Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαρτίου 2011

Στο σπίτι του κρεμασμένου…

Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης


Το ντέρμπι έχει τελειώσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο και έφθασε προχθές να δώσει ένα βίντεο στην δημοσιότητα με στόχο να δείξει ότι ο Λέτο θα έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα πριν από τον Τοροσίδη.


Αντί η ομάδα του Πειραιά να πει «πάμε παρακάτω ότι έγινε έγινε» προσπαθούν να …. πείσουν ότι είναι και αδικημένοι από το ντέρμπι. Ετσι αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός επειδή δεν μπορεί να αισθάνεται και «κερατάς και δαρμένος» έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο που έστειλε στην ΦΙΦΑ, όπου φαίνονται πεντακάθαρα 11 λάθος αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών , που το -4 το μετέτρεψαν σε -10 μετά το τέλος του ντέρμπι.


Τι φαίνεται στο βίντεο; Κάτι … ψιλολεπτομέρειες . Εκτός από το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού που είναι καθαρό οφ-σάιντ, το γκολ του Κατσουράνη που ακυρώθηκε αν και καλυπτόταν ο σκόρερ από τέσσερις αμυντικούς(κατά το «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», που έχει αναρτηθεί στο facebook), το πέναλτι που δεν δόθηκε στο χέρι του Τοροσίδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, υπάρχουν άλλες οκτώ αποφάσεις(… ψιλολεπτομέρειες δηλαδή), όπου ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Τέσσερις κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν σε Φουστέρ, Τοροσίδη, Μοντεστό, Παπαδόπουλο για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα σε Καραγκούνη, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Νίνη, ένα φάουλ του Παπαδόπουλου στο Νίνη που μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ από τον Καλόπουλο, λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ένα καθαρό πέναλτι του Τοροσίδη στον Σαριέγκι, δευτερόλεπτα πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το φάουλ του Λέτο(δεν θα το έδινε ο Καλόπουλος όπως φαίνεται από την φάση, αν δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα), ένα καθαρό φάουλ του Παπαδόπουλου πάνω στον Σισέ, που ποτέ δεν δόθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και ένα οφ-σάιντ που δόθηκε στον Σισέ(όντας έτοιμος να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού) ενώ καλυπτόταν από δύο αμυντικούς από τον βοηθό Τρύφωνα. Ψιλολεπτομέρειες δηλαδή.


Αυτό που με ενοχλεί είναι η προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποδείξει ότι είναι αδικημένος ενώ γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι ευνοήθηκε στο ντέρμπι και η νίκη του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε ήττα του. Εδώ πάει γάντι η φράση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
sday