Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαΐου 2011

Football Expert στο Newspao.gr



Το Newspao.gr δημιουργεί μία, ακόμη, νέα στήλη. Το όνομα αυτής ακούει στο όνομα Football Expert. Για όσους δεν το κατάλαβαν, θα είναι μία στήλη, που μέσα από αυτήν ο Χρήστος Στεργίου, όντας λάτρης και expert του ποδοσφαίρου, θα μας αναλύει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μας. Θα τα αναλύει όμως, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ! Και όχι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ. Γιατί η ανάλυση είναι ανάλυση. Για να μην λέμε πολλά εμείς, δείτε παρακάτω, τι γράφει ο ίδιος για την στήλη που θα εγκαινιάσει στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στα play off με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ας ξεκινήσουμε από τα γενικά, για αρχή να δώσουμε τα συγχαρητήρια στο μέσο που μας φιλοξενεί το Newspao.gr για την πολύ γρήγορη ανάπτυξη του και την πληθώρα ύλης που καλύπτει όλη την πράσινη ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Συλλόγου. Έπειτα να το ευχαριστήσουμε για τον χώρο που μας δίνει για να τα λέμε.

Και πάμε στα ειδικά, σε συζητήσεις που κάναμε με τα παιδία είδαμε ότι από το site έλειπε μια στήλη αμιγώς ποδοσφαιρική. Προσοχή, όχι Παναθηναϊκή, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ. Ο football expert, ως στήλη, θα προσπαθεί, για αρχή τουλάχιστον, να είναι κοντά σας μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα του τριφυλλιού. Στόχος είναι να αναλύει τι είδαμε, γιατί το είδαμε και γιατί είχε το αποτέλεσμα που είχε.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πλασάρω το εύπεπτο, το πιασάρικο, το αυτονόητο. Δεν θα γράψω για παράγοντες, για διαιτησίες, για κασέτες, για ball boys κτλ. Θα μιλάμε για ποδόσφαιρο, γι αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο και μόνο σε αυτό. Για τακτικές, για αλλαγές, για τρόπο παιχνιδιού, για φιλοσοφία ομάδας.

Και εδώ κολλάει το ποδοσφαιρικό που έγραψα στον πρόλογο. Δεν θα χαϊδέψουμε Παναθηναϊκά αυτιά σε καμία περίπτωση, θα αναλύουμε τον αγώνα και μόνο αυτό. Και μην μας παρεξηγείτε. Παναθηναϊκοί είμαστε και το ξέρετε. Αλλά είμαστε σωστοί Παναθηναϊκοί που παραδέχονται και δεν ψάχνουν δικαιολογίες για όλα. Όταν πρέπει να "γκρινιάξουμε" και να παραπονεθούμε για κάτι θα το κάνουμε, αλλά όταν δεν πρέπει, θα είμαστε σωστοί και ειλικρινείς.

Δεν θα δείτε εδώ ποτέ για «εύκολο απόγευμα» μετά από ένα 5-0 αλλά για τακτική ανάλυση του πως προήλθε αυτό, τι έγινε και ήταν εύκολο, γιατί δεν δέχτηκε η ομάδα γκολ ενώ κατάφερε να είναι τόσο παραγωγική.

Δεν θα δείτε εδώ για «σούπα 0-0» αλλά τι έγινε και κανείς δεν μπόρεσε να παράγει ποδόσφαιρο, ποια ατού δεν αξιοποιήθηκαν και πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό, με ποιες κινήσεις.
Πιστεύω είπαμε αρκετά ποδοσφαιρικά πράγματα χωρίς να βασιζόμαστε σε αγώνα. Δεν θα επαναληφθεί, ήταν ένα κείμενο γνωριμίας.

Από εδώ και πέρα ο καθένας στο ρόλο του, οι παίχτες στο χορτάρι και εμείς εδώ στην ανάλυση μας.
Τα λέμε σύντομα, τα play off είναι κοντά...