Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Οκτωβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός 85-57 την Ιγκογκέα

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα κι αφού γνώρισε την αποθέωση από περίπου 3.500 κόσμο που συγκεντρώθηκε στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 85-67 της Ιγκογκέα στη Βοσνία. Πάντως οι "πράσινοι" δεν "γοήτευσαν" με την παρουσία τους κι έδειξαν- πολύ απλά- ότι ακόμα χρειάζονται πολλή δουλειά προκειμένου να φθάσουν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης κι αγωνιστικής κατάστασης
Ο Παναθηναϊκός δεν άρχισε καλά τον αγώνα με αποτέλεσμα η Ιγκογκέα να προηγηθεί 10-3 πριν οι πρωταθλητές αντιδράσουν με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά (12-14) μετά από καλάθι του Διαμαντίδη. Οι Βόσνιοι προηγήθηκαν 21-18 με το τέλος της πρώτης περιόδου και ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό διάστημα στις αρχές της δεύτερης περιόδου όταν και προηγήθηκε 26-29. Τα λάθη των "πράσινων" οδήγησαν την Ιγκογκέα σ' ένα σερί 7-0 και στο 33-29 αλλά η είσοδος του Διαμαντίδη διαφοροποίησε την εικόνα στο τελευταίο τρίλεπτο. Με "μπροστάρη" τον αρχηγό, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα... δικό του σερί με 7-0 και προηγήθηκε 33-36 σκορ με το οποίο έκλεισε το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφέες και να προηγείται για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 23' (σκορ 37-47) και να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +14 (σκορ 48-62). Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιό εύκολα για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε 83-59 στο 37' για να φθάσει στο τελικό 86-67.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπήρξαν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα στο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο. Άλλωστε το τσάρτερ με το οποίο αναχώρησαν οι "πράσινοι" το πρωί της Τετάρτης ήταν ναυλωμένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας (Republica Srpska) Μίλοραντ Ντόντικ ο οποίος είναι ένθερμος μπασκετικός φίλαθλος και θαυμαστής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μάλιστα ο Μίλοραντ Ντόντακ ήταν παρών σε κάθε ματς που έδωσε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα.

Το γήπεδο της Ιγκογκέα γέμισε και η παρουσίαση του Παναθηναϊκού έγινε μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, στα πρότυπα της παρουσίασης που γίνεται στην Ευρωλίγκα ή το ΝΒΑ. Βεβαίως την τιμητική τους στο χειροκρότημα είχαν οι Ομπράντοβιτς και Τέπιτς ενώ ο ίδιος ο "Ζοτς", πριν το τζάμπολ, πήρε το μικρόφωνο για να απευθύνει χαιρετισμό στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και να τους ευχαριστήσει για την φιλοξενία τους. Οι διοργανωτές έκαναν δώρο έναν πίνακα στην "πράσινη" ΚΑΕ ενώ υπήρξε ανταπόδωση με τους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη να δωρίζουν στον Πρωθυπουργό της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας δύο φανέλες (μία πράσινη και μία άσπρη) με το όνομά του.
10bet