Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Οκτωβρίου 2010

Αφιέρωμα: Φάουλ με το σταγονόμετρο

Εχετε αναρωτηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Παναθηναϊκός; Για προσπαθήστε λίγο, διότι δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι Πράσινοι έχουν βρει δίχτυα με αυτό τον τρόπο την τελευταία πενταετία. Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν: ο Σωτήρης Νίνης είχε πετύχει γκολ με φάουλ τον περασμένο Οκτώβριο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εορδαϊκό για το Κύπελλο.
Έκτοτε και ενώ μεσολάβησαν περίπου από 40 αγώνες, οι Πράσινοι ακόμη αναζητούν το επόμενο γκολ-φάουλ.

Οι αριθμοί και η παράδοση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν ότι ιδίως την διετία 2009-2010 υπάρχει ένα… προβληματάκι με τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά σε μια πενταετία και σε περισσότερους από 200 αγώνες το Τριφύλλι έχει πετύχει μόλις 9 γκολ!

Αναλυτικά, τη σεζόν 2005-06 οι Πράσινοι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν με εκτέλεση φάουλ, ενώ την περίοδο 2006-07 σκόραρε ο Νασίφ Μόρις (!) σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, ενώ λίγους μήνες αργότερα στην ίδια διοργάνωση βρήκε δίχτυα και ο Αντρέας Ιβανσιτς στην εντός έδρας νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο «Ιβ» σκόραρε με φάουλ (το οποίο έκρινε το ματς) και την σεζόν 2007-08 σε ένα παιχνίδι με την Βέροια στη Λεωφόρο, ενώ την ίδια περίοδο ο Μαρτσέλο Μάτος σκόραρε δις με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με ευθύβολο χτύπημα και από μακρινή απόσταση. Η πρώτη φορά ήταν στο ματς πρωταθλήματος με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ και η δεύτερη στο φινάλε της σεζόν εναντίον της ΑΕΚ στα πλέι οφ.

Παραγωγική ήταν και η περίοδος 2008-09 με τον Ιβανσιτς να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ-φάουλ με τη φανέλα των Πρασίνων, εναντίον του Αρη στο Κλ. Βικελίδης, ενώ δράση ανέλαβε και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος σκόραρε δύο φορές: στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της ΑΕΚ και στην εντός έδρας νίκη επί της Λάρισας στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, όμως και με εξαίρεση το περυσινό γκολ-φάουλ του Νίνη τα… κανόνια έχουν σιγήσει καθώς ουδείς εκ των εκτελεστών του Παναθηναϊκού έχει κατορθώσει να βρει στόχο.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι εμφανίζονται πολύ πιο παραγωγικοί στις ασίστ που προέρχονται από στημένες φάσεις καθώς τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγα γκολ είχαν ως βάσει τις εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ των Ιβανσιτς, Καραγκούνη, Λέτο και Νίνη.

Τα γκολ-φάουλ την τελευταία 5ετία

2005-06
-

2006-07
Κύπελλο Θρασύβουλος-ΠΑΟ 0-1 Μόρις
Κύπελλο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 3-1 Ιβανσιτς

2007-08
Πρωτάθλημα Λάρισα-ΠΑΟ 2-2 Μάτος
Πρωτάθλημα ΠΑΟ-Βέροια 1-0 Ιβανσιτς
Πρωτάθλημα ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1 Μάτος

2008-09
Πρωτάθλημα ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-1 Καραγκούνης
Πρωτάθλημα Αρης-ΠΑΟ 1-2 Ιβανσιτς
Πρωτάθλημα ΠΑΟ-Λάρισα 3-1 Καραγκούνης

2009-10
Κύπελλο Εορδαϊκός-ΠΑΟ 0-3 Νίνης
(leoforos)
10bet