Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Μαρτίου 2011

Απίθανη μοιάζει η «επιστροφή» Πατέρα

Με αφορμή τη δήλωση του Νικόλα Πατέρα ότι «στο επόμενο Δ.Σ. θα δώσω το παρών, αν δεν είμαι στο εξωτερικό», κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες πολλές φήμες πως ο πρώην πρόεδρος, σκέφτεται να επιστρέψει στο προσκήνιο.


Μάλιστα ακούγεται εδώ και μέρες ένα.τρελό σενάριο, πως μέσα στο προσεχές δίμηνο ο Πατέρας θα κάνει εντυπωσιακό come back και θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για να αναλάβει πρόεδρος, με τους δικούς του όρους. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και μοιάζει από δύσκολη έως απίθανη η επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στα κοινά του Παναθηναϊκού. Ακόμη και αν παρευρεθεί στο επόμενο Δ.Σ. (παρ' ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στο εξωτερικό) δεν πρέπει να βγει το συμπέρασμα πως «θέλει να γυρίσει», καθώς και σε συνεργάτες του, αλλά και σε στελέχη της ΠΑΕ, έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο με τις παρούσες συνθήκες.


Ο παραιτηθείς πρόεδρος δεν έχει πλέον τη διάθεση να αφιερώνει όλο του το 24ωρο στο τριφύλλι και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε μόνο ως σενάριο θα κυκλοφορεί η επάνοδος του στο διοικητικό προσκήνιο. Όσο τους μετόχους χωρίζουν θέματα φιλοσοφίας και πολλά χρήματα και ο Πατέρας δεν μπορεί να κάνει κίνηση να αγοράσει ένα ποσοστό μετοχών που θα του δίνει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, καμία επιστροφή και κανένα όνειρο κάποιων δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Πατέρας προσέφερε πράγματα και υπηρεσίες στο σύλλογο, αλλά τον παράτησε και σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.


Αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ στο Νίνη


Αφιέρωμα στον Σωτήρη Νίνη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Η αναφορά στην σπάνια διαδρομή που έκανε από «ball boy» σε βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού, τραβάει το μάτι στο κείμενο και κέντρισε το ενδιαφέρον του συντάκτη. Στο σάιτ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γράφουν για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή των «πρασίνων» που από την Βόρεια Ήπειρο βρέθηκε τελικά στην Παιανία, για τον Βίκτορ Μουνιόθ, που ουσιαστικά τον ανακάλυψε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα και βέβαια το ρεπορτάζ δεν παραλείπει να τονίσει τις καλές στιγμές της μετέπειτα πορείας του. Ακόμη, φιλοξενούνται δηλώσεις των Φερέιρα, Σισέ και Γκοβού.


Ως «το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου» αποκαλείται από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ ο Σίντνεϊ Γκοβού προσθέτει: «Έχει πολλή ενέργεια και μπορεί να παίξει πίσω από τους επιθετικούς ή στα πλάγια. Έχει καλή τεχνική, μπορεί να σουτάρει και με τα δύο πόδια και ξέρω ότι θέλει να παίζει ως δεκάρι. Είναι ένας ολοκληρωμένος μεσοεπιθετικός».


Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος προπονητής δηλώνει: «Ο Νίνης έχει μεγάλες ικανότητες. Αν συνεχίσει να δουλεύει και να προοδεύει σίγουρα θα παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο για τη θέση του στο γήπεδο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα παίζει στα πλάγια ή ως παίκτης πίσω από τους επιθετικούς».