Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2011

PREMIER LEAGUE – «Αγγίζει» το «σεντόνι» η Σίτι

Το προβάδισμά της για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν αύξησε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 1-0 της Μπλάκμπερν μέσα στο «Ίγουντ Παρκ», στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Premier League.


Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια είχε την υπεροχή, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», χάρη στη «χρυσή» αλλαγή, Έντιν Τζέκο στο 75’. Ο Βόσνιος στράικερ, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Άνταμ Τζόνσον, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, που είναι και το πρώτο του στο πρωτάθλημα σε 10 συμμετοχές, κάνοντας μια πρώτη... απόσβεση των 32 εκατομμυρίων που ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν τον Γενάρη.


Με τη νίκη αυτή οι «πολίτες» διεύρυναν στους 4 βαθμούς τη διαφορά τους από την 5η Τότεναμ, με τις δύο ομάδες να έχουν άλλα πέντε ματς μέχρι το φινάλε. Οι «ρόβερς», από τη μεριά τους, συνέχισαν την... ελεύθερη πτώση στη βαθμολογία, καθώς συμπλήρωσαν αισίως 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη και βρίσκονται μόλις στο +1 από τη διακεκαυμένη ζώνη.


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:


Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Σίτι 0-1
75’ Τζέκο
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον – Σαλγάδο, Σάμπα, Φ. Τζόουνς, Ζιβέ (85’ Μάμε Ντιουφ) – Έμερτον (63’ Ροσίνα), Νταν, Ζ. Τζόουνς, Ολσον – Μπενζάνι (71’ Κάλινιτς), Ρόμπερτς.
Σίτι: Χαρτ – Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ – Ντε Γιονγκ, Μπάρι – Α. Τζόνσον (72’ Τζέκο), Γ. Τουρέ, Σίλβα (90’ Μπογιάτα) – Μπαλοτέλι (83’ Βιεϊρά).



PRIMERA DIVISION – Στον «αφρό» η Σαραγόσα, «βυθίζεται» η Αλμερία


Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πανηγύρισε η Σαραγόσα, κάμπτοντας την αντίσταση της Αλμερία στο «Ρομαρέδα» με 1-0, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 33η αγωνιστική της Primera Division. Η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε «ξεκόλλησε» μετά από αρκετό απ’ την επικίνδυνη ζώνη, «πιάνοντας» στη 16η θέση τη Μάλαγα, ενώ παράλληλα «έσπρωξε» ακόμη περισσότερο στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα τους φιλοξενούμενους, που φαίνεται πως πλέον έχουν χάσει το... τρένο.

Οι «μάνιος» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασαν σωρεία ευκαιριών να προηγηθούν νωρίτερα. Εν τέλει, επικράτησαν με ένα τυχερό γκολ στο 70’, όταν σε σουτ που επιχείρησε ο Γκάμπι, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του -εξαιρετικού κατά τ’ άλλα- γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Ντιέγκο Άλβες, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στο φινάλε (89’) η Σαραγόσα έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Άντερ Ερέρα με απευθείας κόκκινη κάρτα, δε δυσκολεύτηκε όμως να κρατήσει το πολύτιμο «τρίποντο», που την έβγαλε μετά από αρκετό καιρό στην «επιφάνεια».

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Σαραγόσα – Αλμερία 1-0
70’ αυτ. Ντιέγκο Άλβες
Σαραγόσα: Ντόμπλας – Ντιόγκο, Γιάροσικ, Ντα Σίλβα, Παρέδες – Πόνσιο, Γκάμπι – Μπουταχάρ (53’ Λαφίτα), Άντερ Ερέρα, Μπερτόλο (76’ Ν΄Ντο) – Μπράουλιο (60’ Σιναμά Πονγκόλ).
Αλμερία: Ντιέγκο Άλβες – Μακέδο, Κάρλος Γκαρθία, Πεγιεράνο, Λούνα – Χουανίτο (72’ Ούτσε), Μπερναρντέλο – Πιάτι, Κορόνα (61’ Μ΄Μπαμί), Κρουσάτ – Ουγιόα (55’ Χοσέ Ορτίθ).