Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαΐου 2011

Να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα

Πολλοί ήταν εκείνοι που μετά την κλήρωση των playoff της Σούπερ Λιγκ τόνιζαν ότι το έργο του Παναθηναϊκού για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του ChampionsLeague δυσκολεύει. 

Ωστόσο η προσωπική μου άποψη είναι η εντελώς αντίθετη… Τι ακριβώς θέλω να πω; Θα σας εξηγήσω αμέσως…

Σίγουρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει αρκετούς πονοκεφάλους στην πρεμιέρα της Τούμπας αφού οι Μπουμσόνγκ, Καντέ και Λέτο θα είναι τιμωρημένοι ενώ και ο τραυματίας, Σπυρυρόπουλος δεν θα έχει προλάβουν να αποθεραπευτεί. Δηλαδή τα ¾ της βασικής άμυνας των «πρασίνων» έχουν τεθεί εκτός μάχης. Όμως οι λύσεις υπάρχουν…

Συγκεκριμένα ο Φερέιρα προσανατολίζεται στο να οπισθοχωρήσει τον Κατσουράνη στα μετόπισθεν στο πλάι του Γιόσου Σαριέγκι και από κει και πέρα η άλλη μια θέση θα κριθεί από το που ακριβώς θα αγωνιστεί ο Λουκάς Βύντρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον «Τσέχο» και στα δύο άκρα με τις περισσότερες πιθανότητες να κλείνουν προς τα δεξιά ελέω… Βιεϊρίνια.

Επομένως αν ο Βύντρα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας τότε ο Ιωαννίδης θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και ο Μαρίνος θα μείνει στον πάγκο. Σε διαφορετική περίπτωση τότε θα συμβεί το αντίθετο. Με τα προαναφερόμενα θέλω πω πως δεν είναι αρνητικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από την Θεσσαλονίκη. Και τώρα θα εξηγήσω γιατί είναι θετικό.

Γιατί σε περίπτωση που οι «πράσινοι» καταφέρουν ότι και στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, δηλαδή να φύγουν με το διπλό τότε θα ανέβουν στους έξι βαθμούς και ο «δικέφαλος» θα παραμείνει άποντος. Δηλαδή για να γίνομαι λίγο πιο κατανοητός, ο ΠΑΟΚ (σε περίπτωση νίκης του «τριφυλλιού») έχει βγει νοκ άουτ από την υπόθεση πρωτιάς από την πρεμιέρα των playoff.

Και η συνέχεια έπεται την δεύτερη αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η οποίο την πρώτη αγωνιστική θα έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου και ακόμα και αν έχει επικρατήσει θα βρίσκεται έναν πόντο πίσω από τους «πράσινους». Οπότε με το 2/2 ο Παναθηναϊκός αφήνει την Ένωση τέσσερις πόντους πίσω και τους ΠΑΟΚ και Βόλο από τους έξι και ακόμα πιο κάτω.

Και για να κάνω έναν απολογισμό, θέλω να πω πως οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχουν την τεράστια ευκαιρία και παράλληλα την πρόκληση να τελειώνουν μία και καλή με το «παραμυθάκι» των playoff από τους πρώτους κιόλας αγώνες και έτσι να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο πιο γρήγορα. Άλλωστε ρόστερ καλύτερο από τους αντιπάλους του διαθέτει, αρκεί όμως το δείξει στον αγωνιστικό χώρο.
sportaction.gr