Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Απριλίου 2010

«Nα μην τον φτάνουν»!

Ως την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, που κατάκτησε δίκαια τον τίτλο, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Μίμης Δομάζος σε συνέντευξή του

«Δίκαιη εξέλιξη»

Κύριε Δομάζο, μετά από έξι χρόνια ο Παναθηναϊκός ξανά πρωταθλητής. Ποιο είναι το σχόλιό σας;
«Ήταν μία δίκαιη εξέλιξη, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερη ομάδα, με καλύτερο ρόστερ από όλους τους συνδιεκδικητές του. Δικαιώθηκαν οι κόποι των παιδιών που δούλεψαν για αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι είναι όλα υπέρ του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι θα πάρει και το Κύπελλο, αλλά μετά θα πρέπει να αρχίσει πάλι η σκληρή δουλειά για να είναι έτοιμη η ομάδα τη νέα περίοδο. Να βρουν τους παίκτες που χρειάζονται για ενίσχυση, σίγουρα τρεις ή τέσσερις και να δυναμώσουν κι άλλο τον Παναθηναϊκό».

Πιστεύετε ότι πλέον η ομάδα μπήκε ξανά σε μόνιμη τροχιά τίτλων, όπως λέγεται κατά κόρον;
«Εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι τέτοιο ακόμα. Θα δυναμώσουν και... οι υπόλοιπες ομάδες, κατ’ επέκταση θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει με προσοχή και μεγάλη προσπάθεια. Να δυναμώνει συνεχώς, για να μην το φτάνουν».

«Καλύτερη μπάλα με Νιόπλα»

Το σχόλιό σας για την παρουσία του Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία;
«Γενικότερα είναι υπέρ των Ελλήνων προπονητών, πιστεύω ότι χρειάζεται να τους δώσουμε χρόνο και ευκαιρίες. Για τον Νίκο τώρα, πιστεύω ότι του αξίζει ένα μπράβο για όσα πέτυχε το διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι παρέλαβε μία έτοιμη ομάδα, καλά γυμνασμένη και με πολύ καλούς παίκτες. Αν μείνει και την επόμενη χρονιά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός. Στα καθαρά αγωνιστικά, πιστεύω ότι η ομάδα έπαιξε καλύτερα με τον Νιόπλια από ό,τι με τον Τεν Κάτε, ενώ ο Νίκος είχε ένα ακόμα προτέρημα: στα δύσκολα, δεν τα έβαζε με τις φίρμες. Άφηνε την ομάδα να εκτονωθεί, σε αντίθεση με τον Ολλανδό ο οποίος μιλούσε πολύ».

Αν είχε παραμείνει ο Τεν Κάτε, ο Παναθηναϊκός θα ήταν τώρα πρωταθλητής;
«Όχι! Είχε κακές σχέσεις με τους παίκτες, στα δύσκολα δεν τα πήγαινε καλά. Δε νομίζω πώς θα συζητούσαμε τα ίδια αν ήταν στον Παναθηναϊκό ακόμα ο Τεν Κάτε».

Για τις μεταγραφές

Στο παρελθόν έχετε δηλώσει ότι η ομάδα χρειάζεται έναν καλό επιθετικό χαφ. Πιστεύετε ότι ο Νίνης πρέπει να καθιερωθεί σε αυτή τη θέση;
«Ο Νίνης είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν έχει ακόμα το απαιτούμενο ‘ανάστημα’, αλλά και τη διάρκεια στο παιχνίδι του για να γίνει ο παίκτης-ηγέτης. Αν την επόμενη σεζόν παίζει συνεχώς και βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, τότε γιατί όχι; Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και σε άλλες θέσεις παίκτες. Μπακ, σέντερ μπακ, αριστερό χαφ για να παίζει μαζί με τον Λέτο, παίκτη για δεξιά αν αποχωρήσει ο Σαλπιγγίδης. Χρειάζεται αρκετές μεταγραφές με ποιότητα το καλοκαίρι, να δαπανηθούν ξανά πολλά χρήματα».

Ποιους παίκτες ξεχωρίσατε στη διάρκεια της σεζόν για την απόδοσή τους;
«Όλη η ομάδα πήγε καλά. Ξέρεις στην μπάλα, πότε ο ένας θα παίξει καλά, πότε ο άλλος. Στον Παναθηναϊκό το είδαμε αυτό φέτος, με τον Κατσουράνη να ‘ξελασπώνει’ στην αρχή, στη συνέχεια τον Σισέ, πότε ο Καραγκούνης, πότε ο Λέτο ή ο Νίνης. Όλη η ομάδα ήταν καλή φέτος και, σίγουρα, καλύτερη από τους αντιπάλους της».

«Να μείνει ο Πατέρας»

Ποια είναι η άποψή σας για το πολυμετοχικό σχήμα γενικότερα, αλλά και για την παρουσία του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ;
«Ο Πατέρας ξεκίνησε την πρώτη σεζόν χωρίς να έχει γνώσεις. Τη δεύτερη χρονιά, φέτος δηλαδή, τα πήγε πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς, αφού φαίνεται ότι διδάχθηκε από τα λάθη του. Είμαι υπέρ του Πατέρα, να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Τώρα, όμως, σημασία έχει η νέα χρονιά να βρει ακόμα καλύτερο τον Παναθηναϊκό και, πλην του πρωταθλήματος, η ομάδα να κάνει μία πολύ καλή σεζόν και στην Ευρώπη».