Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Απριλίου 2011

Μία μάχη και μία... προπόνηση!

Σε ένα παιχνίδι που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τσέλσι για τον επαναληπτικό της φάσης των 8 του Champions League την Τρίτη (12/04), έχοντας όμως σαφές προβάδισμα μετά το υπέρ της 1-0 από τον πρώτο αγώνα. Στο άλλο ματς, η Σαχτάρ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα, που θέλει να τσεκάρει και τυπικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά, μετά το επιβλητικό 5-1 της αναμέτρησης στο Καμπ Νου.

21:45GR Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι
Με το προβάδισμα που της δίνει το 1-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα θα υποδεχθεί την Τσέλσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, αν και το αποτέλεσμα διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των μπλε για ανατροπή.

Οι κόκκινοι διάβολοι του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πήραν αυτό που ήθελαν από το Στάμφορντ Μπριτζ, δηλαδή την νίκη και πλέον έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Η Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητη στην έδρα της στην φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, σερί που θέλει να διευρύνει. Παράλληλα, η ιστορία είναι με το μέρος της, καθώς έχει κερδίσει και στις δύο φορές που αντιμετώπισε αγγλική ομάδα σε φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης με διπλούς αγώνες.

Η πρώτη ήταν την σεζόν 1963-64, όταν νίκησε την Τότεναμ με συνολικό σκορ 4-3 για τον πρώτο γύρο στο Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ στα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2008-09 απέκλεισε την Αρσεναλ ύστερα από δύο νίκες, 1-0 στην έδρα της και 3-1 στο Λονδίνο.

Επιπλέον, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει προκριθεί και στις 13 φορές που κέρδισε στον πρώτο αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Τσέλσι θα ψάξει την ανατροπή και την έκτη πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης στις οκτώ τελευταίες σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στο πρώτο παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, την σεζόν 2005-06 από την Μπαρτσελόνα, ενώ στον επαναληπτικό ήρθε ισόπαλη 1-1.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει μεγάλη εμπειρία από αγγλικούς αντιπάλους στις διασυλλογικές διοργανώσεις, μετρώντας 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 16 παιχνίδια.

Οι δύο πλευρές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 76 φορές στο Ολντ Τράφορντ, σε όλες τις διοργανώσεις, με την Γιουνάιτεντ να επικρατεί 33 φορές, την Τσέλσι 19, ενώ 24 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.

"Η στιγμή είναι το κλειδί. Είναι αυτά που θα σε κρατήσουν μακριά από τον στόχο σου. Κάθε παιχνίδι από αυτό το σημείο είναι σαν τελικό. Τα έχουμε πάει πολύ καλά φέτος, κυρίως με τις απουσίες που είχαμε. Το να έχουμε όμως τους Αντερσον, Φέρντιναντ και Βαλέντσια πίσω θα κάνει την διαφορά", δήλωσε ο Φέργκιουσον. Μοναδική ανησυχία για τους γηπεδούχους είναι η συμμετοχή ή μη του Ράφαελ.

"Εχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν φοβάμαι, ούτε ανησυχώ. Απλά είμαι χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε σε τέτοιους αγώνες και οι παίκτες μου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό", τόνισε ο Αντσελότι, που δεν έχει καμία απουσία.

Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά αυτή που θα περάσει από το παιχνίδι Σάλκε-Ιντερ, με τους γερμανούς να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα μετά το 5-2 στο Μιλάνο.

21:45GR Σαχτάρ - Μπαρτσελόνα
Μετά την νίκη της Μπαρτσελόνα με 5-1 στο Καμπ Νου, ο επαναληπτικός του Ντόνετσκ μοιάζει να είναι... περιττός, με την Σαχτάρ να μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό παιχνίδι για να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση.

Οι μπλαουγκράνα έκαναν επίδειξη δυνάμεως στον πρώτο αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Σαχτάρ, συντρίβοντάς την με 5-1. Το αποτέλεσμα δύσκολα ανατρέπεται, για την Μπαρτσελόνα όμως θα είναι μία καλή ευκαιρία για... ζέσταμα λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία θα συναντηθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και στα ημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει νικήσει μόλις σε ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στην φετινή διοργάνωση, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό για την φάση των ομίλων. Επί ουκρανικού εδάφους έχει επικρατήσει τέσσερις φορές, έχει ηττηθεί τρεις ενώ παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Οι καταλανοί όμως έχουν καλή παράδοση στα προημιτελικά, έχοντας προκριθεί στις 10 από τις 12 φορές που έχουν βρεθεί σε αυτή την φάση του Champions League.

Στον αντίποδα, η Σαχτάρ δεν έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στην φάση των 8, ενώ έχει νικήσει μόλις μία φορά από τις έξι συνολικά που υποδέχθηκε ισπανική ομάδα, ηττήθηκε δύο και τρία ματς δεν είχαν νικητή.

"Εχουμε τεράστια προβλήματα στην άμυνα. Ελπίζω όμως ότι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά οι πιθανότητές μας να προκριθούμε είναι πολύ λίγες, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βγούμε από την δύσκολη θέση.

Αυτή η χρονιά στο Champions League ήταν ανεκτίμητη για την εμπειρία μας", δήλωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, που δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ρατ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Σρνα, Τσιγκρίνσκι και Λουίς Αντριάνο.

Από την πλευρά του ο Γκουαρντιόλα πρόσθεσε: "Θα παίξουμε με τον συνηθισμένο τρόπο μας, αν και κάποιες λεπτομέρειες θα κριθούν από την τακτική της Σαχτάρ. Το αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι προπόνηση για το παιχνίδι με την Ρεάλ, γιατί η ομάδα του Λουτσέσκου είναι πολύ δυνατή. Αν δεν ήταν, δεν θα είχε φτάσει μέχρι εδώ". Πουγιόλ και Μπόγιαν δεν ταξίδεψαν στην Ουκρανία λόγω τραυματισμών, όπως και ο Ινιέστα που είναι τιμωρημένος.
sport.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση