Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα - Λούκας Βύντρα οεοεοε! (ΒΙΝΤΕΟ)


Πως αλλάζουν οι καιροί. Από «αποδιοπομπαίος τράγος», μετετράπη σε υπερπολύτιμο εργαλείο για την ομαλή λειτουργία της ομάδας και αγαπημένο παίκτη της εξέδρας. Οι περίοδοι που ο Λουκάς Βύντρα γνώριζε την απαξίωση από τους οπαδούς των «πρασίνων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.
Το «τριφύλλι» απέδειξε με πράξεις την ανάγκη του να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ακραίο μπακ. Του πρότεινε νέο συμβόλαιο συνεργασίας (το υπάρχον εκπνέει στο τέλος της περιόδου) και παρά τη διστακτικότητα του παίκτη, υπάρχει αισιοδοξία πως θα καμφθούν οι αντιστάσεις και θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.
Δικαίως, λοιπόν, το θέμα της επέκτασης του Βύντρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζoυμε τις σημαντικότερες στιγμές του διεθνούς άσου με την πράσινη φανέλα.
- Νίκη- μισό πρωτάθλημα (video)
Πέτυχε ίσως το σημαντικότερο τέρμα της περσινής περιόδου. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, το σουτ του διεθνούς μπακ από τα όρια της περιοχής έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με σκορ 1-0 (η πρώτη σε βάρος του Αστέρα) και ταυτόχρονα το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο Ολυμπιακός περίμενε μάταια στραβοπάτημα των «πρασίνων» στην Τρίπολη για να διατηρήσει τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.




-Ο… τιμωρός του ΠΑΟΚ
Το κατάφερε και αυτό. Τον Φεβρουάριο του 2009, ο ακραίος μπακ σκοράρει κατά του ΠΑΟΚ δύο φορές, στο τελικό 3-0 της ομάδας του στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, έχει καταφέρει να… χτίσει παράδοση κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά», έχοντας σημειώσει ακόμη ένα τέρμα από τα οκτώ συνολικά της καριέρας του.









-Που είσαι «Ρόνι»;
Τι μέρα και αυτή. Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να κρατήσει «άσφαιρα» τα… κανόνια των Καταλανών. Το τελικό 0-0, ωστόσο, πέρασε στα ψιλά, αφού την παράσταση έκλεψε η ηγετική εμφάνιση του 30χρονου άσου πάνω στον Ροναλντίνιο. Μπόρεσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να φέρει στα μέτρα του τον Βραζιλιάνο σούπερ- σταρ και τον ανάγκασε να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Αυτόματα, ο Βύντρα ανέβηκε στην εκτίμηση των «πράσινων» οπαδών και άρχισε η… κωλοτούμπα!
-Η Μπουντεσλίγκα στα πόδια του
Το 2008 ακούστηκαν οι πρώτες «σειρήνες» από τη Γερμανία. Η Στουτγκάρδη εκτίμησε τις ικανότητές του και χτύπησε την πόρτα του Παναθηναϊκού. Ο Βύντρα, όμως, αντιμετωπιζόταν ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, με αποτέλεσμα να… αναβάλει την καριέρα του εξωτερικού. Ακολούθησε η πρόταση της Χέρτα, η οποία επίσης κατέληξε στο κενό!
- Η τροπαιοθήκη
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θυμάται για πάντα την περίοδο 2009-10. Το νταμπλ που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό μεγάλωσε την τροπαιοθήκη του και αποτέλεσε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό παράσημο. Ήταν η δικαίωση των προσπαθειών του και ο ορισμός της άποψης ότι η σκληρή δουλειά, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αποφέρει στο τέλος θετικά αποτελέσματα.
-Και διεθνής
Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή λένε πως είναι η κλήση του στην εθνική ομάδα. Ο Λουκάς το έχει καταφέρει και αυτό. Είναι διεθνής 20 φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005 και στο Euro 2008.
-Η γκολάρα στη Σεβίλλη (video)
Το πρώτο και καλύτερο έως σήμερα τέρμα της καριέρας του με τη φανέλα των «πρασίνων». Ο «κεραυνός» έξω από την περιοχή στην αναμέτρηση με τη Σεβίλλη στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (2005)! Τότε η Σεβίλλη είχε στη σύνθεσή της τους Μπαπτίστα, Ντάνι Άλβες, Ρενάτο, Αντριάνο και Μακουκούλα!
sportfm