Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Η νίκη – οξυγόνο, ο Τοτσέ και ο Ζεκά


Στη λογική του «νίκη να’ ναι κι όπως να’ ναι», ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με «διπλό», είπε «καλημέρα» στη νέα σεζόν με θετικό τρόπο και γεύτηκε χαρά για πρώτη φορά φέτος. Χωρίς σπουδαία μπάλα, με αργή ανάπτυξη και προβλήματα απέναντι στη γραμμή μαζινό της Κέρκυρας, οι «πράσινοι» σημείωσαν δυο γκολ στο πιο παραγωγικό τους ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα πρωτίστως του Λέτο και στη συνέχεια κι άλλων παικτών του, πήραν βαθιά ανάσα και τόνωσαν το ηθικό τους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ψάχτηκε αρκετά, στην προσπάθειά του να παρατάξει μια ορθολογική ενδεκάδα. Το γεγονός ότι οι Λέτο και Νίνης ήταν ανέτοιμοι, προβλημάτισαν τον Πορτογάλο, ο οποίος έβαλε Καραγκούνη και Κλέιτον βασικούς. Ο πρώτος τα πήγε μια χαρά, στον ρόλο που είχε (κράτημα μπάλας, μοίρασμα παιχνιδιού κτλ). Ο δεύτερος απογοήτευσε για μια ακόμη φορά. Αγωνιζόμενος, κυρίως, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού και έδειξε να πετάει για μια ακόμη φορά άλλη μια ευκαιρία στα σκουπίδια. Οσο για τον Βιτόλο, που πήρε τη θέση του κουρασμένου Κατσουράνη, είχε σίγουρες μεταβιβάσεις, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο και λεπτά συμμετοχής για να μπει για τα καλά στο… πετσί του ρόλου του στο «τριφύλλι».

Αυτός που προβληματίζει είναι ο Τοτσέ. Στο προηγούμενο μου κείμενο στο sday.gr έγραφα για τις πρώτες εντυπώσεις μας από τον Ισπανό (παίκτης που έχει το γκολ, αλλά που είναι απελπιστικά αργός…). Στην Κέρκυρα, απέναντι σε αμυντικούς όπως ο Βένζελ και ο Βενέτης, οι οποίοι μόνο για την ταχύτητά τους δεν φημίζονται, ο φορ του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ένα με δυο κλικ πίσω. Αν και βρισκόταν στις φάσεις, η έλλειψη ταχύτητας και φυσικών προσόντων γενικότερα, δεν τον βοηθούσαν, είτε να τις τελειώσει, είτε να σπάσει την μπάλα κοντά του. Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Τοτσέ δεν είναι για να παίζει μόνος του στην κορυφή του 4-3-3. Θέλει, επειγόντως, παίκτη δίπλα του, για να φανεί περισσότερο και στην τελική για να γίνει πιο παραγωγικός ο Παναθηναϊκός.

Ιδιαίτερη αναφορά, για την απόδοσή του στο χθεσινό παιχνίδι, πρέπει να γίνει στον Ζέκα. Αγωνιζόμενος σαν δεξιός εσωτερικός χαφ, τα πήγε περίφημα. Γρήγορος, διψασμένος για μπάλα, με καλές τοποθετήσεις και ορισμένες φορές προσωπικές ενέργειες, ο νεαρός Πορτογάλος μας έδειξε ότι μπορούμε να δούμε αρκετά καλά πράγματα απ’ αυτόν φέτος. Ισως να μιλάμε για τη φετινή αποκάλυψη του «τριφυλλιού», αλλά ας περιμένουμε. Αν δουλέψει και λίγο παραπάνω στη σέντρα, τότε θα γίνει ακόμη πιο πολύτιμος για την ομάδα του…

Υ.Γ.: Ο Σεμπάστιαν Λέτο, με την είσοδό του στο ματς, αναστάτωσε τους μέσους και αμυντικούς της Κέρκυρας, που μέχρι εκείνη τη στιγμή, καλά κλεισμένοι πίσω, απομάκρυναν εύκολα κάθε κίνδυνο. Ο Αργεντινός έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν και γίνουν ομάδα φέτος, τότε μπορούν να πάρουν πολλά περισσότερα από τον Λέτο, εκτός από τις μέχρι τώρα ατομικές ενέργειες…
Πηγή: sday.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!