Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Απριλίου 2011

Πιανιτζάνι: Φαβορί ο ΠΑΟ

Τον πρώτο λόγο στον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε πιο πετυχημένη ομάδα στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έδωσε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι εν όψει του ημιτελικού με τη Σιένα στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Ωστόσο ο προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας πρόσθεσε πως η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

«Ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε την ομάδα που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στη σύγχρονη εποχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαίους παίκτες, όπως ο Μπατίστ, έχει ένα προπονητικό τιμ που βρίσκεται στην ομάδα πάνω από δέκα χρόνια και είναι σίγουρα το φαβορί. Όμως και στο παρελθόν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες και πάμε στη Βαρκελώνη με φιλοδοξίες, με διάθεση να προσπαθήσουμε και με πάθος. Πιστεύω πως όλα μπορούν να γίνουν με τον Παναθηναϊκό και καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι από τη δική μας πλευράς χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Η πρόκριση στο Final 4 είναι επιτυχία, ιδιαίτερα αν είσαι η Σιένα κι εκτός έχουν μείνει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι δύο τουρκικές (Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ και Εφές Πίλσεν), δηλαδή σύλλογοι με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ», δήλωσε.

Όσο για την πορεία της ομάδας του, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Απλώς υπάρχει μεγάλη διάθεση σε όλη την ομάδα και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Είναι μία ιδιαίτερη σεζόν για μας, έχουμε ανοίξει έναν νέο κύκλο με αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Ήδη έχουν επιστρέψει αρκετοί παίκτες από τραυματισμούς και μας δίνουν περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι μας. Ο ΜακΚάλεμπ είναι και πάλι υγιής και πλέον αναζητούμε τρόπο για να τον βάλουμε ξανά στο παιχνίδι μας. Όταν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για μας».

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση