Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Αυγούστου 2010

Ετοιμότητα που τρομάζει


Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός των φίλων του Παναθηναϊκού. Εστω κι αν μιλάμε για φιλικά, οι εμφανίσεις του «τριφυλλιού» στα πολύ δυνατά παιχνίδια με Ιντερ (νίκη 3-2) και Μίλαν (0-0) δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έδειξε πολλά ωραία πράγματα, στα οποία θα σταθούμε. Να, λοιπόν, τι είδαμε στα ματς του Καναδά και των ΗΠΑ.

* Πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας, σε σημείο που για την εποχή τρομάζει. Φαίνεται πως έχει γίνει σοβαρή δουλειά στην προετοιμασία και οι «πράσινοι» βγάζουν στο γήπεδο πολλά απ’ αυτά που ζητάει ο προπονητής.

* Η φυσική κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν τρεξίματα και στις περισσότερες μονομαχίες βγαίνουν νικητές. Αν αυτό γίνει και μέσα στη χρονιά, τότε ο Αντώνης Κέζος παίρνει άριστα.

* Επιθετική φιλοσοφία. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό. Ο Νιόπλιας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θέλει να βλέπει επιθετικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του. Αυτό, λοιπόν, το είδαμε και με το παραπάνω στα δυο φιλικά. Τρία γκολ, πολλές φάσεις και «επιθετικός τσαμπουκάς», με δυο ομάδες, κόντρα στις οποίες, δεν είναι εύκολο να παίζεις ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

* Στρωτή και γρήγορη ανάπτυξη. Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι, σε αντίθεση με πέρυσι. Στο γήπεδο βγαίνουν φάσεις δουλεμένες στις προπονήσεις, τα άκρα με Λέτο και Γκοβού πατάνε πολύ περιοχή (θυμίζω ότι αυτό το ήθελε από πέρυσι ο Νιόπλιας, δίνοντας συνέχεια οδηγίες στα εξτρέμ να είναι κοντά στον Σισέ), οι χαφ δεν κρατάνε πολύ την μπάλα και η αλήθεια είναι ότι στον τομέα της ανάπτυξης χαιρόσουν σ’ αυτά τα φιλικά να βλέπεις τον Παναθηναϊκό.

* Στα θετικά θα βάλουμε και τον Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός μέσος φέτος έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Να καθιερωθεί. Στόχος του Νιόπλια είναι να του δώσει την ευκαιρία. Αν ο Νίνης είναι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως σ’ αυτά τα παιχνίδια, τότε θα πάρει με το σπαθί του θέση βασικού.

* Υπάρχουν, φυσικά, κι’ αρνητικά. Σ’ αυτά βάζουμε τα κενά διαστήματα του «τριφυλλιού», αλλά και τις… αμυντικές ανακατωσούρες που έδειξε κυρίως στο ματς με την Ιντερ (χρόνιο πρόβλημα), γιατί σ’ αυτό με τη Μίλαν δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο καιρός θα δείξει....