Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Μαΐου 2011

Έτοιμος για... σκυλοκαβγά ο Μπατίστ!

Η Σιένα δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος κι ο Μάικ Μπατίστ ετοιμάζεται για σκυλοκαβγά! Ο σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε για την αντίπαλό τους στα ημιτελικά, ενώ αναφέρθηκε ξανά στο θέμα του Σάσο Όζμπολτ.


Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε στο euroleague.net για...

...τη σύγκριση της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού με τις προηγούμενες τρεις μέχρι το Final Four:

«Το να φτάσουμε στο Final Four είναι δύσκολο κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο που κερδίζαμε, δεν καταφέρναμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Αυτό δείχνει πως όλα είναι ρευστά. Όσο καλός κι αν είσαι, καθώς κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα έχει πολύ καλό ρόστερ επίσης. Ακόμα κι αν έχεις κερδίσει την πρώτη θέση την κανονική περίοδο, το TOP 16 μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό το χρόνο ήταν έτσι. Αγωνιστήκαμε για να τερματίσουμε πρώτοι στο γκρουπ μας στην πρώτη φάση, με μία σκληρή «μάχη» κόντρα στην Ολύμπια Λιουμπλιάνα. Στο δεύτερο γύρο, είχαμε πιο δύσκολο γκρουπ, με την Κάχα Λαμποράλ, τη Λιέτουβος Ρίτας και την Ουνικάχα. Όλοι ξέρουν ότι όταν έχεις ισπανική ομάδα στο γκρουπ σου τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί σε αυτή τη διοργάνωση, οι ομάδες παίζουν με τον ίδιο τρόπο είτε χάνουν είτε κερδίζουν με 30 πόντους. Απλά συνεχίζουν να σε κοντράρουν. Είναι σκληρό να παίζεις εναντίον τους, κι ακόμα όταν πιστεύαμε ότι έχουμε «κλειδώσει» την πρώτη θέση στο TOP 16, χάσαμε στην έδρα μας από τη Λιέτουβος για ένα πόντο. Αυτό μας άφησε στη δεύτερη θέση, και μας έστειλε απέναντι στους πρωταθλητές, την Μπαρτσελόνα, αλλά με καλή τύχη και κάποιους άλλους λόγους, καταφέραμε να τους εξουδετερώσουμε».



...τη φάση με τον Σάσο Όζμπολτ της Ολίμπια:

«Αυτό που έγινε ήταν πολύ ντροπιαστικό, ήταν ντροπή για μένα, για την οικογένεια μου και για τους ανθρώπους που με ξέρουν. Πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος και αν ρωτήσετε ανθρώπους που με ξέρουν θα σας πουν το ίδιο πράγμα. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι με ξέρουν και απλά έμειναν έκπληκτοι με την πράξη μου. Ήξερα τις επιπτώσεις, αλλά την ίδια ώρα, δεν ήθελα να κρυφτώ σα να μην συνέβη τίποτα. Ήθελα να έρθω καταλάβω. Είναι πιο εύκολο να προστατέψεις τον εαυτό σου, να το βάλεις στα πόδια και να μην αντιμετωπίσεις το θέμα. Όταν βρεθείς σε μία τέτοια κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίσεις το λάθος σου και να φερθείς σαν άντρας. Είπα ότι λυπάμαι και ζήτησα συγγνώμη από το Σάσο, και με συγχώρεσε. Αξίζει όλα τα συγχαρητήρια που μπορώ να του δώσω που δέχτηκε τη συγγνώμη μου και με συγχώρεσε. Γιατί, έτσι μπορώ να συνεχίσω, την ίδια ώρα που ακόμα μαθαίνω από αυτό. Πάντα ήμουν παίκτης που μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματα μου. Για λίγα δευτερόλεπτα τότε, βγήκα από την πειθαρχεία, με την οποία πάντα αγωνιζόμουν. Οι παίκτες περνούν από ορισμένες καταστάσεις, απογοητεύσεις και συναισθήματα, που μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου. Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Έμαθα από αυτό και ξέρω πως να ελέγχω τον εαυτό μου περισσότερο, έτσι δεν θα ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο. Έμαθα από ένα ηλίθιο λάθος».

...το γεγονός ότι λένε ότι πηγαίνουν στη Βαρκελώνη ως φαβορί:

Οι άνθρωποι μας βλέπουν ως φαβορί, αλλά προσωπικά εγώ δεν το βλέπω. Στη Βαρκελώνη θα πάνε καλές ομάδες. Η Ρεάλ Μαδρίτης με μία πολύ καλή παράδοση, με τους περισσότερους τίτλους στην Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι επίσης έχει μεγάλη παράδοση και καλούς παίκτες και σίγουρα θα θέλουν να κερδίσουν ακόμα ένα τίτλο. Η Σιένα είναι πεινασμένη για το πρώτο της! Για μένα η Σιένα είναι η πιο δύσκολη ομάδα του Final Four. Ξεκίνησαν στο TOP 16 με δύο ήττες, πάλεψαν και πήραν τη δεύτερη θέση, μετά κατάφεραν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, που είναι πολύ καλή ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια παρά το γεγονός ότι έχασαν το πρώτο με 48 πόντους. Αυτό δείχνει μεγάλη καρδιά, θέληση και επιθυμία από αυτή την ομάδα. Χωρίς να έχει σημασία η κατάσταση που βρίσκονται, θα παλέψουν στο τέλος. Το παιχνίδι μας με τη Σιένα θα είναι δύσκολο, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι».

... την άποψή του για τη Σιένα:

«Το γεγονός ότι έχουν μεγάλη καρδιά, όπως είπα και πριν, δημιουργεί ένα καλό matchup για εμάς, γιατί καλές ομάδες σε κάνουν να παίζεις καλό μπάσκετ. Αρχικά έχουν εμπερία. Ο Σον Στόουνρουκ αγωνίζεται εκεί καιρό, ο Μάρκο Γιάριτς είναι ανταγωνιστικός, ο Μπο ΜακΚάλεμπ μπορεί να έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του. Έχουν ένα από τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς και τον Ριμάντας Καουκένας. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι είναι νικητές στο μυαλό μου, από την πορεία τους όλη τη χρονιά. Το come back τους στο ΤΟP 16 και απέναντι στον Ολυμπιακό, έδειξε περηφάνια, καρδιά και επιθυμία. Είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε. Μπορεί να λένε ότι είμαστε το φαβορί και αν είναι αλήθεια, πίσω από εμάς είναι η Σιένα. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, πρέπει να περάσουμε από μία σκληρή ομάδα που θα μας πιέσει στο όριο. Παίζουν πολύ καλή άμυνα, ομαδικά και έχουν καλή χημεία. Την ίδια ώρα, έχουμε καλούς παίκτες με εμπειρία. Θα είναι σκυλοκαυγάς!»

... αν έχουν σχέση τα παιχνίδια με τη Σιένα για τα playoffs το 2009, με τον ημιτελικό:



«Είναι ένα ολόκληρος διαφορετικός χρόνος, μία διαφορετική κατάσταση. Τότε παίζαμε για ένα εισιτήριο στο Final Four, τώρα θα παίξουμε για το παιχνίδι που θα μας στείλει στον τελικό. Στο ένα παιχνίδι είτε παίζεις με το καλύτερο τρόπο ή κάνεις τα λάθη σου, χάνεις και... υποφέρεις καθώς παίξεις για την τρίτη θέση. Στα playoffs αν χάσεις ένα παιχνίδι,μπορείς να κάνεις προσαρμογές, να βρεις ένα καινούριο πλάνο και να παλέψεις. Στον ημιτελικό είναι μόνο ένα παιχνίδι: απλά ή έρχεσαι έτοιμος για αυτή τη στιγμή ή όχι! Δεν έχει σημασία τι έκανες την προηγούμενη φορά εναντίον τους».



... τον Ρομέο Σάτο που αγωνιζόταν στη Σιένα και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του ως παίκτης του Παναθηναϊκού:



«Ο Ρο μας βοηθά πραγματικά φέτος. Αυτός είναι ένας λόγος που περάσαμε τη
Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε με έναν πόντο διαφορά, δεν έβαλε πόντο και το πήρε προσωπικά επειδή έπαιξε άσχημα. Στα επόμενα τρία παιχνίδια, όμως, έπαιξε άμυνα, ανέκαμψε, έβαλε κρίσιμα τρίποντα και καλάθια που μας βοήθησαν. Μας δίνει άλλη μία απειλή και είναι άλλος ένας αποδεδειγμένος νικητής στην ομάδα».

... τον Άλεκς Μάριτς και το αν μπορεί να έχει μεγάλο ρόλο στο Final Four:

«Ο ρόλος του θα είναι μεγάλος. Ακόμα και όταν επέστρεψε για να βοηθήσει το κάθετι που μπορούσε να μας δώσει στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα, στα περιορισμένα λεπτά που έπαιξε, ήταν μεγάλο. Κάθε φορά που ήταν εκεί έξω, έκανε κάτι για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε. Απλά και μόνο η παρουσία του και το ότι παίζει pick-and-roll μας βοήθησε. Όταν βρεθούμε στη Βαρκελώνη θα είναι σχεδόν 100%, οπότε ίσως δούμε καλύτερα πράγματα».

... το αν φέτος είναι η καλύτερη χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Ειλικρινά, είναι στα καλύτερά του. Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά μας οδηγεί σε κάθε παιχνίδι. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τον Σισκάουσκας, τον Γιασικεβίτσιους, τον Σπανούλη, κι άλλους που μπορούσαν να πάρουν την πίεση πάνω τους. Φέτος, σχεδόν όλη τη σεζόν παίρνει την παίρνει την πίεση πάνω του. Σκοράρει, παίρνει τα ριμπάουντ και κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσουμε στο στόχο μας. Το κάνει τόσο καιρό και δε θα σταματήσει τώρα, είναι τα γενέθλια του στις 6 Μαΐου και θέλει αυτό το δώρο... ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Το να παίζεις πίσω από έναν άνθρωπο σαν αυτόν με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι υπέροχος άνθρωπος στο παρκέ, και καλύτερος έξω από αυτό, το να παίζεις με αυτόν είναι κάτι το ξεχωριστό».

... τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Είναι προπονητής του παίκτη. Πιστέψτε με, ο Ομπράντοβιτς είναι ένας σπουδαίος και υπέροχος άνθρωπος έξω από το γήπεδο, αλλά όταν μπαίνουμε στο παρκέ, είναι απλά τόσο έντονος, όσο ο κάθε παίκτης. Για εκείνον, το κοουτσάρισμα είναι σαν να δένεις τα παπούτσια σου και να βγαίνεις στο γήπεδο.

Αν έχεις έναν προπονητή όπως αυτόν, που έρχεται στη δουλειά κάθε μέρα για να σε σπρώξει στα όριά σου, θα έχεις πάντα επιτυχίες. Θα πάει στα πέρατα της γης για να σου προσφέρει κίνητρα και να σε πιέσει. Αν έχει να πει πράγματα που δεν σου αρέσουν ή δεν θέλεις να ακούσεις, θα τα πει για να παίξει στο 110%.

Το έκανε στην Παρτιζάν, στη Μπανταλόνα και στη Μαδρίτη. Δεν είναι μόνο εδώ. Παντού πατούσε τα δύο πόδια του σε στέρεο έδαφος, ήταν επιτυχημένος και όλοι οι παίκτες που ήταν κάτω από αυτόν θα πουν τα ίδια πράγματα με μένα. Θα κάνει τα πάντα για να παίξουν οι παίκτες στο υψηλότερο επίπεδό τους».


... για το γεγονός ότι παίζει πολλά χρόνια με τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή, τον Φώτση, τον Περπέρογλου και για το ότι ο Ομπράντοβιτς είναι πολλά χρόνια στην ομάδα:

«Μπορεί να έχουμε ένα πλεονέκτημα με την εμπειρία μας, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι θα κερδίσουμε παιχνίδια. Ένας λόγος που έχουμε επιτυχίες ο Παναθηναϊκός είναι ότι καταλαβαίνουμε πως για να νικήσουμε έναν αντίπαλο, θα πρέπει να τον σεβαστούμε, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη στον πάγκο. Το ότι έχουμε τίτλους, αυτό δεν εγγυάται τίποτα. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και μετά να αφήσουμε το θεόσταλτο ταλέντο μας να παίξει τον αγώνα».

... τα νέα κίνητρα που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός ώστε να διεκδικήσει τον πέμπτο του τίτλο:

«Όλοι φέρνουμε κάτι στο τραπέζι. Όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο βγάζει τον καλύτερο εαυτό όλων των παικτών. Έχω μεγαλύτερο κίνητρο και ελπίζω να το μεταφέρω και να κάνουμε άλλες δύο νίκες, ώστε να κρατήσω το τρόπαιο και να είμαι μέρος κάτι ιδιαίτερου.

Έχω ακούσει ότι αν κερδίσουμε, θα γίνω ο μόνος Αμερικανός παίκτης με τρία τρόπαια στην Ευρωλίγκα. Αν αυτό είναι αλήθεια, αυτό αποτελεί κίνητρο από μόνο του για μένα. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι, αλλά το να είμαι στην κορυφή και να κάνω κάποιους άλλους να με κυνηγήσουν, θα ήταν κάτι καλό».

πηγη:gazzetta