Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαρτίου 2011

Έτοιμη η πρόταση για το Δ.Σ.

Ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το Δ.Σ. των «πράσινων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η επόμενη ημέρα στο διοικητικό αλλά και το οικονομικό μέτωπο είναι σημαντική και οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν άμεσα προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ο σχεδιασμός να γίνει κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.



Η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα ο Δημήτρης Γόντικας έχει ετοιμάσει ένα πλάνο πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί το «τριφύλλι», ενώ την ίδια στιγμή θα αναλύσει στους μετόχους τους τρεις άξονες τους οποίους οι «πράσινοι» οφείλουν να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τον Απρίλιο. Μέχρι δηλαδή το τέλος του πρωταθλήματος και πριν τα πλέι οφ, μιας και όπως και να έχει το δεδομένο είναι ότι η σεζόν θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο με αγώνες στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.


Παραμονή Φερέιρα


Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό να έχει διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ώστε να μπορεί και ο ίδιος ο Πορτογάλος να κάνει από νωρίς τις εισηγήσεις του και να βοηθήσει στον σχεδιασμό.


Μπαίνουν χρήματα ή πωλούνται παίκτες


Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Είναι φυσικά αναγκαίο να αποφασιστεί άμεσα το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ για να λειτουργήσει σωστά ο σύλλογος τη νέα σεζόν, αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης. Σε αυτό το σημείο ο Γόντικας θα προτείνει δύο... δρόμους. Ο πρώτος θα περιλαμβάνει μια γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να παραμείνουν στην ομάδα τα μεγάλα αστέρια και τα βαριά συμβόλαια χωρίς να αποδυναμωθεί το ρόστερ.


Αν ωστόσο οι μέτοχοι δεν δείξουν διάθεση να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη υπάρχει η εναλλακτική λύση μιας αύξησης με λιγότερα χρήματα, αλλά τότε θα είναι αναγκαίο να πουληθούν κάποιοι παίκτες όπως ο Σισέ, ενώ στην ίδια λίστα μπορεί να μπουν οι Σιμάο, Νίνης, Τζόρβας. Κάτι που φυσικά θα προκαλέσει αντιδράσεις...


Ξεκαθάρισμα του ρόστερ


Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τον κορμό του ρόστερ και την αναγκαιότητα να έχει ξεκαθαρίσει σε ένα μεγάλο βαθμό ο κορμός και το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν, ώστε να μπορεί να γίνει ένας σχετικός σχεδιασμός με τον αριθμό των παικτών που θα αποκτηθούν το καλοκαίρι και ποιες θέσεις θα έρθουν να καλύψουν. Όλα αυτά ο προεδρεύων αντιπρόεδρος θα τα αναλύσει στους μετόχους στο προσεχές Δ.Σ. ελπίζοντας σε άμεσες αποφάσεις!