Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2011

Χρειάζεται πλουραρισμός στην επίθεση


Χρειάζεται πλουραρισμός στην επίθεση Μια βασική παράμετρος η οποία κατά την γνώμη μου θα επηρεάσει σε μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη του τέταρτου τελικού, είναι η επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του τριφυλλιού επιβάλλεται να έχουν καθαρή σκέψη, να εντοπίσουν εγκαίρως τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και να προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευθούν σε υπέρτατο βαθμό.
Η ευθύνη για την ομαλότητα στις συνεργασίες των αθλητών του πρωταθλητή Ευρώπης δεν βαραίνει μόνο τους περιφερειακούς. Αφορά τους φόργουορντ και εννοείτε τους παίκτες ρακέτας του Παναθηναϊκού. Συνεπώς χρειάζεται συγκέντρωση, πειθαρχία, ωριμότητα και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.
Η καλή κυκλοφορία της μπάλας χωρίς περιττές ντρίμπλες, η κίνηση των παικτών χωρίς αυτή, η σωστή τοποθέτηση του ψηλού στο pick and roll αλλά και η ενδεδειγμένη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο γκαρντ στην συγκεκριμένη συνεργασία, πρέπει να ακολουθούνται και να τηρούνται με ευλαβική συνέπεια. Μόνο έτσι και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα αναδείξουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και φυσικά μόνο έτσι θα βρεθούν τα ξεμαρκάριστα σουτ.
Παράλληλα ο Παναθηναϊκός πρέπει να απειλήσει το καλάθι του Ολυμπιακού από όλες τις θέσεις. Αποδέχομαι πως η συνεργασία του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Μάικ Μπατίστ είναι σεμιναριακού επιπέδου, αλλά μερικές φορές η εμμονή για να υλοποιηθεί αυτή η φάση προκαλεί "έμφραγμα" στην επιθετική λειτουργία των πρωταθλητών Ευρώπης. Δόξα τον Θεό ο Παναθηναϊκός διαθέτει πάρα πολλές αξιόπιστες επιλογές σε όλες τις θέσεις και όλοι οι παίκτες του έχουν το ταλέντο και την ποιότητα για να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα.
Συνεπώς το επιθετικό παιχνίδι του τριφυλλιού πρέπει να παρουσιάσει πλουραλισμό και να μην έχει μονοδιάστατο χαρακτήρα. Αν τηρηθούν οι εντολές του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τον τομέα στον οποίο αναφέρθηκα, να είστε σίγουροι πως η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα, τα οποία ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει. Και επισημαίνω πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν τους πρωταθλητές Ευρώπης στο σκορ, γιατί πολύ απλά η άμυνα του τριφυλλιού δεν θα τους το επιτρέψει.
Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος πρέπει να παίξει και πάλι ολοκληρωτικό μπάσκετ και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι αθλητές του με την απόδοση τους οφείλουν να αποθαρρύνουν τους αντιπάλους τους. Έτσι ο τέταρτος τελικός θα έχει ήπια εξέλιξη και φυσικά θα καταδείξει την κορυφαία ομάδα της πατρίδος μας.
Κώστας Μπατής από Sportaction.gr