Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΙΑ ΣΩΣΤΟ


Κατ'αρχας γεία σας. Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά αυτές τις άγιες μέρες με τις οικογενειές σας και με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Επιστροφή και πάλι στην πραγματικότητα όμως και στα δρόμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ μας. Είναι το τέταρτο άρθρο μου εδώ. 
Τα πράγματα δεν δείχνουν να αλλάζουν ούτε στον διοικητικό τομέα αλλά ούτε και στον καθαρά αγωνιστικό. Σε προηγούμενα άρθρα έχω θίξει την κατάσταση στα διοικητικά δρόμενα της ομάδας(βαρέσαμε διάλυση, δεν θέλει ψυχανάληση το άρθρο) μετά το τελευταίο Δ.Σ. Σε καθάρα αγωνιστικές συνθήκες θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο.

Μετά από μια έρευνα για στοιχεία και αριθμούς  για το που οφείλετε αυτή η εικόνα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ κατέληξα στο ότι θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μέσα από αυτό το άρθρο. Ας αρχίσουμε όμως σιγά-σιγά να αναλύουμε αριθμούς και ντοκουμέντα.

Φέτος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ :

H πρώτη ομάδα σε λάθη, συγκεκριμένα έχει 1468 λάθη και η δεύτερη ομάδα είναι ο Ατρόμητος με 1433.

Δεν υπάρχει καν στην πεντάδα στην κατηγορία κλεψίματα

Δεν υπάρχει στη πεντάδα στα εύστοχα γεμίσματα

Είναι η μόλις η τρίτη ομάδα στα σούτ - 345 σουτ.

Δεύτερη ομάδα σε γκόλ -47 γκόλ (20 ο Σισσέ)

Δεύτερη ομάδα σε ασίστ -27 ασίστ.

Για να δούμε όμως πως ήταν η περσινή ομάδα που κατέκτησε το ντάμπλ.

Πρώτη ομάδα σε γκόλ - 54 γκόλ.

Πρώτη ομάδα σε σε σούτ  -456 σούτ

Πρώτη ομάδα σε ασίστ - 35 ασίστ

Δεν υπήρχε στην πεντάδα στην κατηγορία των λαθών, εκεί όπου φέτος έχουμε την πρωτιά.

Τρίτη ομάδα στα εύστοχα γεμίσματα.

Το μόνο κοινό είναι πως και πέρσι δεν υπήρχε στην πεντάδα στην κατηγορία κλεψίματα.


Μέσα από αυτά τα στοιχεία με αριθμούς μπορούμε εύκολα να βγάλουμε μερικά ικανοποιητικά συμπεράσματα για την φετινή άσχημη πορεία της ομάδας. Το ότι κατέχουμε την πρωτιά στα λάθη αυτό κάτι λέει. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Δεν παίζουν μπάλα τα ονόματα, παίζουν μπάλα τα εργαλεία. Δε νοείτε τα τρεία σου χάφ στο κέντρο αν τα σμίξεις να βγάζουν άρθρισμα έναν αιώνα (Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο). Το σύγχρονο ποδόσφαιρο εκτός του ότι στηρίζετε πολύ στο κέντρο, βασική πλέον προυπόθεση είναι το συνεχές τρέξιμο με πρέσινγκ. Κάτι που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχει ξεχάσει φέτος  τι σημαίνει τρέξιμο και πρέσινκγ. Αν έχετε παρατηρήσει κάθε ομάδα που άρχισε να πιέζει την ομάδα μας από ψηλά μας δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη και αυτό είχε ως επακόλουθο τα πολλά λάθη και την άσχημη ανάπτυξη χωρίς να δημιουργούμε φάσεις αλλά και να κινδυνεύουμε στις αντεπιθέσεις. Τα χαφ δεν τρέχαν, δεν ζητούσαν μπάλα, η απόλυτη έννοια της στατικότητας. Φυσικά αυτό έκανε την ομάδα προβλέψημη και αργή.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που με μικρό μπάτζετ αλλά με παίχτες εργαλεία κάνουν θάυματα και φοβερές εμφανίσεις στην ευρώπη. Η Κοπενχάγη, είναι μια ομάδα που τρέχουν, έχουν αντοχή και πιέζουν ομοιόμορφα. Ο Πεπ Γκουρδιόλα είχε δηλώσει πως η Κοπεγχάγη στην Ισπανία θα διεκδηκούσε τίτλο. Η Μπράγκα, μια ομάδα που είναι στους 4 του Europa League με το πιο ψηλό συμβόλαιο να είναι  500.000 ευρώ. Αυτά είναι μόλις δύο μικρά παραδείγματα που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Δέχομαι πως υπάρχει οικονομική στενότητα στην ομάδα μας, ότι υπάρχει η λεγόμενη οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο και πόσο μάλλον στη χώρα μας, δεν δέχομαι όμως μια ομάδα σαν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ να υποβιβάζεται τόσο πολύ από όλους και να τον παρομοιάζουν με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζονται δις για να κάνεις μια δυνατή ομάδα και πόσο μάλλον για την Superleague Ελλάδος. Απλά το παν είναι η σωστή οργάνωση. Από θέμα γυμναστή μέχρι του σκάουτερ. Δεν γίνεται μια ομάδα μέσα στη χρονιά να έχει αλλάξει 3 γυμναστές (Κέζος, Έμπεν, Γκόμεζ) 3 προπονητές (Νίοπλιας, Γκμόχ, Φερέιρα) και να μην πω για προέδρους.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρειάζεται σωστή οργάνωση, ποτέ δεν είχαμε κάποιο πλάνο, ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ, μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα ενώνει διάφορους τομείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία και αγωνιστικές επιτυχίες ενός ποδοσφαιρικού σωματίου. Σωστό τμήμα γυμναστών,σκάουτερ και εκμετάλευση της ακαδημίας είναι μερικά πολύ σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν, δωθήσεις της ευκαιρίας με τα διοικητικά προβλήματα και την οικονομικη στενότητα που υπάρχει στην ομάδα μας προκύπτει μια ευκαιρία να ανασυνταχτούμε και όχι να μυζεριάζουμε.

Ο Φερέιρα έχει δίξει καλά δείγματα γιατί ανέλαβε σε πιεστικό περιβάλλον και έδειξε να τα φέρνει βόλτα πολύ καλά. Με έπεισε ότι ξέρει να μάχεται. Να σας θυμήσω πως η Μπράγκα που ανάφερω πιο πάνω είναι δικό του δημιούργημα όπως και η πολύ δυνατή Πόρτο, αυτές οι ομάδες και ειδικά η Μπράγκα χτίστηκαν με βάση το σκάουτιγκ, σωστός τεχνικός διευθηντής που να γωρίζει το ποδόσφαιρο και την αγορά.

Μπορούμε λοιπόν με σωστή δουλειά και με τα κατάληλα πρόσωπα να φτίαξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και να είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές, η ομάδα δεν χρειάζετε πολλές αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ, δύο αμυντικά χάφ γρήγορα που να δαγκώνουν αλλά και που να δημιουργούνε παιχνίδι, ένας είναι ο Μάττος, ένα αριστερό μπάκ γιατί ο Σπυρόπουλος είναι πρώην ποδοσφαιριστής (δυστηχώς) και ίσως, όχι απαραίτητα, ένα δεξί εξτρέμ. Το καλοκαίρι είναι κοντά, όλες οι ομάδες (σοβαρές) έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό τους, έφτασε η ώρα να σοβαρευτούμε και εμείς.
 
Καιρός να κάνω κάτι πια σωστό όπως λέει και ένα λαικό άσμα λοιπόν.

Υ.Γ  Φοβερή κίνηση των ποδοσφαιριστών να μαζέψουν 1.300(!) ευρώ για τον ερασιτέχνη.Κρίμα!

Υ.Γ. 54-242 ΠΑΟ ας γίνει καθημερινή μας συνήθεια για να βοηθήσουμε τη «Μάνα του λόχου»