Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Απριλίου 2011

Υπάρχει και αυτός ο... δρόμος!

Παρά το αδιέξοδο, φαίνεται πως υπάρχει τρόπος να μην βγάλει στο «σφυρί» πρωτοκλασάτους παίκτες ο Παναθηναϊκός, εξοικονομώντας χρήματα με άλλες μεθόδους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», υπάρχει τρόπος να μειωθεί το έλλειμμα της «πράσινης» ΠΑΕ χωρίς να γίνουν πωλήσεις ποδοσφαιριστών και να υπάρξει έτσι βιώσιμη λύση για τον Παναθηναϊκό χωρίς να αποδυναμωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι.
Η βασική προϋπόθεση είναι να μπουν κανονικά και τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που μειώνει άμεσα το έλλειμμα των «πρασίνων» στα 11 εκατ. ευρώ από τη στιγμή που με βάση την οικονομική ανάλυση των εξόδων και των εσόδων της ΠΑΕ το συνολικό «άνοιγμα» φτάνει στα 26.843.572 ευρώ!
Πρώτο βήμα στη συνέχεια, θα είναι οι περικοπές των συμβολαίων και των μπόνους που λαμβάνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές αλλά και άλλα περιττά έξοδα τα οποία καλύπτει η ΠΑΕ και μπορεί να τα αποφύγει. Με την αποχώρηση παικτών που δεν υπολογίζονται, όπως οι Ζιλμπέρτο, Γκαρσία και Φερνάντεζ, αλλά και παίκτες που έχει… παραγκωνίσει ο Φερέιρα, όπως οι Σεϊταρίδης, Πλεσί, Δημούτσος και Μελίσσης, θα «γλιτώσει» αυτόματα περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι, είναι οι δανεικοί. Ο μοναδικός που έχει πιθανότητες να συνεχίσει στο «τριφύλλι» είναι ο Μάτος, όμως αν δε δεχθεί να επιστρέψει δε θα παραμείνει στην Βραζιλία χωρίς αντίτιμο. Εκτός αυτού, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει χρήματα και από τους Μπιάρσμιρ και Γκάμπριελ και αν τα καταφέρει τότε θα βάλει άλλα 2,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της.
Με αυτές τις δύο κινήσεις, ήδη το έλλειμμα θα έχει μειωθεί στα 4,5 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα υπάρχει ο δρόμος των περικοπών στους μισθούς των στελεχών της ΠΑΕ αλλά και στα μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων που υπάρχουν στα συμβόλαια αρκετών παικτών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι «πράσινοι» μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερα και από τα απαιτούμενα χρήματα.
Έτσι, «ανοίγει» ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει στο ρόστερ του όλα τα «αστέρια» του και να «τρέξει» την νέα περίοδο χωρίς κανένα οικονομικό πρόβλημα.
onsports.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση