Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Απριλίου 2011

Μην τον σταυρώσετε!

Θα ήταν πολύ εύκολο να προσάψουμε κατηγορίες στον Νίκο Ρισβά επειδή άφησε ακυβέρνητο καράβι του Ερασιτέχνη, αλλά το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις.

Η διοίκηση του Νίκου Ρισβά ήταν προσωρινή και ούτως ή άλλως το ερχόμενο καλοκαίρι θα γινόντουσαν εκλογές στον Ερασιτέχνη. Το δυσάρεστο είναι ότι τόσο από τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., όσο και από την επίσημη ανακοίνωση-παραίτησή του, ο πρώην -πλέον- πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου» δεν σκοπεύει να ξαναθέσει υποψηφιότητα.

Κατά τη διάρκεια της τετράμηνης θητείας του Νίκου Ρισβά, έγιναν σημαντικές προσπάθειες ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες οικονομικές οφειλές προς τους αθλητές, οι οποίοι από την πλευρά τους αναγνώριζαν τις κινήσεις της διοίκησης, καθώς και το γεγονός ότι ήταν κοντά τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αθλητές και οι αθλήτριες των πράσινων τμημάτων πληρώθηκαν, ύστερα από προσωπικές ενέργειες του ίδιου, που μάλιστα έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη για τη διοργάνωση της συναυλίας της Άννας Βίσση. Μια πρωτοβουλία που όχι απλά ήλπιζε, αλλά -δυστυχώς- ήταν σίγουρος ότι θα βρει ανταπόκριση. Και έκανε λάθος, διότι. δεν αναρωτήθηκε για τις μουσικές προτιμήσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού και έφερε τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια, η οποία δέχθηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς. Διότι, υπενθυμίζουμε ότι ο σκοπός ήταν να μαζευτούν χρήματα, όχι να ξοδευτούν περισσότερα!

Τελικά αυτό συνέβη, με τον Ρισβά όμως να ξεκαθαρίζει ότι μόνο ο ίδιος και ο κ. Μάνος Κρεζίας μπήκαν μέσα και όχι ο Ερασιτέχνης. Φυσικά, κανένας από τους δυο δεν είναι παρανοϊκός για να πιστεύει ότι με αυτή τη συναυλία θα λυνόντουσαν δια μαγείας τα οικονομικά προβλήματα. Θα μπορούσαν όμως αυτά τα έσοδα να καλύψουν ένα μέρος -έστω και μικρό- των οφειλών προς τους αθλητές.

Συνεπώς, θεωρώ εντελώς άστοχη τη δήλωση του Νίκου Πλυτά σε ραδιοφωνικό σταθμό, λίγες ώρες πριν από το σημερινό Δ.Σ.: «Ο κόσμος δεν μπορεί να συντηρεί αυτούς τους αθλητές. Εμείς που έχουμε τόσα αθλήματα δεν γίνεται». Ποιος ζήτησε από τον κόσμο να συντηρεί τους αθλητές; Ο Νίκος Ρισβάς ζήτησε από τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια της διοίκησης. Και είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αυτή η δήλωση από τον άνθρωπο που διαβεβαίωνε τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη, ότι ο ίδιος έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να έρθει ο κόσμος στη συναυλία.

Το φιάσκο, λοιπόν, της συναυλίας ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Ο Νίκος Ρισβάς αποχώρησε, βλέποντας ότι οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν κάποια ονόματα δεν υπήρχαν στο ψηφοδέλτιό του. Το λάθος του Ρισβά είχε να κάνει με την επιλογή κάποιων προσώπων που τον πλαισίωναν και. δυστυχώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν συγκεκριμένα πόστα στον Ερασιτέχνη. Πρόσωπα που του έκαναν πόλεμο, μέσω της πλάγιας οδού, και που συμπεριφέρονταν με καφριλίκια, θέτοντας τις ομάδες του Παναθηναϊκού σε κίνδυνο τιμωρίας ή παίζοντας. ξύλο με γυναίκες οπαδούς! Αν αυτοί δεν είχαν καμία ανάμειξη με τον Ερασιτέχνη, ίσως ο Ρισβάς να μην είχε φτάσει στο σημείο να παραιτηθεί.

ΥΓ. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ανακοίνωσης του κ. Ρισβά αποτελεί τη δική μου απάντηση στα σχόλιά σας για όσα έγραψα σχετικά με τη συναυλία: «Εγώ και ο κ. Κρεζίας αγοράσαμε ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ και τα προσφέραμε για να δοθούν ΔΩΡΕΑΝ σε φιλάθλους μας που δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν. Πήραμε, μάλιστα, την πρωτοβουλία να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την προπώληση, δίνοντας δωρεάν ένα επιπλέον εισιτήριο με την αγορά ενός, έτσι ώστε αυτός που δίνει χρήματα, 15 ευρώ για ν' αγοράσει ένα, να παίρνει δωρεάν ακόμα 1 εισιτήριο των 15 ευρώ, για να έρθει με τον φίλο του, τη φίλη του, την παρέα του.

ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΜΑΤΟ. ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ!!».

ΥΓ1. Θεωρώ γελοίο να μπω στη διαδικασία να δικαιολογηθώ, διότι δεν πληρώνω εισιτήριο και μπαίνω στο γήπεδο με την δημοσιογραφική ταυτότητα, όταν πηγαίνω να καλύψω έναν αγώνα. Αυτή είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ μου.

ΥΓ2. Τώρα που πλέον έχει μόνο η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού αγωνιστικές υποχρεώσεις, έχω άπλετο χρόνο για να πλένω πιάτα, να σκουπίζω, να μαγειρεύω και φυσικά αύριο θα βάψω αυγά! Οφείλω, όμως, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάποιους αναγνώστες των «Πράσινων Νέων» για την ευγενική παρότρυνσή τους! Να είστε όλοι καλά και καλό Πάσχα!
prasinanea.gr