Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

31 Αυγούστου 2010

Το σκεπτικό της έκπληξης με Πλεσίς


Εικόνα για τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Νταμιάν Πλεσίς, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι από εσάς, δεν έχω. Ανθρωποι που τον έχουν δει μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή πολύ δυνατό, με γερά πνευμόνια, κλασσικό δηλαδή αμυντικό χαφ της εποχής. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Η αλήθεια είναι ότι στους περισσότερους το άκουσμα της μεταγραφής προκάλεσε έκπληξη. Δεν περίμενε σχεδόν κανείς ότι οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν έναν αμυντικό μέσο, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ. Το «τριφύλλι» με συνοπτικές διαδικασίες απέκτησε τον άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό, και όπως λένε οι άνθρωποι της ομάδας «πρόκειται για μια καλή εναλλακτική λύση και το κυριότερο μια λύση για το μέλλον» (οι ενστάσεις, φυσικά, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με μόλις μια συμμετοχή πέρυσι!).

Το σκεπτικό είναι το εξής: Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είναι στα καλύτερά του. Ο Βραζιλιάνος είναι καταπονημένος μετά το Μουντιάλ και δείχνει ότι θα καθυστερήσει κάπως να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο. Ετσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πάρει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή για τα χαφ, που θα προστεθεί ήδη στην τριάδα Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Σιμάο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται σε κάποια παιχνίδια να δούμε τον «Κατσούρ» να παίζει στόπερ και τον Σιμάο να παίρνει περισσότερα παιχνίδια σαν βασικός, στη μεσαία γραμμή.

Όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό του Νιόπλια, που αν θυμάστε πριν από καιρό είχε ζητήσει έναν αριστεροπόδαρο (τέτοιος είναι ο Πλεσίς) εσωτερικό μέσο. Η ιδέα είχε εγκαταλειφθεί, αλλά η κατάσταση του Ζιλμπέρτο, έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν για μια τέτοια μεταγραφή, κάτι που έγινε.



• Δεν συμφωνώ με την άποψη κάποιων ότι ο Κατσουράνης πρέπει να καθιερωθεί σαν κεντρικός αμυντικός και το δίδυμο στα χαφ να είναι Ζιλμπέρτο και Σιμάο. Να γίνει σε κάποια παιχνίδια το καταλαβαίνω. Μέχρι εκεί. Ο Κατσουράνης είναι πολύτιμος στη μεσαία γραμμή και το κυριότερο έχει χαρακτηριστικά «οχταριού», που δεν διαθέτουν οι άλλοι δυο. Δεν προωθούν (κυρίως ο Σιμάο) τόσο πολύ την μπάλα μπροστά, κάτι που μπορεί να κάνει με επιτυχία ο Πατρινός άσος.


(sportfm)