Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Απριλίου 2011

ΒΑΡΕΣΑΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Κατ΄αρχάς γειά σας. Είναι το δεύτερο άρθρο το οποίο μοιραζόμαστε μαζί μέσο αυτού του  site και θα ήθελα να σας καλως ορίσω στο δικό μου blog. 

Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μιλήσω μαζί σας για αγωνιστικά θέματα της ομάδας, για μεταγγραφολογία και αναλύσεις παιχτών που θα έκαναν ή οχι για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, για το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στον Βόλο του Μπέου, για τον ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ μας που πλησιάζει η στιγμή που θα τον λέμε ΕΞΑΣΤΕΡΟ, για το προσεχές πάρτι στο εξοχικό, για την προσπάθεια που γίνεται στον ερασιτέχνη, για την ντροπιαστική απόφαση στο να μην παίξουν οι αμαζόνες του βόλλευ στην ευρώπη του χρόνου και πολλά αλλα. Δυστηχώς όμως είμαι ¨αναγκασμένος¨ να αναφερθώ στο καυτό θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο απο τα διοικητικά του συλλόγου.

Ας τα πάρουμε λοιπόν απο την αρχή. 

Την Τρίτη 12/4/11 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της ΠΑΕ με θέμα την αύξηση του Μ.Κ. Ένα Δ.Σ με αντιπροσώπους και πολλές απουσίες... Παρόντες ήταν ο Γ. Βαραδινιγιάννης, Θ. Γιαννακόπουλος, Πολέμης, Γόντικας. Απόντες ήταν ο Βγενόππουλος, ο Πατέρας, ο Ξυλάς και ο Π. Γιαννακόπουλος. Ο καθ΄ενας απο τους απόντες είχε και τους ¨λόγους¨του. Ο μόνος δικαιολογημένος απών ήταν ο Π. Γιαννακόπουλος.

Η απόφαση αυτού του ορφανού Δ.Σ είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας, αύξηση Μ.Κ κατά 15 εκ. Ευρώ. Πολύ ωραία ως εδώ, ας πάμε όμως να δούμε τη σημαίνει αυτό.

Η μαύρη τρύπα της ΠΑΕ για τη φετινή σεζον ανέρχεται στα 27 εκ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει πως με τα 15 εκ. της αύξησης η μαύρη τρύπα παραμένει και απλά μειώνεται στα 12 εκ. ευρώ. Αυτή είναι η πολύ θετική πλευρά των πραγμάτων και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί το λέω αυτό.

Έχουμε ως δεδομένα κάποια πράγματα
-Βγενόπουλος και Πατέρας δεν λαμβάνουν μέρος σε καμία αύξηση Μ.Κ. 
-Ο Ξυλάς έχει αποχωρήσει
-Ο Βαρδηνογιάννης έχει πεί πως θα λειτουργήσει ως 30% και οχι ως 54%

 Με αυτά τα 3 δεδομένα αμέσως καταλήγουμε πως τα 15 εκ. ευρώ είναι αδύνατον να μαζευτούν. 

1.Με τους 2 βασικούς μετόχους της πολυμετοχικότητας να μη συμμετέχουν καν. 

2.Με τον τρίτο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να λειτουργεί ως 30% και να αφήνει ενα ποσοστό της τάξεως 24% που του ανήκει στον αέρα. 

3.Τον Ξυλά επίσης να μη μετέχει και αυτός στην αύξηση Μ.Κ.


Τα 15 εκ. της αύξησης του Μ.Κ γίνονται αυτομάτος 7-8 εκ. με τα πιο πάνω δεδομένα. 

Δηλαδή η μαύρη τρύπα απο 27 εκ. αγγίζει πλέον τα 17-18 εκ. 

Και ας λάβουμε υπόψη πως το 30% του Βαρδηνογιάννη στα 15 εκ της αύξησης αναλογεί σε ένα ποσό της τάξεως των 5 εκ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν μπούν και τα 15 εκ. ευρώ και μπούνε 7-8 εκ. (όπως είναι και το πιο πιθανό), αυτομάτος το ποσοστό του Βαρδηνογιάννη μεγαλώνει, μιας και αν βάλει 5 εκ. και συνολικά μπούνε 7-8, το ποσοστό του εκτοξεύεται κοντα στο 80%  κάτι που δεν θέλει με τίποτα μιας και προσπαθεί να ξεφωρτοθεί ένα ποσοστό 24% και να κρατήσει μόλις το 30%. Οπότε και τα 5 εκ. του Βαρδηνογιάννη είναι πολύ πιθανόν να μη μπούνε και να βάλει ενα ποσό γύρω στα 2 εκ. κατι που αυτόματα σημαίνει πως τα 15 εκ. της αύξησης γίνονται μόλις 4-5 εκ.

Το μυαλό όλων πάει στο χειρότερο, με τα πιο πάνω δεδομένα τα αποτελέσματα δυστηχώς τα γνωρίζουμε όλοι μας. Πια ειναι αυτά;

-Πωλήσεις πρωτοκλασάτων παιχτών - Σισσέ,  Λέτο, Νίνης , Τζόρβας 
-Μειώσεις συμβολαίων (αν δεχθούν οι παίχτες) π.χ Κάραγκουνης, Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ
-Απαραίτητη η είσοδος στο Ch. League. Πως όμως αν αποδυναμοθεί η ομάδα θα μπορέσει να μπεί στους ομίλους;
-Μείωση λειτουργικών εξόδων.
-Εκμετάλευση της ακαδαμίας
-Αγορά ελεύθερων παιχτών με χαμηλές απολαβές- Πράγμα που σημαίνει αποδυνάμοση και όχι πρωτοκλασάτους παίχτες.

Να θέσω ακόμη ένα δεδομένο, τα λεφτά απο την πώληση παιχτών δεν είναι δεδομένο πως θα αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη μιας και ο νόμος της αγοράς μας θυμίζει πως όταν οι αγοραστές σε δούνε σε αυτή την άθλια κατάσταση και οτι πουλάς όσο-όσο λόγο ανάγκης σε χτυπάνε στο ψαχνό...

Πολλά μεγάλα ευρωπαικά club όπως η Man utd, Real Mad, Barcelona, Liverpool, βιώνουν αυτή την κατάσταση, αυτό είναι ίσως το μόνο ενθαρυντικό στοιχείο για εμάς.

O ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στην ουσία αυτή τη στιγμή πωλείται με 15 εκ. ευρώ. Γιατι το λέω αυτό; Όποιος βάλει τα 15 εκ. της αύξησης πολύ απλά πέρνει όλες τις μετοχές της ομάδας και γίνεται μεγαλομέτοχος και κάτοχος της ομάδας.
Γνωρίζω πως είναι πρωτόγνωρο για τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ να πάρει κομπιουτεράκια και να αρχίσει να κάνει προσθαφερέσεις και να κάνει το επάγγελμα του λογιστή μιας και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ήταν ο πιο καθαρός σύλλογος απο πλευράς χρεών και ουδέ ποτέ υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. 

Στις 13/4/08 -3 χρόνια πρίν- μέρα Κυριακή και ώρα 16:00 το Πεδίον του Άρεως ως το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας είχε πλυμηρίσει απο 40.000 πράσινες ψυχές που είχαν βγεί στους δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, για ένα όραμα που κάποια άτομα πρόσφεραν στον πονεμένο και οργισμένο τότε κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με πλούσια λόγια και με παχυλές υποσχέσεις. 

Τώρα αυτά τα άτομα είναι εξαφανισμένα, έχουν αφήσει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού και τον κόσμο πληγωμένο. Ο κόσμος της ομάδας ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και όσες φουρτούνες και να έρθουν, όσες πληγές και να ανοίξουν πάντα θα η πράσινη σημαία θα κυμματίζει ΠΕΡΗΦΑΝΗ.

Δύσκολα τα πράγματα για την αγαπημένη μας ομάδα και με πολύ γλαφειρό το μέλλον. Δυστηχώς όπως λέει και ένα λαικό άσμα, βαρέσαμε διάλυση, δεν θέλει ψυχανάλυση.

e-mail : salos_13@hotmail.com
Περειμένω τα δικά σας μυνήματα για να συζητήσουμε για το οτι εσείς θέλετε.



Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση