Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Απριλίου 2011

«Προ των πυλών» αλλαγές στην Ευρωλίγκα

Επί τάπητος τέθηκαν οι νέες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκα, στην συνάντηση των εκπροσώπων των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων στην Βαρκελώνη.

Σε οικονομικό επίπεδο άπαντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόσημο στην κορυφαία διοργάνωση είναι θετικό, μιας και όπως ήδη έχουμε αναφέρει τα εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 25%.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι ημερομηνίες εν όψει της νέας σεζόν, αλλά και η αλλαγή του προκριματικού γύρου της Ευρωλίγκας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα προτάθηκε η διεξαγωγή δύο Final 8 (!), με τις ομάδες να είναι μοιρασμένες σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων.


Η εν λόγω ρύθμιση εφόσον γίνει πράξη θα σημαίνει ότι για να συμμετάσχει η τρίτη ελληνική ομάδα στους ομίλους, πέρα από τους «αιώνιους», θα πρέπει να περάσει από τρεις νοκ-άουτ αγώνες, καθώς στην τελική φάση θα αγωνίζονται μόνο οι νικητές των δυο αυτών γκρουπ. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μείωση του κόστους διεξαγωγής και περισσότερα κέρδη ως εκ τούτου.


Αναφορικά με το Final Four του 2012, έχει πιθανότερο τόπο διεξαγωγής το Λονδίνο και υπάρχουν δύο προτεινόμενες ημερομηνίες 4-6 ή 11-13 Μαίου 2012.
theplayer.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση