Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2011

Η ακτινογραφία του Ζήση Βρύζα

Με τον Ζήση Βρύζα θα πορευτεί -απ' ό,τι φαίνεται- ο Παναθηναϊκός στη θέση του τεχνικού διευθυντή, μια θέση που όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο «Τριφύλλι» σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, αποκτά νευραλγικό χαρακτήρα και έτσι, το Newspao.gr περνάει τον Έλληνα τεχνικό διευθυντή από ακτινογραφία.
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του «Τριφυλλιού», Κώστας Αντωνίου είχε πολύ μεγάλο μπάτζετ για να κινηθεί άνετα στη μεταγραφική πιάτσα ανεξαρτήτως απ' το αν κάποιες επιλογές αποδείχθηκαν λανθασμένες και ιδιαίτερα ζημιογόνες (Σόουζα, Μελίσσης, Κλέιτον, ) οικονομικά για την ομάδα. 
Ο Βρύζας δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια μιας και οι συνθήκες στις οποίες θα βρεθεί είναι «ειδικών καταστάσεων», ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί είναι η σφιχτή οικονομική πολιτική, τα σκληρά παζάρια και το κοσκίνισμα της αγοράς για τον εντοπισμό παικτών.
Ο Βρύζας έχει στην πλάτη του και το βιογραφικό του στη θητεία του σε αντίστοιχο πόστο του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που βασίστηκε επίσης στη σφιχτή οικονομική πολιτική. Το γεγονός ότι αν βάλουμε σε εξομοιωτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τώρα στο «Τριφύλλι» , στα ευρώ που θα έχει στην τσέπη του, για να στελεχώσει την ομάδα, θυμίζει πολύ την κατάσταση στον ΠΑΟΚ.
Θεωρητικά το γεγονός ότι θα συνεργαστεί με Πορτογάλο τεχνικό, ερμηνεύεται ως ένα επιπλέον θετικό σημάδι ότι μπορεί να αποκτήσει σωστή χημεία με τον Φερέιρα μιας και έχει συνεργαστεί αρκετά χρόνια με τον επίσης Πορτογάλο τεχνικό Φερνάντο Σάντος.
Όσοι γνωρίζουν καλά τον Βρύζα μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, έναν άνθρωπο που θέλει ελευθερία κινήσεων και σε καμία περίπτωση δεν δέχεται παρεμβάσεις από τρίτους στο έργο του. Το παρελθόν μας έχει δείξει πως στα "πράσινα" λημέρια υπάρχουν πολλοί συμβουλάτορες.... 
Ο Βρύζας πιστώνεται εξ ολοκλήρου ορισμένες μεταγραφές που πραγματοποίησε στον ΠΑΟΚ και τον βοήθησε να κάνει μια πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλάμε βέβαια για τον Κοντρέρας ( εκ των κορυφαίων αμυντικών) , Μουσλίμοβιτς (εξαιρετικός στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του) και Πάμπλο Γκαρσία.
Ο μελλοντικός, όπως όλα δείχνουν, τεχνικός διευθυντής του «Τριφυλλιού» φαίνεται να πληρεί όλα τα κριτήρια που χρειάζονται για τη νέα κατάσταση που υπάρχει αυτή την εποχή στον Παναθηναϊκό... Μάγος πάντως δεν είναι, για να μπει σε επιτυχημένη εφαρμογή το πλάνο με τους νέους και φιλόδοξους παίκτες, ο Βρύζας πρέπει να πλαισιωθεί μ' ένα τμήμα scouting...