα.

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον αποθέωσε και εξήρε τον 35χρονο μέσο τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες όσο και για τον χαρακτήρα του.

"Ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα και ο ΠΑΟΚ ήρθε εδώ για να αποσπάσει την ισοπαλία. Ενδεχομένως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ. Έπαιξε αμυντικά με όλη την ομάδα πίσω από το κέντρο και πρέπει να ξέρετε ότι όταν μια ομάδα σε όλη την διάρκεια προσπαθεί να πιέσει για να καταφέρει να πετύχει ένα τέρμα, όταν αυτό συμβεί, η πίεση για να επιτευχθεί ένα γκολ δημιουργεί και μια πτώση στον ρυθμό και αυτό συνέβη με εμάς στα τελευταία λεπτά".

"Οι παίκτες μου ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν να κρατήσουν τη νίκη και πόσο σημαντικό ήταν να μην δεχτούμε γκολ. Βεβαίως υπάρχει αναμφισβήτητα κόπωση, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και βεβαίως είμαστε στην 5η αγωνιστική και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές. Όμως πρέπει να πω ότι πετύχαμε μια δίκαια νίκη. Οι παίκτες έδωσαν όλα όσα μπορούσαν να δώσουν και δεν μιλάω μόνο για την κόπωση".

"Βεβαίως είναι σαφές για όλους ότι κάθε τέτοιος αγώνας αποτελεί έναν τελικό και στους τελικούς δεν παίζεις για το ποδόσφαιρο αλλά για τη νίκη. Για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ πρέπει να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα ο οποίος είναι ένας ακόμη τελικός και ελπίζω μέχρι την επόμενη Τετάρτη οι παίκτες μου να ανασυνταχθούν γιατί όποιος έχει εμπειρία ξέρει ότι είναι ολοένα και πιο δύσκολο να σκέφτεσαι καθαρά όταν είσαι κουρασμένος και οι αποφάσεις δεν είναι τόσο σωστές και το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει τόσο ενδιαφέρον.

"Άρα λοιπών ο Παναθηναϊκός είχε χρόνο για να κερδίσει και από τη πλευρά του ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει για την ισοπαλία και βεβαίως η απόδοση του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά ήταν μιας ομάδας που είχε λιγότερη κόπωση και πίεσε περισσότερο ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Έτσι έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε".

"Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που δούλεψαν και θα ήθελα να συγχαρώ τον Σπυρόπουλο ο οποίος μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου έγινε πατέρας και θέλω να τον συγχαρώ. Θα ήθελα επίσης να πω αναφορικά με τους φιλάθλους μας οι οποίοι πραγματικά ήρθαν γιατί ήθελαν να δουν την ομάδα να κερδίζει και την είδαν να κερδίζει".

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα καθώς έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

"Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι στο διάστημα που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό και προπονώ την ομάδα αισθάνθηκα ότι ο Ζιλμπέρτο δεν "χαιδεύτηκε" από τους δημοσιογράφους, ενδεχομένως αυτό γιατί κάποιοι δεν αγαπούν τους έξυπνους παίκτες. Γέμιζε την ομάδα, παίζει για την ομάδα και αυτού του είδους οι παίκτες είναι που χτίζουν τις μεγάλες ομάδες. Πρόκειται για έναν πρωταθλητή του κόσμου, για έναν μεγάλο παίκτη. Είναι ένας άνθρωπος 35 χρονών και κάθε μέρα προπονείται καλύτερα. Τρέχει συνέχεια και στους αγώνες και στη προπόνηση οπότε εγώ έχω σεβασμό προς αυτόν. Κέρδισε με τον Παναθηναϊκό ένα νταμπλ και νομίζω ότι πρέπει να γραφτεί πως ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασε από τον σύλλογο. Είναι ένας παίκτης τον οποίο θα έπρεπε να ακολουθούν όλοι οι δημοσιογράφοι. Του εύχομαι να έχει την καλύτερη επιτυχία και προσωπικά να πω ότι λυπάμαι που φεύγει από τον Παναθηναϊκό".

Στο παιχνίδι κόπηκαν 19.824 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 242.364