Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Αυγούστου 2011

Το «τρικ» με τον Λέτο και τα μηνύματα


Οποιος είχε την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά ο Παναθηναϊκός θα μεταμορφωνόταν, με ένα μαγικό ραβδάκι, από ασχημόπαπο σε κύκνος, θα πρέπει προφανώς σε μικρή ηλικία να διάβαζε πολλά παραμύθια...
Οποιος, από την άλλη, υποτιμά τη σημασία της νίκης των "πρασίνων" στην πρεμιέρα, ας με συγχωρέσει αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ και πολλά ματς πρεμιέρας όπου η ομάδα να σαγήνεψε τα πλήθη με την απόδοσή της και να πέρασε σαν σίφουνας από την (κάθε) Κέρκυρα.
Για την ακρίβεια όχι μόνο σε αγώνες πρεμιέρας, αλλά γενικώς στο πρωτάθλημα.
Ολα τα παιχνίδια εκτός έδρας είναι δύσκολα, πόσο μάλλον στην παρούσα φάση όπου άπαντες γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάκιστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση μετά τις ντροπιαστικές ευρωπαϊκές σφαλιάρες που δέχθηκε.
Κατά συνέπεια στα δικά μου τα μάτια το αποκλειστικό ζητούμενο ήταν η νίκη στο νησί των Φαιάκων και από τη στιγμή που επετεύχθη δεν δικαιούται ουδείς να αξιώνει παραπάνω "γαλόνια", τη δεδομένη χρονική στιγμή και από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Από πλευράς εμφάνισης το πρώτο ημίχρονο ήταν για τα πανηγύρια, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είχα πλήρη εικόνα του αγώνα σε αυτό το διάστημα. Οσο είδα δεν κατάλαβα γιατί δεν ξεκίνησε ο Λέτο και γιατί έπαιξε βασικός ο Κλέιτον. Δεν το προχωράω όμως και το κλείνω εδώ. Διότι δεν αποκλείω να ήταν στρατηγική επιλογή του Φερέιρα να ρίξει στο δεύτερο ημίχρονο τον Αργεντινό για να αποσυντονίσει τους γηπεδούχους, όπως και έγινε, και συν τοις άλλοις, να περάσει και τα "μηνυματάκια" του εκεί που ήθελε, δίνοντας την εντύπωση ότι στα μάτια του είναι όλοι οι παίκτες ίσοι. Ανεξαρτήτως "ονόματος".
Εξίσου σημαντικό ήταν και το ότι απέδειξε πως δεν έχε εμπάθειες. Ο Καραγκούνης επιβραβεύτηκε, οΒιτόλο και ο Ιωαννίδης ξεκίνησαν, μέχρι και ο Μαυρίας μπήκε στο ματς ως τρίτη αλλαγή. Αυτό μου άρεσε, ότι δηλαδή δεν σκέφτηκε να βάλω τον Κατσουράνη στο τέλος ή έναν με πιο ηχηρό όνομα από τον πιτσιρικά. Τον Μαυρία σκέφτηκε, αυτόν έβαλε και τέλος...
Υ.Γ.: Για τον Ζέκα είχα επισημάνει εξ αρχής ότι έχει στοιχεία (και φιλοδοξίες) για να παίξει και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Στο πλαίσιο της μιζέριας που ευδοκιμεί φυσιολογικά όταν η ομάδα δεν βλέπετε, μπορεί ορισμένοι να γκρινιάζετε. Αν το δείτε πιο ψύχραιμα ωστόσο ο Πορτογάλος έχει καλά στοιχεία. Και στην Κέρκυρα έκανε πολλή δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το πέναλτι, περιόρισε τα λάθη στις μεταβιβάσεις και γενικώς ήταν από τους καλύτερους της ομάδας.
Υ.Γ.1: Μεγάλη δουλειά τα ελάχιστα λάθη του Βιτόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η θέση που αγωνίζεται είναι νευραλγική και παρότι δεν "τρελαίνομαι" για τον Ισπανό, θεωρώ ότι με το υπάρχον ρόστερ επιβάλλεται να βρίσκεται στην ενδεκάδα.
Οπως πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Καραγκούνη στην κυκλοφορία της μπάλας και στον έλεγχό της. Μαγκιά και τον Κερκυραίων που τον χειροκρότησαν στην αλλαγή του. Μπράβο τους.
Υ.Γ.2: Ο Τοτσέ είναι (ολοένα και) χειρότερος απ' αυτό που έδειξε στο πρώτο του επίσημο ματς που αγωνίστηκε, όπως και ο Κουίνσι. Ας μην βιαζόμαστε όμως. Ο Γκανέζος είναι σαφές ότι ξέρει μπάλα και του λείπουν παιχνίδια. Ο Ισπανός τώρα... Θα δούμε. "Χλωμός" μου μοιάζει αλλά θα περιμένω. Ας ξεκολλήσουμε όλοι από το "τρυπάκι" που και εγώ είχα στο μυαλό μου για κάμποσο καιρό, περί "αντί-Σισέ". Ας τον στηρίξουμε και βλέπουμε. Τουλάχιστον να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δώσει ό,τι μπορεί.
Υ.Γ.3: Τα προβλήματα ασφαλώς ούτε λύθηκαν ούτε εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας με ένα διπλό στηνΚέρκυρα. Επούλωσαν όμως (προσωρινά;) τις ανοιχτές πληγές και δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψει η ομάδα με περισσότερη ηρεμία.
Υ.Γ.4: Πιο πολύ απ' όλα μου άρεσε ο πανηγυρισμός στα γκολ. Ο Λέτο σκοράρει και φιλάει τη φανέλα, οΖέκα πάει στον κόσμο και πράττει αναλόγως, ο Κουίνσι και ο Βιτόλο την ώρα του πέναλτι σφίγγουν τις γροθιές τους με πάθος. Στο δε γκολ του Νίνη όλη η ομάδα έγινε ένα "κουβάρι" παρότι ήταν από σπόντα. Ωραίες στιγμές, δείγματα του ότι εντός των τειχών το κλίμα είναι ορισμένες φορές διαφορετικό απ' ότι παραέξω...
sportaction.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!