Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Ιουλίου 2011

Και με πιάνει μελαγχολία…


Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά του Παναθηναϊκού εκτός των συνόρων. Τα συμπεράσματα, λίγο πολύ γνωστά. Μια ομάδα που θα βασίζεται στο σύνολο και όχι την ατομική ποιότητα, μια ομάδα με χτυπητές αδυναμίες και κυρίως, με σοβαρές ελλείψεις από το ρόστερ της. 

Ποσοτικά οι παίκτες στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ο Φερέιρα, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για Παναθηναϊκό, δεν αρκούν για να βγει η σεζόν. Αυτό βέβαια θα αλλάξει όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Ο Βιτόλο και ο Κουίνσι Οβούσου, στα χαρτιά τουλάχιστον είναι σωστές κινήσεις. Από εκεί και πέρα, ήρθε η αναποδιά με τονΧριστοδουλόπουλο και χρειάζεται ποδοσφαιριστής ως εναλλακτική για τα άκρα των χαφ, μια και μεΛέτο-Οβούσου κλασικούς ακραίους, δεν βγαίνει η σεζόν. Θες κεντρικό χαφ (κυρίως με δημιουργικές ικανότητες), ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται ότι ο Φερέιρα δεν υπολογίζει και πολύ στον Καραγκούνη.
 Ο μεγάλος βραχνάς πάντως, είναι η επίθεση. Ξεκάθαρα πράγματα. Με την πίεση, την κυκλοφορία και γενικά την λειτουργία του Παναθηναϊκού, θεωρούμε ότι ανασταλτικά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Μπροστά όμως, τι γίνεται; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όποιος επιθετικός κι αν έρθει, θα είναι… θαύμα αν πλησιάσει έστω τα γκολ του Σισέ. Καλός χρυσός ο Τοτσέ (δεν το ξέρουμε το παιδί, μπορεί να αποδειχθεί λαβράκι) αλλά η απώλεια του Γάλλου είναι αρκετή για να σε πιάνει μελαγχολία. Βλέπεις τον Κλέιτον σέντερ φορ, τον Πετρόπουλο να χάνει τα γκολ και σε λούζει κρύος ιδρώτας. «Γυμνός» εκεί ο Παναθηναϊκός, κακά τα ψέματα. Και με όλη την καλή διάθεση που έχουμε, να δεχθούμε πως ο Τοτσέ θα λύσει κατά πολύ μεγάλο μέρος, αυτό το πρόβλημα. Όμως αρκεί ο Ισπανός για να ησυχάσει ο Παναθηναϊκός; Όχι φυσικά! Χρειάζεται κι ένας ακόμη κυνηγός (όπως ακριβώς ήθελε και ο Φερέιρα) για να ανταπεξέλθεις. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν. Όπως έγινε για παράδειγμα με την ΑΕΚ και τον Γκούντγιονσεν. Υπάρχει όμως η διάθεση και η δυνατότητα για μια έξτρα κίνηση στην γραμμή κρούσης; Κανείς δεν ξέρει. Πρέπει να γίνει; Δεδομένα!
Αλλά το όλο ζήτημα με την επιθετική αφλογιστία, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Σισέ. Η φυγή του Γάλλου, αλλάζει αυτόματα ολόκληρη την φιλοσοφία στο «πράσινο» παιχνίδι. Εκεί που οι πάντες περίμεναν από τον Τζιμπρίλ να… βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, πλέον χρειάζεται ομαδική δουλειά για να έρθει το γκολ, να έρθουν οι φάσεις. Η όλη μετάλλαξη δεν είναι απλή. Και σαφώς δεν ξέρουμε αν θα πετύχει στο 100%. Κι αν πετύχει, πότε θα συμβεί αυτό;  Ούτως ή άλλως τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του Παναθηναϊκού φέτος. Αν μπλέξουμε και σε καθυστερήσεις, ή λανθασμένες επιλογές, ή πολύ χρόνο προσαρμογής των παικτών στη νέα κατάσταση, ας το αφήσουμε καλύτερα…

sportaction.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!