Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαρτίου 2011

Έχει να ανέβει στο.. βουνό!

Το «στραβοπάτημα» στο ΟΑΚΑ με τη Λιέτουβος έκανε τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό, όχι σε ό,τι αφορά στην πρόκριση αλλά στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. 


Πολύ πιο δύσκολα έγιναν τα πράγματα από τη στιγμή που βρίσκεται στην οχτάδα με μειονέκτημα έδρας και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα την οποία έχει... ξεχάσει από πότε έχει να τη νικήσει.


Η Μπαρτσελόνα δεν έχει πάρει απλώς τον αέρα του Παναθηναϊκού στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις αλλά έχει επικρατήσει και με χαρακτηριστική άνεση. Αυτά είναι τα κακά νέα από την πρόκριση των «πράσινων» στην οχτάδα.


Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός για πρόκριση στο φάιναλ φορ κι όποιος απονέμει αυτό τον χαρακτηρισμό μάλλον θέλει να χαϊδέψει αυτιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη... Έχει... Δεν «παραέχει» αλλά έχει, σε τελική ανάλυση είναι μεγάλη ομάδα, έχει υψηλούς στόχους κι αν θέλει να φθάσει στον υψηλότερο θα πρέπει να «σκοτώσει τα θηρία». Κανείς δεν έφθασε στην κορυφή πηγαίνοντας από εύκολα μονοπάτια, απλώς όποιος θέλει να φθάσει εκεί- στην κορυφή δηλαδή- φροντίζει να ανακαλύπτει τον πιο «βατό» δρόμο! Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το κάνει αυτό- εφόσον είχε το πλεονέκτημα της έδρας- αλλά η ήττα από την Λιέτουβος τον υποχρεώνει να περπατήσει στο δύσκολο μονοπάτι. Για την ακρίβεια ο Παναθηναίκός έχει να ανέβει... ένα βουνό! Το πόσο αλλά και το αν θα αντέξει εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες του. Να δώσουν το 100% που έχουν μέσα τους και... ό,τι βγει. Δεν είναι το φαβορί και το ξέρουν...Οπότε δεν έχουν τίποτε να χάσουν σε τελική ανάλυση...


Και στο κάτω- κάτω για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αν οι «πράσινοι» δώσουν το 100% κι αποκλειστούν, απλά θα αποδειχθεί ότι δεν άξιζαν να προκριθούν και δεν ήταν καλύτεροι της Μπαρτσελόνα. Αλλά πρώτα πρέπει να δώσουν το 100%... Μπορεί να επιμένουμε σ' αυτό τον αριθμό αλλά δεν βλέπουμε κάτι άλλο που θα δώσει τύχη στον Παναθηναϊκό: Προετοιμασία, λειτουργία, συγκέντρωση, ψυχραιμία, πειθαρχία και κίνητρο στο 100%...
theplayer