Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Μαΐου 2011

Η περίπτωση του Σιμάο και η αναζήτηση του τεχνικού διευθυντή

Ο Γόντικας παρά το γεγονός πως δεν έχει κανένα εχέγγυο ότι τα οικονομικά θα ορθοποδήσουν, δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. 

Πέραν της οικονομικής ανάλυσης που ετοιμάζει και στηρίζεται στην πώληση παικτών, πραγματοποιεί διάφορα ραντεβού με μάνατζερ και τεχνικούς διευθυντές, με σκοπό να είναι έτοιμος όταν κάποια στιγμή έρθει η ώρα της δράσης. Θα αργήσει βέβαια, αλλά θα έρθει. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε ο ίδιος ή συνεργάτης του με τον Σταν Φαλκς.

Ο Φαλκς έχει καλό βιογραφικό στην Ολλανδία από όπου κατάγεται με σχετικά επιτυχημένη θητεία στην Αϊντχόφεν, ενώ τώρα εργάζεται στην Βίσλα Κρακοβίας. Πρόκειται για προσιτή λύση οικονομικά που ταιριάζει με το μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους οι πράσινοι. Παίκτες νέους, φθηνούς, ταλαντούχους και με όρεξη για διάκριση.

Αυτό άλλωστε πρεσβεύουν εδώ και χρόνια οι Ολλανδοί στο ποδόσφαιρο. Δεν αγοράζουν (έτοιμους) παίκτες, αλλά παράγουν (εξελίξιμους) παίκτες. Τι ειπώθηκε στο ραντεβού; Τίποτα το φοβερό. Συνάντηση γνωριμίας ήταν, ανταλλαγής απόψεων και φιλοσοφίας πάνω στο αντικείμενο, χωρίς καμία δέσμευση και υποχρέωση επικοινωνία στο μέλλον. Αν προκύψει καλώς. Κάτι άλλο ψάχνουν στο τριφύλλι, αλλά μέχρι να τους «κάτσει» συνομιλούν και με άλλους υποψήφιους για τη θέση.

Γιατί έρχεται ο μάνατζερ του Σιμάο

Ο Σιμάο θεωρείται παίκτης-επένδυση για τον Παναθηναϊκό. Αν λοιπόν έρθει μία δελεαστική πρόταση, οι διοικούντες θα τον παραχωρήσουν καθώς η οικονομική στενότητα τους αναγκάζει να προβούν σε πωλήσεις. Εφέτος ο 23χρονος Αφρικανός μέσος δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και συμμετείχε ελάχιστες φορές στο αρχικό σχήμα.

Το συμβόλαιο του αμυντικού μέσου από τη Μοζαμβίκη δεν θεωρείται υψηλό αφού δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ετησίως. Τον Ιούνιο του 2012 όμως, εκπνέει και έτσι, ο ατζέντης του έρχεται εντός της εβδομάδας στην Ελλάδα με σκοπό να διαπραγματευτεί για τον ποδοσφαιριστή του. Η λογική λέει πως ο Έκτορ Περάλτα, θα διεκδικήσει μια αναπροσαρμογή συμβολαίου με καλύτερους όρους για τον πελάτη του. Στη συγκυρία που πετυχαίνει το τριφύλλι όμως ο Περάλτα, δύσκολα θα πάρει κάτι καλύτερο από μία αύξηση των 100 χιλιάδων ετησίως και αυτά με το ζόρι.

Από την άλλη, οι πράσινοι δεν θα θέλουν να χάσουν ένα παίκτη ως ελεύθερο, αφού από τον Δεκέμβριο και μετά, ο Σιμάο, θα μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα. Άρα η λογική μας οδηγεί στο συλλογισμό πως θα ζητηθεί από τον ατζέντη του παίκτη να βρει καλή πρόταση από το εξωτερικό για να βγουν όλοι κερδισμένοι. Τουλάχιστον οικονομικά, γιατί αγωνιστικό το συζητάμε. Ο Σιμάο τουλάχιστον δεν κινδυνεύει με περικοπές όπως ο Λέτο και κάποιοι άλλοι.

Δεν θέλει Μαρσέιγ ο Σισέ

Το ξένο σάιτ «footmercato.com», έγραψε πως η Μαρσέιγ, βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ και αποτελεί μία από τις πρώτες λύσεις, στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο 29χρονος αρχηγός του τριφυλλιού πάντως δεν επιθυμεί την επιστροφή του στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά αν ήταν στο χέρι του θα προτιμούσε να αγωνιστεί σε καλό σύλλογο της Αγγλίας.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Την Τρίτη το πρωί επιστρέφουν στην Παιανία οι πράσινοι. Ο Φερέιρα μετά το ρεπό Κυριακής και Δευτέρας που τους παραχώρησε, τους περιμένει το πρωί όλους για να κορυφωθεί η προετοιμασία εν' όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή. Μόνο οι τερματοφύλακες έκαναν τη Δευτέρα προπόνηση υπό τις οδηγίες του Αλεξούδη και από την Τρίτη μπαίνουν όλοι σε φουλ ρυθμούς. Λογικά και ο Σισέ ο οποίος γυμνάστηκε ατομικά χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στον δικέφαλο του ποδιού. Ερωτηματικά αποτελούν οι Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος, Γκοβού και Σεϊταρίδης.

theplayer.gr