Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Απριλίου 2011

Θες να μείνει ο Τζιμπρίλ; Απόδειξη, με λεφτά!

Μπήκε, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία. Ο λογαριασμός είναι ανοιχτός και περιμένει τους μετόχους. Και όποιος («αιώνια») πιστός, ας προσέλθει μέχρι τις 6 Μαΐου. 

Οποιος θέλει να κρατήσει στον Παναθηναϊκό τον Σισέ, καλείται να το κάνει με την τσέπη του! Οχι με τα λόγια του ούτε με την ψήφο του. Κι αυτό δεν αγγίζει μόνο τον θεατή των εξελίξεων Ανδρέα Βγενόπουλο (μέσω των εκπροσώπων του) ή τον «κολλητό» του Τζιμπρίλ, Νικόλα Πατέρα, ο οποίος μιλά συχνά πυκνά με τον μοναδικό αυθεντικό σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αφορά και τους μικρομετόχους και τους Γιαννακόπουλους («χλωμό» το βλέπω να ψηφίζουν υπέρ των πωλήσεων), ακόμη και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους... έριξε «λευκό» προχθές.

Η λέξη «πωλήσεις» έχει συνώνυμο με ονοματεπώνυμο στον Παναθηναϊκό: Τζιμπρίλ Σισέ. Θεωρητικά 8-9 εκατ. ευρώ (5-6 από την πώληση + το συμβόλαιό του) θα έχει κέρδος ο Παναθηναϊκός αν αποχωρήσει ο Γάλλος από την Παιανία. Ουδεμία άλλη πηγή σημαντικού ρευστού δεν έχει τούτη τη στιγμή η ομάδα. Ούτε από πωλήσεις, ούτε από διαφημίσεις, ούτε από εισιτήρια διαρκείας, ούτε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ούτε από τους μετόχους! Και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστούν το θέμα η ΠΑΕ, ο παίκτης, οι οπαδοί, τα ΜΜΕ, οι μέτοχοι. Με αλήθειες ή με λαϊκισμούς; Με ρεαλισμό ή με λεονταρισμούς; Με επικοινωνιακά παιχνίδια ή με ειλικρίνεια; Διότι στην πραγματικότητα, αν δεν αλλάξει κάτι σε ακραίο βαθμό, το «θέμα Σισέ» μπορεί να καταστρέψει ή να σώσει τον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ.1 Μέσα στα απίθανα του Αντώνη Αντωνιάδη που ασχολείται με τον... Ακη Ζήκο τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός διαλύεται, μέσα στις ιστορίες για αγρίους και τις λεκτικές «πενιές» του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, μέσα στα «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» του Αδαμάντιου Πολέμη, μέσα στα πομπώδη, αυθάδη και λαϊκίστικα «Γιάννη, δεν ξέρεις μπάλα» του Μίμη Δομάζου, υπάρχει και ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει. Αυτός ο οποίος έχει πάρει μέρος και στις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (στην πρώτη με 5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα του χάριζαν... ανδριάντα στον Λευκό Πύργο και στη Νέα Φιλαδέλφεια αν τα είχε βαλει στον ΠΑΟΚ ή στην ΑΕΚ), δεν μιλά δημοσίως, δεν είναι της «λεζάντας», δεν εξωτερικεύει εχθρότητα και εκδικητικότητα προς κάποιον μέτοχο, ένας άνθρωπος που αηδιάζει με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δίνει το «παρών» σε όλες τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. και θα βάλει και πάλι τα χρήματα που αντιστοιχούν στο μικρό ποσοστό του. Ονομάζεται Παναγιώτης Δάβαρης και είναι το αφεντικό της Hyundai Hellas.

Υ.Γ.2 Η χθεσινή ατάκα «coach, we have a social life» του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ προς τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που ήταν εκνευρισμένος με όσα ακούει, διαβάζει, βλέπει και μαθαίνει για τα ξενύχτια, γράφει τη δική της ιστορία. Ο ίδιος ο Γάλλος, βεβαίως, δεν έχει δώσει δικαιώματα. Αλλά γενικά οι ξένοι παίκτες του Παναθηναϊκού ζουν στον δικό τους κόσμο και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι Ελληνες, που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, έχουν «μαζευτεί». Ανοιξαν και τα μαγαζιά στην παραλιακή τώρα πια και ορισμένοι δεν μπορούν να... κρυφτούν!

Πηγή: exedrasports.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση