Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

Για πάντα πράσινος

Ένας από τους ,αναμφισβήτητα, σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει ποτέ στην Ελλάδα είναι ο Βραζιλιάνος ,Ζιλμπέρτο Σίλβα.

 Δεν ευθύνεται μόνο αυτό βέβαια για τις σκέψεις των ιθυνόντων των «πρασίνων» να προτείνουν στον 35χρονο να αναλάβει πόστο στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Το συμβόλαιο του αμυντικού μέσου με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι του 2011 αλλά ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει για 1 με 2 χρόνια ακόμη. Οπότε όπως όλα δείχνουν ο παίχτης θα αφήσει την Ελλάδα και θα αναχωρήσει για την πατρίδα του -μετά από εννέα χρόνια.

Παρ'όλα αυτά οι συναναστροφές του Ζιλμπέρτο με τους «πράσινους» δεν τελειώνουν εδώ. Το άμεμπτο ήθος που έχει επιδείξει ο Βραζιλιάνος και η απόλυτα επαγγελματική του συμπεριφορά οδήγησαν τους ανθρώπους της διοίκησης να ζητήσουν τη συνδρομή του με την ανάληψη ενεργής δράσης ακόμη και μετά την αποχώρησή του. Όπως είναι επόμενο ,βέβαια, κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής «θητείας» του παίχτη ,ο οποίος φάνηκε απόλυτα θετικός στην πρόταση του Παναθηναικού και μάλιστα τόνισε πρόθυμος να κάνει πράγματα για την ελληνική ομάδα.Προς επίρρωση των συγκεκριμένων λεγομένων ο άσσος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την άψογη αντιμετώπιση που είχε και τόνισε ότι επιθυμεί να συνδράμει στην ΠΑΕ-όικονομικά και όχι μόνο-ακόμη και από μακρυά.

Μετά την απόσυρσή του Σίλβα ,λοιπόν, είναι -αν όχι σίγουρο-πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ο παγκοσμίας φήμης ποδοσφαιριστής από το τριφύλλι .Δεν πρέπει να ξεχνάμε κιόλας ότι ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε βασικό παράγοντα της επιτυχούς πορείας της Άρσεναλ και ειδικά την περίοδο 2003-2004,οπότε η αγγλική ομάδα κέρδισε το Πρέμιερ Λιγκ παραμένοντας αήττητη σε όλους τους αγώνες. Ενώ επίσης ,καθοριστική υπήρξε η συνεισφορά του ποδοσφαιριστή στην Εθνική Βραζιλίας αλλά και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

Όλα αυτά τα χρόνια επομένως ο έμπειρος μέσος έχει αποκτήσει γνωριμίες από τις οποίες η «πράσινη» ΠΑΕ μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά. Αν δεν καταφέρει να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα θα φροντίσει να του αναθέσει ρόλο σκάουτερ και συμβούλου σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάποια μεταγραφή από τη Βραζιλία.
sportaction.gr