Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Ιουλίου 2013

Ο απολογισμός της Ολλανδίας!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα.

Επόμενο... τεστ για τους "πράσινους" είναι τα άλλα δύο φιλικά με Ηρακλή Ψαχνών στις 21 του μήνα και με Βαλενσιέν στις 27 αντίστοιχα. Μέχρι τότε όμως, θα έχει ενταχθεί στην ομάδα ο  Μπεργκ καθώς και ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Καπίνο που θα έχουν επιστρέψει από την έξτρα ξεκούραση που είχαν λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική U20.

Πέρα από όλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποια θετικά και αρνητικά πράγματα από την προετοιμασία στην Ολλανδία που αξίζει να σημειωθούν.

Μετά τις προπονήσεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας το κλίμα της ομάδας είναι πιο οικογενειακό από ποτέ. Μπορεί ο φετινός Παναθηναϊκός να μην διαθέτει μεγάλη ποιότητα σίγουρα όμως είναι μια καλογυμνασμένη και ενεργητική ομάδα.

Οι τέσσερις εξτρέμ της ομάδας (Μπαϊράμι, Μουζακίτης, Ντίνας και Κουσίδης) είναι αρκετά ικανοί στο ένας με έναν και επιχείρησαν πολλές ατομικές προσπάθειες. Από την άλλη Σπυρόπουλος και Χουχούμης είναι επιθετικοί μπακ και προσφέρουν πολλές επιλογές και σέντρες στο παιχνίδι.

Η ανάπτυξη της ομάδας, η κίνηση όλων των ποδοσφαιριστών χωρίς τη μπάλα και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν επιχειρεί σέντρες, αλλά ψάχνει την επίθεση με κάθετη και οριζόντια κυκλοφορία.

Όσον αφορά τα αρνητικά της προετοιμασίας η απειρία των ''μικρών'' στο παιχνίδι φαίνεται όταν έρχεται η φάση και ενώ γνωρίζουν εκείνο που πρέπει να κάνουν, εκείνοι προχωρούν σε λάθος επιλογές.

Με εξαίρεση τον Μέντες, η ομάδα έπρεπε να βρει και κάποια άλλη ''προσωπικότητα'' που θα μπορούσε να την ξαναβάλει και πάλι μπροστά όταν το παιχνίδι χαλούσε. Για αυτό τον λόγο θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας και άλλοι από τους παίκτες οι οποίοι θα λογίζονται ως βασικοί για να μπορέσουν να "τραβήξουν" τους νέους.

Πλην των Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Μέντες, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Αυτό φάνηκε κυρίως στο φιλικό με τη Γάνδη, όπου το τριφύλλι δέχθηκε 2 γκολ από στημένες φάσεις.

Το επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αφήνει άφθονους κενούς χώρους στην άμυνα και μέχρι η ομάδα να αποκτήσει ισορροπία, είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές θα το πληρώσει ακριβά.

Τέλος, οι δύο πλάγιοι μπακ του Τριφυλλιού, ο Σπυρόπουλος και ο Χουχούμης αμυντικά έχουν αδυναμίες και είναι ευάλωτοι στο ένας με έναν.

Τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά είναι τελείως ενδεικτικά και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μέχρι να αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες της ομάδας.