Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαρτίου 2011

Η υποτίμηση μιας χαμένης νοημοσύνης

Η συγγνώμη είναι γενναία ως πράξη και αστεία ως λέξη. Ο λαός έβρισκε παλιά τρόπους μέσα από παροιμίες και αποφθέγματα να περιγράφει ιλαρές καταστάσεις. Μια τέτοια ρήση είναι και αυτή που αναφέρει ότι «από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».


Το φιλότιμο δεν υπάρχει ούτε ως λέξη ούτε ως έννοια σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας. Και, δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτές τις ημέρες αποδεικνύεται ότι εκτός από το φιλότιμο χάθηκε και η συγγνώμη. Εκτός και αν νομίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ότι έριξε τους τόνους και έδειξε ανδρεία μέσα από εκείνη την ανακοίνωση παραδοχής λάθους για τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι. Θεωρήθηκε «συγγνώμη», παρότι οι κύκλοι της ΠΑΕ απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι να μπει η λέξη στα ρεπορτάζ.


Η περίπτωση Μαρινάκη είναι κάτι ολοκαίνουργιο στο ποδόσφαιρό μας. Από μόνη της έχει ενδιαφέρον, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με όσα πράττει και λέει ο ίδιος. Τι καταγράφηκε λοιπόν όλες τις προηγούμενες ημέρες;


Κατά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού έχει άδικο ο Παναθηναϊκός να διαμαρτύρεται για όλα όσα διαμαρτύρεται, εκτός από το γκολ του Κατσουράνη! Το οποίο, όμως, δεν συνιστά έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου ή της Ελλάδας όπως ήταν το κερδισμένο πέναλτι του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κατά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού οι οργανωμένοι της ομάδας πρέπει να βρουν ποιοι ήταν οι δυο-τρεις που επιχείρησαν να προπηλακίσουν τους παίκτες του Τριφυλλιού! Κατά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το άθλημα με τις καταγγελίες σε UEFA, FIFA. Κατά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός όφειλε να καταδικάσει τα… κωμικοτραγικά που συνέβησαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.


Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε όπου «πρόεδρος του Ολυμπιακού» και τον τίτλο «πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας». Τίτλο που ξέχασε επί εννέα ημέρες ο Μαρινάκης. Αίφνης τον θυμήθηκε χθες, όταν έβγαλε ως… Σούπερ Λίγκα ανακοίνωση κατά της ενέργειας του αθλητικού εισαγγελέα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση ποινής του Ολυμπιακού. Και βέβαια δεν θεώρησε ότι πρέπει να ρωτήσει και να ενημερώσει κάποια από τις υπόλοιπες 15 ομάδες του συνεταιρισμού για να βγάλει την ανακοίνωση.
Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τα παραπάνω καθαρή υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου. Επειδή, όμως, εδώ είναι Ελλάντα (που έλεγε και ο Γιάτσεκ) η νοημοσύνη έχει χαθεί προ πολλού. Οπότε… περαστικά μας.
εξέδρα