Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Οκτωβρίου 2010

«Να τα δώσουμε όλα…»

Για τις δυσκολίες του καλοκαιριού, τον νέο του συμαπίκτη τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, μίλησε ο λίμπερο του «Τριφύλλιου», Αχιλλέας Παπαδημητρίου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στα «Πράσινα Νέα»:

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μείνεις;

“Ήθελα πολύ να παραμείνω στην ομάδα. Πέρσι παρότι η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, θεωρώ ότι είχαμε μια επιτυχημένη χρονιά.
Ειδικά αν σκεφτούμε ότι το Πρωτάθλημα χάθηκε δύο απουσιών βασικών παικτών. Μου αρέσει πάρα πολύ που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σύλλογος και ούτως ή άλλως ήταν για μένα τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα”.

Νιώσατε αβεβαιότητα το φετινό καλοκαίρι;

“Περάσαμε πολύ δύσκολες ώρες. Δεν ήταν τόσο αβεβαιότητα γιατί ακόμα και αυτά που διαβάζαμε και μαθαίναμε όλο το καλοκαίρι ήταν αβέβαια. Πάντα όμως πίστευα ότι αν ο Παναθηναϊκός σταματήσει να υπάρχει αυτομάτως δεν θα υπάρχει και ελληνικό βόλεϊ. Αν μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού φτάσει στο σημείο να κατεβάζει απλά μια ομάδα στο Πρωτάθλημα, τότε θα τελειώσει και το ελληνικό βόλεϊ.

Θέλαμε πιστεύω όλοι να μείνουμε στην ομάδα και το κάναμε. Ακόμα και τα παιδιά που ήρθαν αργότερα έκαναν υπομονή και τελικά ήρθαν. Πιστεύω ότι τελικά φτιάξαμε μια ομάδα ανταγωνιστική”.


Θεωρείς πως ένας από τους λόγους που έμεινες και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα;

“Το είχα δηλώσει και πέρσι και συνεχίζω να το πιστεύω ότι το κλίμα που υπάρχει σε αυτή την ομάδα είναι μοναδικό. Είμαστε από τις λίγες ομάδες, που από ότι μου έχουν πει και ξένοι αθλητές που έχουν αγωνιστεί και εδώ, που έχουμε τόσο οικογενειακό και ομαδικό κλίμα.
Αυτός είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας για να παρουσιάσει μια ομάδα αυτό που μπορεί. Να παρουσιαστεί δηλαδή σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο μπορεί βάση των δυνατοτήτων της.

Αυτό μας έδωσε τη δύναμη και πέρσι, παρότι στο τέλος λόγω των απουσιών που είχαμε δεν τα καταφέραμε στο Πρωτάθλημα, μας έδωσε δύναμη και σε αυτά τα δύο καλοκαίρια που περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά και κουράγιο για τη συνέχεια.

Βέβαια, αυτό το κλίμα δεν έχει να κάνει μόνο με τους αθλητές, αλλά και με το υπόλοιπο τιμ που υπάρχει δίπλα από την ομάδα”

Πάντως προβλήματα δεν έχει μόνο ο Παναθηναϊκός.

“Σίγουρα. Πιστεύω είναι απόρροια του όλου κλίματος που υπάρχει. Φυσικά και δεν έχει προβλήματα μόνο ο Παναθηναϊκός. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν παντού. Αυτές είναι οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και είναι φυσικό επακόλουθο να αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι Σύλλογοι.

Ελπίζω κάποια στιγμή να ξεπεραστούν αυτά. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά σε πολλούς τομείς, αλλά όλοι ελπίζουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το βόλεϊ αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε θετική ενέργεια.’’

Η καθυστέρηση της έναρξης της προετοιμασίας πιστεύεις ότι θα σας στοιχίσει στην αρχή της χρονιάς;

“Σίγουρα θα μας στοιχίσει. Ελπίζω να μην μας στοιχίσει και βαθμούς. Από την μια θα αργήσουμε να βρούμε ρυθμό επειδή δεν ξεκινήσαμε την προετοιμασία κανονικά.

Από την άλλη όμως όλο αυτό που συνέβη μας έχει δώσει μεγαλύτερο πάθος και ενέργεια. Όλα αυτά μας έδωσαν ένα έξτρα κίνητρο και περισσότερη ενέργεια. Έχουμε μεγάλη θέληση να πετύχουμε κάτι.

Πιστεύω ότι θα αφήσουμε στην άκρη όλα αυτά. Δεν έχουμε τώρα στο μυαλό μας ότι έγινε και σκεφτόμαστε μόνο θετικά. Σίγουρα, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες, όμως το βασικό είναι να έχουμε την υγεία μας. Είμαστε μόνο 11, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές και το βασικό είναι να είμαστε υγιείς”.

Αρκετοί λόγω αυτών των προβλημάτων σας είχαν ξεγραμμένους. Σκοπεύετε να απαντήσετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

“Ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συμπαίκτες μου δεν ασχολούμαστε με τα προγνωστικά. Όλα αυτά είναι στη θεωρία. Το θέμα είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και να κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα δεν παίζουμε ούτε για να απαντήσουμε, ούτε για να αποδείξουμε κάτι. Ξέρουμε όλοι ότι είμαστε καλοί αθλητές.

Γνωρίζουμε τη δυναμική του Παναθηναϊκού. Παίζουμε για την ομάδα αλλά και για μας. Δεν μας απασχολούν τα προγνωστικά. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας”.

Ο Γιορντάνοφ αναφέρθηκε στη φιλία σας. Πόσο πολύ πιστεύεις εσύ ότι θα βοηθήσει ο Μπόμπι;

“Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκεται στην ομάδα. Είναι σοβαρούς αθλητές που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα. Είναι επαγγελματίας. Βάζει πραγματικά την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Βέβαια, δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τον Μπόμπι. Σίγουρα είναι αναγνωρισμένη η αξία του, αλλά σε ένα ομαδικό άθλημα δεν κερδίζει ποτέ ένας.

Πρέπει να κερδίσουμε και να παίξουμε όλοι μαζί. Αυτή είναι άλλωστε η φύση του αθλήματος. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς”.

Για το τέλος θες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού;

“Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί πραγματικά μας στήριξαν αυτά τα δύο καλοκαίρια. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι που ήταν όλα στον αέρα και νιώσαμε μεγάλη αβεβαιότητα, μας έδωσε μεγάλη δύναμη η αγάπη του κόσμου.

Νιώσαμε πολλούς φίλαθλους στο πλευρό μας και αισθανθήκαμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός γιατί από αυτό καταλαβαίνεις πόσο μεγάλος είναι ένας Σύλλογος. Για αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω και σίγουρα θέλω να είναι μαζί μας στη δύσκολη συνέχεια που έχουμε.

Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να ανταποδώσουμε, να τα δώσουμε όλα για να χαρούμε φέτος εις διπλούν. Δηλαδή εκτός από το Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα”.
10bet