Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Σεπτεμβρίου 2010

Εκεί «χτίζεται» ο νέος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από την Τετάρτη στο Ζλάντιμπορ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το «Hotel Olimp» όπου διαμένει η αποστολή των «πρασίνων» διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του μπάσκετ, ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο οποίος το 1991 είχε πείσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εγκαταλείψει την καριέρα του ως παίκτης της Παρτιζάν και να στραφεί στην προπονητική. Την επόμενη κιόλας χρονιά η Παρτιζάν κατάφερε να κάνει το «triple crown»…




Σε υψόμετρο 1000 μέτρων και σε απόσταση τριών ωρών οδικώς από το Βελιγράδι (η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη απλά η διαδρομή έχει πολλές στροφές) ο Παναθηναϊκός έχει για μια ακόμα χρονιά την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του συνδυάζοντάς την με την μαγεία της φύσης. Το μέρος απέχει μόλις μία ώρα από την γενέτειρα του προπονητή των «πρασίνων» Ζέλικο Ομράντοβιτς, την πόληΤσάτσακ, ενώ το βουνό διασχίζεται από πολλά ποτάμια, ρέματα και χαράδρες. Η φύση ήταν πολύ γενναιόδωρη μαζί του καθώς είναι γεμάτο με πεύκα, έλατα και μεγάλα λιβάδια και τον χειμώνα είναι χιονοδρομικό κέντρο όπου το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες οι οποίοι επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα, το σκι. Κάποιες από τις υψηλότερες κορυφές της περιοχής είναι το Τόρνικ (1496μ.), Μπριγιάκ Να Μουρτενίτσι (1462μ.), Σιγκότα (1422μ.) και Κουκερ (1359μ.).

Εκεί λοιπόν, η αποστολή του Παναθηναϊκού έχει βρει την ηρεμία και αφού κάνει την προθέρμανσή της το γρασίδι που περικλείει τους χώρους του ξενοδοχείου, στην συνέχεια κατευθύνεται στο γήπεδο του μπάσκετ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών λεπτών.

1. Τα δωμάτια στα οποία ξεκουράζονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού…



2. Μια άποψη του προπονητικού κέντρου όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός



3. Η τραπεζαρία όπου τρώνε το πρωινό και τα γεύματα της ημέρας τους…



4. Τόπος ξεκούρασης και χαλάρωσης…



5. Αν και κάνει λίγο κρύο, μια πισίνα πάντα λειτουργεί χαλαρωτικά…




6. Η αίθουσα με τα βάρη όπου γυμνάζονται…



7. Η Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας είχε πραγματοποιήσει την προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών του 2004 οι οποίοι είχαν διεξαχθεί στην Αθήνα.



8. Ο Παναθηναϊκός είχε πραγματοποιήσει την προετοιμασία του στο «Hotel Olimp» και το 2008…



10bet