Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Απριλίου 2011

Τι τρέχει με Λέτο;

Η περίπτωση του Σεμπαστιάν Λέτο μονολογεί το ενδιαφέρον στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες με βάση και την αγωνιστική απραξία λόγω.. εορτών. Τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του Αργεντινού τις τελευταίες μέρες είναι πολλά όμως τι πραγματικά από όλα ισχύει.

Όπως αφήνεται να εννοηθεί προς τα έξω… οι «πράσινοι» ψάχνονται ώστε να πουλήσουν τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ και να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου. Για αυτό τον λόγο άλλωστε τελευταία συνέχεια το όνομα του μάνατζερ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, απασχολεί την καθημερινότητά μας.

Τα σενάρια των ημερών αναφέρουν πως ο Λέτο εξετάζει την προοπτική του Καμπιονάτο μιας και πιστεύει πως του ταιριάζει το συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου όπως άλλωστε και πολλούς συμπατριώτες του. Ωστόσο το γεγονός πως κάθε σύλλογος της γείτονας χώρας μπορεί να αγοράσει μόλις ένα ποδοσφαιριστή μη κοινοτικό σε μία μεταγραφική περίοδο κάνει το… όνειρο του Αργεντινού να απομακρύνεται.

Εκτός όμως από την προοπτική της Ιταλίας ο Λέτο δεν θα έλεγε όχι και σε μία πρόταση από Ισπανία πλευρά. Όμως αυτό που ξεκαθαρίζεται από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πως κανένας άσος της ομάδας δεν θα δοθεί κοψοχρονιά. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ποντάρουν πως θα καταφέρουν να βάλουν στα ταμεία της ομάδας περίπου 3,5 εκατ. ευρώ από τον Λέτο και μόνο με μία παρόμοια πρόταση θα δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Όπως επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ρήτρα που υπάρχει με την Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα όταν ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι αποκτούσε τα δικαιώματα του παίκτη από τους «ρεντς» είχε υπογραφεί μία ρήτρα που αφορούσε το ποσοστό μεταπώλησης του Αργεντινού. Αυτό έλεγε πως εφόσον ο Λέτο πουληθεί έναντι ενός ποσού που θα ξεπερνά τα 3,8 εκατ. ευρώ τότε οι Βρετανοί δικαιούνται το 20% των εσόδων.

Επομένως οι «πράσινοι» θα κοιτάξουν να δώσουν τον Αργεντινό με ένα ποσό ανάμεσα στα 3 – 3,5 εκατ. ευρώ καθώς αν ξεπερνά ελάχιστα την ρήτρα της Λίβερπουλ τότε θα μείνουν πιο λίγα λεφτά στα ταμεία του «τριφυλλιού». Και να σκεφτεί κανείς πως πέρσι τέτοια εποχή η Μπενφίκα πρόσφερε 10 εκατ. ευρώ ώστε να κάνει δικό της τον Λέτο.

Κλείνοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είμαι κάθετος σε κάθε περίπτωση που αφορά πώληση κάποιου από τα βασικά στελέχη της ομάδας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει προοπτική αντικατάστασής του. Όμως όπως φαίνεται η απόφαση είναι ειλημμένη…
sportaction.gr