Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Απριλίου 2011

Σαν τον Διαμαντίδη κανείς...


Όσοι με γνωρίζουν έστω και ελάχιστα ξέρουν μια από τις μεγάλες μου λατρείες. Φυσικά αναφέρομαι στον έναν και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. Αυτό το σπάνιο μπασκετικό πλάσμα που χάρη στα «μαγικά» του, ομορφαίνει εκτός από την δουλειά όλων όσων ασχολούμαστε με το μπάσκετ και την ζωή μας.
Είναι γεγονός ότι όχι απλά δεν χάνω ευκαιρία να εκθειάζω τον «μεγάλο» αρχηγό του Παναθηναϊκού αλλά αναφέρομαι με τα καλύτερα λόγια σε αυτόν σε καθημερινή βάση. Πως θα μπορούσε όμως να συμβεί διαφορετικά ; Αφού μπορεί εγώ και εκατομμύρια άλλοι να αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα του Νίκου Γκάλη και την καθοριστικότατη συμβολή του στο ελληνικό μπάσκετ, όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι απλά. κάτι άλλο.
Είναι ο μοναδικός που μπορεί να συγκριθεί με τον «μύθο» Νίκο Γκάλη και ο μοναδικός που μας κάνει σε κάθε παιχνίδι να λέμε «Θεέ μου σε ευχαριστούμε που υπάρχει». Είναι ένα διαμάντι «όνομα και πράγμα» και ένας παίκτης που σαν και αυτόν δεν θα υπάρξει ξανά. Ο Μήτσος λοιπόν για ακόμη μια φορά είναι μακράν ο κορυφαίος όλων. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τους κορυφαίους της χρονιάς και το διαμάντι του Τριφυλλιού για έκτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια είναι και επίσημα ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη. Και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως δεν θα είναι το μοναδικό βραβείο για φέτος αφού είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είναι κάτι περισσότερο από ευτυχής που έχει τον Δημήτρη Διαμαντίδη που δεν μπορεί κανείς να τον φτάσει. Και κυρίως δεν θα τον φτάσει ΠΟΤΕ. εκείνος. Αναφέρομαι φυσικά στον Βασίλη Σπανούλη. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο γκαρντ του Ολυμπιακού είναι πολύ καλός παίκτης, όμως Διαμαντίδης δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε για την αγωνιστική του αξία αλλά ούτε και για τον χαρακτήρα του. Ο διεθνής γκαρντ το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε την επιλογή του και προτίμησε τα χρήματα από τους ατελείωτους τίτλους αλλά και το τεράστιο «δέσιμο» της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Παναθηναϊκού.
Μπορεί οι δύο τους να παραμένουν πολύ καλοί φίλοι όμως όσα χρόνια και αν περάσουν ο Σπανούλης δεν θα γίνει ποτέ Διαμαντίδης. Μπορεί το καλοκαίρι να διεκδίκησε μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Μήτσο όμως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως δεν το άξιζε. Όταν ο Σπανούλης έφυγε από τον Παναθηναϊκό είπε ότι πάει στον Ολυμπιακό για να πανηγυρίσει τίτλους. Ειλικρινά, δεν θέλουμε να τον πληγώσουμε, άλλωστε αυτό το κάνουν με μεγάλη επιτυχία οι πράσινοι αλλά ο Παναθηναϊκός οδεύει προς τον πρώτο τίτλο της χρονιάς για να ακολουθήσουν σε ένα μήνα και οι επόμενοι δύο και με τον Δημήτρη Διαμνατίδη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ εκείνος θα μείνει με το. τίποτα. Τα γεγονότα λοιπόν μιλούν από μόνα τους.
Κλείνοντας όμως θα ήθελα να επισημάνω και την νέα καταιγιστική εμφάνιση των μόνιμων πρωταθλητών. Παρόλο που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ακόμα δεν έχουν ξεκουραστεί εντελώς από την τεράστια προσπάθεια στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, εκείνοι συνεχίζουν σαν άλλο. τρένο με το 112-42 επί του Πανελληνίου να αποτελεί ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία του Τριφυλλιού.
Καλό Πάσχα σε όλους και μην ξεχνάτε στην Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το έκτο για παρέα.
Μίρκα Μπούρα