Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Δεν πείθει ο Τοτσέ


O Παναθηναϊκός κέρδισε ηρεμία και χρόνο με τη νίκη του στην Κέρκυρα, αλλά με ανάλογες εμφανίσεις θα χάσει αρκετούς βαθμούς από τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει την ποιότητα για να κάνει πρωταθλητισμό και, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, ο Σεμπάστιαν Λέτο πρέπει να ξεκινάει στην ενδεκάδα ακόμα και με... μισό πόδι.
Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Αργεντίνος έδωσε ώθηση στο "τριφύλλι" με τις ατομικές εξάρσεις του, ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ήταν ο παίκτης-κλειδί για τη νίκη.
Ο Πορτογάλος προπονητής αιφνιδίασε με τον αποκλεισμό από την ενδεκάδα τόσο του Λέτο, όσο και των Νίνη και Κατσουράνη. Πιθανότατα ήθελε να στείλει μήνυμα σε όλους τους παίκτες του ότι θα παίζουν αυτοί που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Πάντως, Λέτο και Νίνης ήταν οι δύο σκόρερ του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Λίγκας.
Οι "πράσινοι" ακόμα δεν έχουν "δέσει" σαν σύνολο και σίγουρα θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος. Ο Ζέκα δείχνει να είναι πιο έτοιμος από τους νεοφερμένους και ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να δώσει λύσεις στα χαφ. Στα ντέρμπι πάντως θα φανεί αν είναι σημαντικό "εξάρτημα" στην πράσινη μηχανή.
Ο Κουίνσι στο πρώτο κάκιστο 45λεπτό της ομάδας του στο νησί των Φαιάκων ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους φιλοξενούμενους που έτρεχε. Τις περισσότερες φορές όμως έτρεχε χωρίς να ξέρει τι να κάνει την μπάλα. Βγάζει πάντως ενέργεια κι αυτό είναι θετικό στοιχείο, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματα του.
Το πρόβλημα στο γκολ
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό φέτος θα είναι η... φανέλα με το Νο9. Ο Τοτσέ όχι μόνο δεν πείθει ότι μπορεί να γίνει ο αντί - Σισέ σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα, αλλά δείχνει ότι δεν είναι καλύτερος από τον Αντώνη Πετρόπουλο. Σίγουρα ο Ισπανός επιθετικός δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε ένα μήνα, όμως τα πρώτα του δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά και δεν είναι ο φορ που θα κάνει τη διαφορά. Ο Τοτσέ είναι μαχητής, όπως έδειξε και στην Κέρκυρα, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Σίλβα Κλέιτον όχι μόνο έμεινε στο ρόστερ του "τριφυλλιού", αλλά στην πρεμιέρα ξεκίνησε βασικός και ήταν ίσως ο χειρότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα. Αυτή η επιμονή με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό από τον Φερέιρα δεν έχει λογική. Ο Κλέιτον όσες φορές κι αν έχει παίξει με την πράσινη φανέλα, είναι εκτός τόπου και χρόνου και έπρεπε να είχε λυθεί το συμβόλαιο του. Τουλάχιστον, ας παίζει ένας νεαρός Ελληνας ποδοσφαιριστής...
Οι "πράσινοι" με την απόκτηση του Βιτόλο θέλησαν να καλύψουν την "τρύπα" που άφησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με την αποχώρηση του. Ο Ισπανός ήρθε όμως τραυματίας στην Παιανία, αλλά σταδιακά θα βρει τον καλό του εαυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα ήταν καλός, βρήκε τα πατήματα του και βοήθησε κι αυτός για να έρθει το πρώτο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα.

Υ. Γ. Τελικά με την... υπογραφή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη ξεκίνησε η φαρσοκωμωδία που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει "σίγουρες" 13 ομάδες. Από κει και πέρα το χάος. Γιατί κανείς δεν ξέρει με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί ο φετινός μαραθώνιος και το κυριότερο με πόσες ομάδες θα τελειώσει. Κι αυτό γιατί στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες και πιθανότατα θα πέσουν βαριές "καμπάνες". Γι' αυτό πρώτα έπρεπε να γίνει η κάθαρση και μετά να βρεθούν οι ομάδες στην σέντρα...
Πηγή: Sport24.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!