Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Αυγούστου 2010

Επιστροφή στην Αθήνα

Έχοντας προκαλέσει θετικότατα σχόλια τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και έχοντας κοιτάξει στα μάτια δύο παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από ένα υπερατλαντικό ταξίδι που κατά τα φαινόμενα μόνο καλό του έκανε.

Η επιστροφή πάντως θα έχει αρκετή ταλαιπωρία. Η αποστολή «πέταξε» για Τορόντο, όπου θα παραμείνει γα περίπου τρεις ώρες. Στη συνέχεια, θα πάρει το αεροπλάνο για την Φρανκφούρτη και από εκεί την ανταπόκριση για Αθήνα. Τρεις πτήσεις λοιπόν για να επιστρέψουν στην Ελλάδα θα χρειαστούν οι «πράσινοι» και αν συνυπολογίσουμε και τις πιθανές καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία δύσκολα θα αποφευχθεί!


Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια σκόρπισε χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της και... έδειξε τα δόντια της στους αντιπάλους της ενόψει της νέας χρονιάς. Οι πράσινοι κατάφεραν να ελέγχουν τον ρυθμό σε μεγάλα διαστήματα απέναντι τόσο στην Ιντερ, όσο και στη Μίλαν, έβγαλαν αυτοματισμούς και κινήσεις δουλεμένες στην προπόνηση και έδειξαν να αφομοιώνουν πλήρως αυτά που θέλει ο προπονητής τους. Ο Νιόπλιας προσπαθεί από την πλευρά του να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού ακόμα είναι νωρίς για τυμπανοκρουσίες.

Πλέον, το βάρος θα πέσει στο τελικό μοντάρισμα, το οποίο θα γίνει επί ελληνικού εδάφους, ενώ θα δοθούν δύο ακόμα φιλικά. Ενα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (12/8), όπου οι πράσινοι θα κληθούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να αντιμετωπίσουν μια σαφώς πιο κλειστή άμυνα και ένα με την Τζένοα στο ΟΑΚΑ (22/8), το οποίο θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για την νέα χρονιά.

Παράλληλα, την Δευτέρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα κάτσουν στο τραπέζι για να δρομολογήσουν τα ζητήματα που αφορούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Προτεραιότητα αποτελούν οι αποχωρήσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται και ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί το μπάτζετ, οι πράσινοι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού και ενδεχομένως ενός παίκτη ικανού να προσφέρει λύσεις στη μεσαία γραμμή.