Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2011

Δεκατρείς λόγοι που θα ράψει το 6ο!

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Παναθηναϊκός στις 17.30 φοράει τα καλά του και μπαίνει στο παρκέ του "Σαν Ζόρντι" για να διεκδικήσει το 6ο του ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Από μεγάλο αουτσάιντερ μέχρι πριν από περίπου ένα μήνα οι "πράσινοι" είναι πλέον το φαβορί. Και υπάρχουν 13 λόγοι που θα φέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στην Ελλάδα.

Το στοίχημα κερδίθηκε από τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Καταλονίας κόντρα στις αρχικές προβλέψεις και τίθεται αντιμέτωπος κόντρα σε μια ομάδα που επίσης πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Η Μακάμπι έχει πέντε αστέρια. Το "τριφύλλι" επίσης.

Ο Παναθηναϊκός όμως, έχει 13 λόγους που πρέπει να φέρει την κούπα πίσω στην Αθήνα.

Και αυτοί είναι ότι...

1. Μετά την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει πως ανυπομονεί να φτάσει τα τρόπαια της Ρεάλ. Και έχει δείξει πως... τηρεί το λόγο του.

2. Από τη στιγμή που το είπε αυτό, δεν μπορεί να επιτρέψει στη Μακάμπι να τον προσπεράσει, καθώς επίσης έχει 5 ευρωπαϊκά.

3. Ξέρει τον τρόπο. Αν εξαιρέσουμε το "πρώτο αίμα" το 1996, ο Παναθηναϊκός στο νέο αιώνα είναι σαρωτικός. Πέντε τελικοί, 4 τρόπαια. Τυχαίο; Δε νομίζω...

4. Δεν ξεχνά το 2001. Η ομάδα από το Ισραήλ είναι η μόνη που έχει καταφέρει να νικήσει τους "πράσινους" σε τελικό. Ένα χρόνο νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε πανηγυρίσει εις βάρος της. Καιρός να το κάνει και σήμερα.

5. Παίζει με... έξι και όχι με πέντε παίκτες. Ο κόσμος της ομάδας είναι έτοιμος να δώσει τη δική του παράσταση στο "Σαν Ζορντί". Και μπορεί οι Ισραηλινοί να είναι περισσότεροι, αλλά η φωνή των 3.000 παναθηναϊκών αναμένεται να κάνει σεισμό...

6. Αυτή η ομάδα δεν ξεμένει από κίνητρο. Η περσινή σεζόν μπορεί να ήταν αποτυχημένη (στην Ευρώπη πάντα), αλλά δυστυχώς υπήρξε μεγάλη αχαριστία από πολλούς. Καιρός να κλείσουν στόματα.

7. Έχει τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο MVP της σεζόν, ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, ο αρχηγός της ομάδας, είναι ο παίκτης που ανά πάσα στιγμή, όσο και αν έχει στραβώσει το παιχνίδι γνωρίζει τον τρόπο για να αλλάξει το ρου του αγώνα. Και θα το κάνει και σήμερα αν χρειαστεί.

8. Αντικειμενικά δεν είναι εύκολο να φτάνεις στον τελικό κάθε χρόνο. Έτσι, ίσως αυτή να είναι η τελευταία ή μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του Μάικ Μπατίστ να πανηγυρίσει αυτό το τρόπαιο. Ο 34χρονος πλέον Αμερικανός θα έχει ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο από όλους. Και όταν γυρίσει στην Αμερική θα μπορεί να... κοιτάξει τον Κόμπε των πέντε δαχτυλιδιών στα μάτια.

9. Αυτή η ομάδα έχει αναγκάσει τους αλλάζονες Ισπανούς να υποκληθούν. Από τα πικρόχολα σχόλια μετά τον αποκλεισμό της αγαπημένης τους Μπαρτσελόνα, ήρθε η αναγνώριση. Και μαζί της, ήρθε η ώρα για τον σεβασμό.

10. O Νικ Καλάθης, η αποκάλυψη του τουρνουά, από το Τορ-16 και μετά θυμίζει κάτι από... Αντώνη Φώτση. Ο "μπάτμαν" ήταν μόλις 20 χρονών όταν το 2000 έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού. Ο αμερικανοθρεμένος γκαρντ πρέπει να μάθει από μικρός τι εστί... νέκταρ.

11. Μπορεί κανένας στο πράσινο στρατόπεδο να μην ασχολείται με τον Ολυμπιακό. Αλλά ο "αιώνιος" αντίπαλος, ή τουλάχιστον οι φίλοι του αφού είπαν αρχικά τη Σιένα... καφενείο (ξέχασαν μάλλον ότι αυτή τους απέκλεισε), έσπευσαν να... παρακαλέσουν τον "Σόφο" να στερήσει την κούπα από τους ισόβιους πρωταθλητές. Και επειδή ως Έλληνες είμαστε περίεργοι, αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τι θα ειπωθεί σε περίπτωση κατάκτησης του 6ου.

12. Υπάρχουν χιλιάδες παναθηναϊκοί στην Ελλάδα που δεν είχαν την ευκαιρία ή την οικονομική δυνατότητα να πάνε στη Βαρκελώνη. Από τις 17.30 θα περιμένουν να μάθουν πότε επιστρέφει η ομάδα για να πάνε στο αεροδρόμιο, να βγουν στους δρόμους. Για ακόμα μία φορά. Και οι παίκτες και δεν μπορούν να τους το στερήσουν, αλλά και ούτε θέλουν να χάσουν την υποδοχή του βασιλιά!

13. Αυτή η ΟΜΑΔΑ δεν έχει ταβάνι. Δεν ξέρει τι σημαίνει κορεσμός. Το έκτο αστέρι θα είναι το έναυσμα για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν!

Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε πως σε έναν τελικό, πόσο μάλλον ευρωπαϊκό, η ήττα "παίζει" δυνατά. Σε περίπτωση που ο Panathinaikos δεν γυρίσει με το τρόπαιο δεν πρέπει να ακουστεί... κιχ. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι αυτό που αξίζει στον Ομπράντοβιτς και τα παιδιά γι' αυτή την υπέροχη πορεία, για το γεγονός ότι αυτή η ομάδα χάρισε απλόχερα και φέτος μεγάλες χαρές, κάνοντας πολλούς να ξεχάσουν προσωπικά και όχι μόνο προβλήματα. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ο αθλητισμός είναι από τις λίγες διεξόδους από την καθημερινότητα. Ένα "μπράβο σας" και ένα "ευχαριστούμε" θα είναι δικαίωση για την ομάδα, σε περίπτωση που πάντα, δεν γυρίσει με το τρόπαιο. Όποιος δεν τους το πει θα είναι απλά αχάριστος.
theplayer.gr