Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Σεπτεμβρίου 2010

«Παίξατε λάθος με την Μπάρτσα!»

Ο Ισπανός τεχνικός, Βίκτορ Μουνιόθ, μιλάει στο gazzetta.gr αφήνοντας αιχμές για το στήσιμο του “τριφυλλιού” στο “Camp Nou” και τονίζει ότι ο Νίνης πρέπει να παίζει βασικός.



- Βρεθήκατε στο “Καμπ Νου” και σχολιάσατε τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό για λογαριασμό της κρατικής ισπανικής τηλεόρασης (ΤVE)... Πως σας φάνηκε ο τρόπος παιχνιδιού των “πρασίνων”;

«Όταν μία ομάδα χάνει με 5-1, είναι δύσκολο να σχολιάσει κανείς την απόδοσή της με θετικά σχόλια! Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα “χτισμένη” σε επιθετικογενείς προσανατολισμούς, αφού ο βασικός της στόχος είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος... Όταν όμως έχει να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να παίζει με σχεδόν το ίδιο σχήμα που χρησιμοποιεί στην Superleague. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της συντριβής του...»

- Εννοείτε δηλαδή ότι έπρεπε να επικεντρώσει την τακτική του αποκλειστικά και μόνο στο αμυντικό κομμάτι;

«Κατά την άποψή μου, έπρεπε να παίξει αμυντικά και να κοιτάει να βγαίνει μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις... Δεν χρειάζονταν δύο επιθετικοί... Χρειάζονταν περισσότερα αμυντικά χαφ για να κρατήσουν την μπάλα και να μην επιτρέψουν στην Μπάρτσα να κάνει το παιχνίδι της... Ο Σισέ και ο Γκοβού ήταν πολύ απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους παίκτες οι οποίοι δυσκολεύονταν να τους βρουν και να τους τροφοδοτήσουν... Προς Θεού, δεν σε καμία περίπτωση δεν επιχειρώ να... κριτικάρω αρνητικά την ελληνική ομάδα, γιατί η Μπαρτσελόνα μπορεί να διαλύσει με το ίδιο ή ακόμη και μεγαλύτερο σκορ, τον οποιονδήποτε αντίπαλο... »

- Θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο;

«Αυτή τη στιγμή σίγουρα! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανίκητη και αυτό φάνηκε στον αγώνα κόντρα στην Χέρκουλες... Απλά, για να συμβεί αυτό πρέπει όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος να συνωμοτήσουν υπέρ σου! Πρέπει να είσαι τρομερά τυχερός, να έρθουν όλα θετικά και από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα να χάσει σωρεία ευκαιριών και παίκτες-κλειδιά όπως ο Τσάβι και ο Ινιέστα να μην βρεθούν σε καλή βραδιά...»

- Τι θα γίνει φέτος στις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο;

«Το πλεονέκτημα της Μπαρτσελόνα έχει να κάνει με το ότι ο Γκουαρντιόλα έχει μία έτοιμη ομάδα που αποτελείται από ποδοσφαιριστές που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και συνεννοούνται με κλειστά μάτια, σε αντίθεση με τη Ρεάλ, όπου ο Μουρίνιο κλήθηκε να χτίσει μία ομάδα από την αρχή... Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ομάδα της Καταλωνίας είναι καλύτερη, αλλά η εφετινή Ρεάλ έχει πολύ ταλέντο και μεγάλη ποιότητα και πιστεύω ο χρόνος δουλεύει υπέρ της...»

- Ποια είναι η άποψή σας για τον εφετινό Παναθηναϊκό;

«Είναι μία ομάδα με αρκετά ποιοτικό ρόστερ, που έχει υψηλούς στόχους κι εύχομαι να τους πραγματοποιήσει... Είναι ένας σύλλογος στον οποίο δούλεψα και οι αναμνήσεις από την παραμονή στην Ελλάδα είναι πολύ ευχάριστες...»

- Πως βλέπετε να διαμορφώνονται οι ισορροπίες στον όμιλο του Champions League;

«Η Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα πρώτη και από 'κει και πέρα νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της δεύτερης θέσης...»

- Το γεγονός ότι οι “πράσινοι” υποδέχονται την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων εκτιμάτε ότι είναι θετικό για την ελληνική ομάδα;

«Θα φανεί στην πορεία... Λογικά, η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα έχει κερδίσει και τα πέντε πρώτα παιχνίδια και θα έρθει στην Αθήνα χωρίς άγχος και πίεση... Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθεί με το παιχνίδι γιατί η Μπάρτσα έχει τη νοοτροπία να παίζει πάντα για τη νίκη... Ωστόσο, πάντα το τελευταίο παιχνίδι μίας τέτοιας φάσης ομίλων, έχει πάντα διαφορετικά χαρακτηριστικά και αν ο Παναθηναϊκός επιδείξει πάθος και την πιέσει, τότε πιστεύω ότι θα έχει την ευκαιρία να της αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς...»

- Όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι είσαστε ο άνθρωπος που πρωτοεμπιστεύτηκε τον Νίνη και πριν από 3,5 χρόνια τον ανεβάσατε στην πρώτη ομάδα... Πως βλέπετε την πρόοδό του από τότε μέχρι σήμερα;

«Ελπίζω φέτος επιτέλους να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και να “βγάλει” μία ολόκληρη χρονιά σαν βασικός γιατί αυτό θα του κάνει καλό. Ήδη έχει βελτιωθεί πολύ και φέτος και είναι πολύ καλύτερος παίκτης από τότε που τον είχα εγώ. Έχει δυναμώσει κι έχει αποκτήσει εμπειρίες αλλά επειδή έχει πολλές δυνατότητες, μόνο αν η ομάδα επενδύσει πάνω του σε χρόνο συμμετοχής, θα περάσει στο επόμενο επίπεδο...»

- Θεωρείτε ότι μπορεί κάποια μέρα να παίξει στην Primera Division, στην Premier League ή το Campionato?

«Γιατί όχι? Είναι ένας εξαιρετικός τεχνίτης που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και έχει μεγάλες φιλοδοξίες...»

- Είχατε την ευκαιρία να δείτε τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Άρη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ... Γνωρίζετε ότι η ελληνική ομάδα έπαιξε με αρκετές απουσίες βασικών παικτών;

«Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά τώρα που μου λέτε κι αυτό το στοιχείο, η έκπληξή μου για το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη... Ομολογώ ότι δεν περίμενα την ήττα της ισπανικής ομάδας, η οποία φέτος είναι ακόμη πιο δυνατή από πέρυσι...»

- Κλείνοντας αυτή τη συζήτηση, ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Έχει προοδεύσει καθόλου από την εποχή που φύγατε από τον Παναθηναϊκό;

«Να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω γιατί μοιραία θα πρέπει να το συγκρίνω με το ισπανικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται στην κορυφαία περίοδο της ιστορίας του! Τα δύο τελευταία χρόνια κατακτήσαμε το Euro και το Mundial για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που τα καταφέραμε και όχι το τελικό αποτέλεσμα, γιατί η τελευταία ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ιταλία το πήρε με το δικό της ξεχωριστό “κατενάτσιο”! Εμείς παίξαμε μπάλα με όλη τη σημασία τη λέξης! Αμυνθήκαμε, επιτεθήκαμε, είχαμε το καλύτερο passing game και επιβραβευτήκαμε γι' αυτό...»
10bet