Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2011

Τελικός για… άντρες

Ξεχάστε όλα τα ματς που έχετε δει ως τώρα του Παναθηναϊκού ή και της Μακάμπι. Αυτός ο τελικός, δεν θα είναι όπως οι προηγούμενοι…

Αν μου ζητούσαν να ποντάρω μάλιστα σε κάποιον παίκτη θα έλεγα ότι αύριο το ματς ταιριάζει γάντι στον Μάριτς. Θα πείτε ότι ποντάρω σε έναν παίκτη που δεν έχει παίξει καθόλου στον ημιτελικό.

Αλλά αν ο Σερβοαυστραλός είναι έτοιμος και νιώθει ότι δεν φοβάται να βάλει το χέρι του στην φωτιά, τότε το παιχνίδι είναι ιδανικό για αυτόν. Αν δεν βαριέστε ψάξτε τι έκανε πέρυσι με την Παρτίζαν τόσο κόντρα στην Μακάμπι, όσο και κόντρα στον Σχορτσιανίτη. Είχε 23 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό και στον Σόφο με 8/11 δίποντα και ήταν ο ηγέτης της Παρτίζαν στην πρόκριση επί της Μακάμπι στα προημιτελικά.

Όλοι στον Παναθηναϊκό λένε πάντως ότι δεν έφτασαν μέχρι εδώ για να χάσουν. Και είναι καλό για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ότι αντιμετωπίζει σε ένα τόσο σημαντικό ματς, μια τόσο αμερικάνικη ομάδα όπως η Μακάμπι. Γιατί οι Αμερικανοί έχουν το κακό συνήθειο, όταν κάτι στραβώνει ή όταν πιέζονται πολύ να μην αντιδρούν σωστά.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να πει ότι παίκτες όπως ο Πάργκο, ο μπομπέρ Μπλου, ο Έιντσον και ο Χέντριξ είναι κακοί. Και πλαισιωμένοι από τους Σχορτσιανίτη, Πίνι, Μπερστάιν και Ελιάχου κάνουν ένα σούπερ σύνολο. Αλλά όχι ανίκητο.

Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει πολύ την Μακάμπι. Θα παίξει ανοικτή άμυνα με τρέξιμο σε όλο το γήπεδο, αλλά το κλειδί θα είναι όταν η μπάλα θα πάει μέσα. Στον Σχορτσιανίτη. Εκεί με έναν παίκτη δεν μπορείς να παίξεις εύκολα άμυνα. Με δυο, κάποιος θα μείνει αφύλακτος. Μόνο που ο Σχορτσιανίτης θα έχει επίσης πρόβλημα, κόντρα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και σε ένα σύστημα με τον Τσαρτσαρή πεντάρι… Ή στις αλλαγές στα πικ εν ρολ.

Για αυτό ο Μπλατ θα παίξει πολύ ματς απ- ζώνη. Μόνο που ο Παναθηναϊκός τα ξέρει αυτά και έχει προετοιμαστεί. Το παιχνίδι είναι σημαντικό, θα είναι κλειστό και θα μοιάζει στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Μόνο που εκεί, δεν υπήρχε Σχορτσιανίτης να δίνει συγκεκριμένα συν και πλην στην ομάδα του.

Οι πράσινοι, όπως είχαμε πει από την αρχή, παραμένουν χαλαροί… Και θα συνεχίσουν έτσι, γιατί ξέρουν ότι μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να σοβαρέψουν. Από την άλλη, για την Μακάμπι είναι μία χρυσή ευκαιρία αυτό το τρόπαιο… Αλλά όσο υπάρχει Παναθηναϊκός, όλοι σε τελικούς, θα είναι αουτσάιντερ.

πηγη:prasinanea